Formuláře a přílohy žádostí

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Uzavírání veřejnoprávních smluv
Advertisements

SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
Zápisy právních vztahů k nemovitostem
Založení družstva © Mgr. Iva Jermanová, advokátka.
Otázka č.16 ZÁSADY PLATNÉ V KATASTRU NEMOVITOSTÍ V ČR
Elektronický podpis.
Vedení správního řízení
FRVŠ 1400/2010/F1/a Zkušebnictví a řízení jakosti staveb Proces 8 Užívání stavby.
Nástroje územního plánování
Obchodní společnosti.
Novela zákona č. 38/1994 Sb. (zákon č. 220/2009 Sb.)
Povodně 2010 Realizace převodu státních pozemků ze správy PF ČR do vlastnictví obcí nebo fyzických osob postižených povodněmi roku 2010, za účelem výstavby.
Individuální projekt Pardubického kraje na sociální služby.
Hlášení změn v rámci projektů PRV Eva Šípová, MAS Labské skály – březen 2010 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
Přílohy související s podáním a realizací dotace z PRV Lipová, „Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
Správní činnosti.
Právní procesy. Právní řád Předpisy zákonné –Ústava –Ústavní zákony –Zákony –Zákonná opatření Předpisy prováděcí –Vládní nařízení –Vyhlášky –Vyhlášky.
OBLAST VYDÁVÁNÍ POVOLENÍ. Povolování obchodu s vojenským materiálem upravuje § 6 až 13 zákona č. 38/1994 Sb. § 6 - vydává se právnické osobě se sídlem.
Dopady spuštění základních registrů na subjekty územní samosprávy
Registrace poskytovatelů sociálních služeb Odbor sociální péče a zdravotnictví MHMP.
1 Povinné přílohy přikládané k žádosti 1.Čestné prohlášení o bezdlužnosti 1.Čestné prohlášení o bezdlužnosti 2. Rozpočet akce 2. Rozpočet akce 3. Podklady.
Živnostenské podnikání (správně-právní režim) II. část Právnická fakulta MU Brno říjen 2011 zpracoval: Petr Průcha.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Povinné přílohy žádosti pro 4. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Mgr. Jakub Benda Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU Oddělení.
Systém kontrolní činnosti SEI
Uzavírání veřejnoprávních smluv (zákon č. 500/2004 Sb., správní řád)
Vydávání výstupů z informačních systémů veřejné správy
Výkon státní správy na úseku evidence obyvatel (činnost ohlašovny) zákon č. 133/2000 Sb., o evidenci obyvatel a rodných číslech a o změně některých zákonů.
Novela zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím Mgr. David Kotris ISSS 2005 Hradec Králové
Právní procesy.
OBLAST VYDÁVÁNÍ POVOLENÍ. Povolování obchodu s vojenským materiálem upravuje § 6 až 13 zákona č. 38/1994 Sb. § 6 - vydává se právnické osobě se sídlem.
Současná pravidla regulace hazardu na území obcí a připravované změny od roku 2016 Odbor 34 – Státní dozor nad sázkovými hrami a loteriemi Ostrava 9. 4.
OBCHODNÍ REJSTŘÍK. Označení materiálu: VY_32_INOVACE_EKO_1162Ročník:1. Vzdělávací obor: Ekonomika podniku Tematický okruh: Právní formy podnikání Téma:
