Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Elektřina pomáhá, ale pozor!!!

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Elektřina pomáhá, ale pozor!!!"— Transkript prezentace:

1 Elektřina pomáhá, ale pozor!!!
Co je nebezpečné?

2 Urči, co je nebezpečné Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

3 Urči, co je nebezpečné Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

4 Urči, co je nebezpečné Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

5 Urči, co je nebezpečné Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

6 Urči, co je nebezpečné Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

7 Téma pro polytechnickou výchovu
•     Oblast: dítě a jeho svět •      Podoblast: poznatky, sociální informovanost • Integrovaný blok: „Dívám se kolem sebe“ •      Téma: „Elektřina pomáhá, ale pozor!“ •      Dosažené konkretizované výstupy: . dítě má poznatky z nejrůznějších oblastí života a poznání v rozsahu toho, co kolem sebe vidí, co mu bylo zprostředkováno či vysvětleno . orientuje se v rozpoznání nebezpečných situacích Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

8 Použitý materiál Prezentace určená k interaktivnímu řešení.
Dotyková obrazovka připojená k PC Pracovní listy dle volby učitelky Didaktický kufřík KUMUČ Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

9 Metodický postup Děti společně s učitelkou popisují jednotlivé obrázky a vyhodnocují nebezpečnou a bezpečnou situaci. Po označení a následné animaci znovu zopakují, proč je situace nebezpečná. Individuálně si procvičují na pracovním listu (např. z nabídky NOMILAND) rozpoznávání nebezpečných situací. Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

10 Použité zdroje NEZNÁMÝ. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: NEZNÁMÝ. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: NEZNÁMÝ. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: NEZNÁMÝ. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: VOLNÉ ZDROJE. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: VOLNÉ ZDROJE. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: VOLNÉ ZDROJE. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: VOLNÉ ZDROJE. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: VOLNÉ ZDROJE. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: VOLNÉ ZDROJE. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

11 Cíle polytechnické výchovy
Vnímat vliv techniky na společnost a přírodu Směrovat děti k získávání základních pracovních dovedností a návyků Chápat postavení techniky a technických oborů v životě lidstva jako devízu Učit děti základním poznatkům o technice Vést děti ke kooperativnímu hodnocení a sebehodnocení Podpořit rozvoj myšlenkového potenciálu dětí Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.


Stáhnout ppt "Elektřina pomáhá, ale pozor!!!"

Podobné prezentace


Reklamy Google