Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Kolik jich berušky mají?

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Kolik jich berušky mají?"— Transkript prezentace:

1 Kolik jich berušky mají?
Puntíky a tóny Kolik jich berušky mají?

2 NAŠI KAMARÁDI SKŘÍTKOVÉ PRŮVODCI VZDĚLÁVACÍMI OBLASTMI
Dítě a jeho psychika Dítě a svět Dítě a společnost Dítě a ten druhý Dítě a jeho tělo Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

3

4 1

5 2

6 3

7 4

8 5

9 6

10 Materiály, pomůcky a technické vybavení
Použitý zdroj obrázků Materiály, pomůcky a technické vybavení Dotyková obrazovka, připojená k PC

11 Metodický postup Materiál je určený k procvičení počítání od 1 do 6i.
Na úvodním snímku si děti postupně pustí akustické počítání puntíků tím, že se jednotlivých berušek dotknou. Na následujících šesti snímcích si děti pustí akustické zadání (série tónů) a hledají berušku s odpovídajícím počtem teček. Zpětnou vazbu dětem zprostředkují animace. Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

12 Práce s interaktivním výukovým materiálem
Na prvním snímku lze spustit akustické počítání puntíků dotykem na jednotlivé berušky. Na dalších snímcích: Akustické zadání lze spustit dotykem/ kliknutím na ikonu „play“ (trojúhelník v kroužku) Beruška, která nemá správný počet puntíků po dotyku zmizí. Správná beruška po dotyku odletí pod tlačítko „play“. Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

13 Prvky polytechnické výchovy
Vzdělávací oblast – Dítě a jeho psychika (psychologická) Vzdělávací podoblast – Poznávací schopnosti – Základní matematické, číselné a početní pojmy a operace Dosažené konkretizované výstupy – vyjmenovat číselnou řadu 1-6; chápat číslo jako počet prvků. Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

14 Cíle polytechnické výchovy
Vnímat vliv techniky na společnost a přírodu Směrovat děti k získávání základních pracovních dovedností a návyků Chápat postavení techniky a technických oborů v životě lidstva jako devízu Učit děti základním poznatkům o technice Vést děti ke kooperativnímu hodnocení a sebehodnocení Podpořit rozvoj myšlenkového potenciálu dětí Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.


Stáhnout ppt "Kolik jich berušky mají?"

Podobné prezentace


Reklamy Google