Obchodní společnosti.
Nevládní neziskové organizace pro HEN 4. Přednáška / seminář, Registrace občanského sdružení.
Jednání podnikatele Fyzická osoba - sama
Operační program ESPON 2013 Informační den Program ESPON 2013 Projektová partneři Mgr. Milada Hroňková Ministerstvo pro místní rozvoj ČR 21. února 2011.
Regulace loterií a jiných podobných her a připravované změny od roku 2017 Odbor 34 – Státní dozor nad sázkovými hrami a loteriemi Mgr. Markéta Srpová 25.
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
SETKÁNÍ ZÁSTUPCŮ STATUTÁRNÍHO MĚSTA PŘEROVA SE ZÁSTUPCI PODNIKATELSKÉ VEŘEJNOSTI „NOVELA ZÁKONA č. 137/2006 Sb. o veřejných zakázkách “ Odbor: Vnitřní.
Výkon státního odborného dozoru v roce 2015 Ministerstvo dopravy.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Podpora oprav domovních olověných rozvodů.
Seminář pro žadatele v rámci Výzvy č. 2/ /11/2010 Ing. Iva Cahelová Ing. Kateřina Gřondilová Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa.
Ověřování a uznávání výsledků dalšího vzdělávání Školy jako autorizované osoby.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Právní aspekty provozování nestátního zdravotnického zařízení.
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 1 Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly Ministerstva vnitra Zákon o hazardních hrách - dopady.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_9_INOVACE_EKO31 Název.
Nadace, nadační fond Definice Zřízení – písemnou smlouvou, zakládací listinou Vznik – dnem zápisu do nadačního rejstříku Zakládací dokument – nadační listina,
PRÁVNÍ ÚPRAVA REGULACE HAZARDU od se zaměřením na povolovací proces Vytvořeno: Odborem 34 – Státní dozor nad sázkovými hrami a loteriemi Praha.
Prováděcí vyhlášky.
Správní řízení ve věci oprávnění k poskytování zdravotních služeb
Obecné podmínky pro provozovatele hazardních her
Veřejnoprávní smlouvy
Workshop I. Téma: Kauce Vytvořeno: Odborem 34 – Státní dozor nad sázkovými hrami a loteriemi Praha 27. červenec 2016.
Ekonomika provozu a podnikání Ekonomika podnikání
Kontroly na místě a nesrovnalosti projektů realizovaných v OP LZZ
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Umisťování staveb.
Závazná stanoviska orgánů územního plánování po novele stavebního zákona Štiřín
Postup při zřizování obchodní společnosti
Živnostenské podnikání (správně-právní režim) I. část
Živnostenské podnikání (správně-právní režim) II. část
Vrchní vodoprávní dozor rok 2016
Základy podnikání živnostenské podnikání, postup při ohlášení živnosti
Novinky v předškolním vzdělávání
Základy podnikání živnostenské podnikání, postup při ohlášení živnosti
Seminář pro žadatele SOCIÁLNÍ BYDLENÍ
Živnostenský zákon a rejstřík Občanská nauka 1. M
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Transkript prezentace:

