Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Barevné kytičky Pro malé dětičky – 3 roky.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Barevné kytičky Pro malé dětičky – 3 roky."— Transkript prezentace:

1 Barevné kytičky Pro malé dětičky – 3 roky

2

3

4 Zdroje použitých obrázků
Červená váza (na snímcích 2,3); autor: Xuan Che, obrázek je upravený (bylo odebráno pozadí, upravena barva); licence - Attribution 2.0 Generic (CC BY 2.0); credit: Photo By <a target='_blank' Che</a> via <a href=" target="_blank">

5 Materiály, pomůcky a technické vybavení
Dotyková obrazovka, připojená k PC Didaktický kufřík - KUMUČ (barevné papíry, nůžky)

6 Metodický postup Na obrazovce děti přiřazují dle barvy květiny do váz
Součástí prezentace jsou dva pracovní listy (květiny a vázy), které jsou určené pro tisk. Při spuštění prezentace nejsou vidět (skryté snímky). Navazuje výtvarná aktivita - děti mohou vybarvovat květiny, vázy, dále vystřihovat, lepit. Očekávání a cíle Děti procvičí jednotlivé barvy Děti se učí stříhat nůžkami, správně je držet, je nutné dbát na bezpečnost při manipulaci s nimi.

7 Práce s interaktivním výukovým materiálem
Když dítě klikne na květinu určité barvy, květina se sama přesune k váze odpovídající barvy. Pracovní listy jsou určené k tisku, v prezentaci se nezobrazují.

8 Prvky polytechnické výchovy
Vzdělávací oblast Dítě a jeho tělo (biologická) Vzdělávací podoblast Jemná motorika, koordinace ruky a oka. Téma – Na zahrádce Dosažené konkretizované výstupy – Provádět jednoduché úkony s technickými pomůckami.

9 Cíle polytechnické výchovy
Vnímat vliv techniky na společnost a přírodu Směrovat děti k získávání základních pracovních dovedností a návyků Chápat postavení techniky a technických oborů v životě lidstva jako devízu Učit děti základním poznatkům o technice Vést děti ke kooperativnímu hodnocení a sebehodnocení Podpořit rozvoj myšlenkového potenciálu dětí


Stáhnout ppt "Barevné kytičky Pro malé dětičky – 3 roky."

Podobné prezentace


Reklamy Google