Formuláře a přílohy žádostí Workshop I. Téma: Formuláře a přílohy žádostí Vytvořeno: Odborem 34 – Státní dozor nad sázkovými hrami a loteriemi Praha 27. července 2016

OBSAH ZÁKLADNÍ POVOLENÍ – § 86 a násl. Obecné podmínky (§ 87) Náležitosti dokumentů pro všechny žadatele (§ 88 odst. 1, 2) Náležitosti dokumentů – speciální (§ 88 odst. 3, 4, 5) POVOLENÍ K UMÍSTĚNÍ HERNÍHO PROSTORU – § 97 a násl. Obecné podmínky (§ 98) Náležitosti dokumentů pro všechny žadatele (§ 99 odst. 1, 2) OHLÁŠENÍ HAZARDNÍ HRY– § 105 a násl. Tombola + turnaj malého rozsahu (§ 107)

1. ZÁKLADNÍ POVOLENÍ

1.1 Obecné podmínky podle § 87 Základní povolení 1.1 Obecné podmínky podle § 87 Ministerstvo vydá základní povolení, pokud žadatel: (opis zákona) splňuje podmínky stanovené v § 6 – obecné podmínky, § 91 – bezdlužnost, § 92 – bezúhonnost poskytl-li žadatel kauci podle § 89 (viz následující snímky prezentace) v době vydání rozhodnutí není v likvidaci, nebo nebyl v posledních 3 letech v likvidaci a nebyl-li vůči žadateli v posledních 3 letech pravomocně zjištěn úpadek, český žadatel: MF si tuto skutečnost může samo zjistit z obchodního rejstříku (OR) a insolvenčního rejstříku (IR) zahraniční žadatel: musí být doloženo úplným výpisem z tamního OR / IR (forma: originál s apostilou + úřední CZ překlad); nebude-li provozování hazardní hry narušovat veřejný pořádek uvedené nebude nutné zvlášť dokládat, MF si tuto skutečnost zjistí samo z podkladů (herní plán) např. nebude možné povolit hazardní hru, která by byla zjevně v rozporu s dobrými mravy, ačkoliv by splňovala všechny ostatní podmínky pro vydání základního povolení je-li zaručeno řádné provozování hazardní hry a zajištěno řádné technické vybavení uvedené bude doloženo ostatními dokumenty (viz následující snímky prezentace); některé z nich již byly zmíněny v předešlých snímcích (vztah k § 6 odst. 1 písm. b) bod 7. + § 88 odst. 2 písm. f, g; odst. 3, 4)

1.2 Náležitosti dokumentů dle § 88 Základní povolení 1.2 Náležitosti dokumentů dle § 88 ŽÁDOST o vydání základního povolení, coby výchozí dokument, musí obsahovat: obecné náležitosti dle správního řádu – konkrétně § 45 + § 37 odst. 2 zákona č. 500/2004 Sb. kdo podání činí + které věci se týká + co navrhuje údaje o žadateli (včetně identifikačního čísla) datum, razítko, podpisy osob oprávněných jednat za právnickou osobu požadovaný druh hazardní hry – výběr z § 3 odst. 2 správní poplatek – dle zákona č. 634/2004 Sb., přílohy Položka 21: další přílohy, jejichž podoba je definována § 88 odst. 2 (viz následující snímky 1.2.1 až 1.2.7) Všechny dokumenty dále definované nesmějí být v době podání žádosti starší 3 měsíců podle § 88 odst. 1, věty druhé (jedná se o speciální ustanovení vůči § 50 správního řádu). vydání základního povolení k provozování hazardní hry 5.000 Kč změna základního povolení k provozování hazardní hry 3.000 Kč povolení k umístění herního prostoru 4.000 Kč Změna povolení k umístění herního prostoru 2.500 Kč

Základní povolení – náležitosti dokumentů 1.2.1 Seznam osob – § 88/2 písm. a) Žadatel doloží SEZNAM OSOB, které: jsou členem žadatele (jedná se o seznam všech společníků), jsou členem statutárního orgánu žadatele, jsou členem kontrolního orgánu žadatele, vykonávají činnost prokuristy, jsou skutečným majitelem žadatele (o koho se jedná – viz předchozí prezentace) Z povahy ustanovení je zde nutno zpracovat úplný seznam osob, a to s těmito údaji: Fyzická osoba: jméno + příjmení + datum narození Právnická osoba: název + identifikační číslo (IČ) Forma: volná s platností originálu (razítko + podpisy), dokument musí být v CZ jazyce Částečně se tato povinnost prolíná i s prokazováním bezdlužnosti a bezúhonnosti, kde jsou požadovány rozšířené údaje, avšak vyjma členů žadatele (viz následující snímky prezentace).

Základní povolení – náležitosti dokumentů 1.2.2 Doklad o kauci – § 88/2 písm. b) Žadatel doloží DOKLAD O SLOŽENÍ KAUCE: v případě složení kauce na účet MF – pouze prostou informaci o složení + pro jaký druh hry je určen (MF má možnosti si tuto informaci ověřit samo) v případě bankovní záruky – je nutno doložit potvrzení, resp. doklad vydaný bankou* (forma: originál-stejnopis) Žadatel doloží PŮVOD PĚNĚŽNÍCH PROSTŘEDKŮ KAUCE (§ 89 odst. 6): … nikoli však v případě, pokud již bude součástí dokumentace podle § 6 odst. 1 písm. b) bod 5. („průhledný a nezávadný původ zdrojů“) s vyznačením peněžních prostředků určených na kauci. Uvedené povinnosti nemusí žadatel z logiky zákona nyní dokládat u her: bingo, technická hra živá hra ...neboť kauce se dokládá až u žádosti o vydání povolení k umístění herního prostoru * Vzor tohoto dokladu bude vystaven na webstránkách MF.

Základní povolení – náležitosti dokumentů 1.2.3 Bezdlužnost – § 88/2 písm. c) Žadatel doloží DOKLAD O BEZDLUŽNOSTI, … a to u osob, které jsou definovány v § 91 odst. 1 (urč. podobnost, resp. rozšíření § 88 odst. 2 písm. a), je zde však navíc požadavek na uvedení osoby žadatele + odkrytí fyzických osob) Dokumenty*, které bude dokládat tuzemský žadatel, dle § 91 odst. 3 (forma: vše originál): Dokumenty**, které bude dokládat zahraniční žadatel, dle § 91 odst. 4: potvrzení z finančního úřadu doklady obdobné, jak vlevo uvedené – z tamních orgánů (forma: ORIGINÁL + CZ PŘEKLAD, v pochybnostech ÚŘEDNÍ CZ PŘEKLAD) potvrzení z celní správy potvrzení ze zdravotní pojišťovny potvrzení z okresní správy sociálního zabezpečení alternativa: nevydává-li stát obdobný doklad – postačí v nejhorším případě čestné prohlášení o bezdlužnosti učiněné před notářem / orgánem státu (ORIGINÁL + CZ PŘEKLAD, v pochybnostech ÚŘEDNÍ CZ PŘEKLAD) * tyto dokumenty nesmějí být starší 30 dní! ** tyto dokumenty nesmějí být starší 3 měsíců! ** tyto dokumenty se vztahují na osobu, která je v daném státě občanem nebo v němž má trvalý pobyt / sídlo, A ZÁROVEŇ tato osoba bude dokládat doklad o bezúhonnosti i ze státu, ve kterém se tato osoba zdržovala z posledních 5 let nepřetržitě alespoň 3 měsíce – viz § 91 odst. 4

Základní povolení – náležitosti dokumentů 1.2.4 Bezúhonnost – § 88/2 písm. d) Žadatel doloží DOKLAD O BEZÚHONNOSTI: Okruh osob podle § 92 odst. 1 je stejný, jak v případě bezdlužnosti. Žadatel dokládá pouze v případě, že jsou požadované osoby cizí státní příslušnosti Bude se jednat o tamní doklad o bezúhonnosti odpovídající výpisu z rejstříku trestů ČR – přičemž režim získání tohoto dokladu bude obdobný, jak je tomu u dokládání bezdlužnosti – forma i lhůta (viz předchozí snímek). V případě, že jsou požadované osoby české národnosti, je nutno doložit pouze ÚDAJE OSOB: Jméno + příjmení (včetně rodného příjmení, pokud je evidováno) Rodné číslo Místo narození

Základní povolení – náležitosti dokumentů 1.2.5 Herní plán – § 88/2 písm. e) Žadatel doloží HERNÍ PLÁN Forma: dokument s platností originálu (razítko + podpisy + datum), psaný v českém jazyce

Základní povolení – náležitosti dokumentů 1.2.6 PaO – § 88/2 písm. f) Žadatel doloží DOKUMENT O ODBORNÉM POSOUZENÍ A OSVĚDČENÍ O PROVOZUSCHOPNOSTI. Forma: tuzemští žadatelé: originál – stejnopis zahraniční žadatelé: originál s apostilou + úředně ověřený CZ překlad (pokud se jedná o výstup z certifikační autority mimo ČR – tedy v jiném jazyce, než českém)

Základní povolení – náležitosti dokumentů 1.2.7 Server – § 88/2 písm. g) Žadatel doloží DOKUMENT O UMÍSTĚNÍ SERVERU Nutné doložit pouze pokud jde o druh hry, u níž nedochází k tvorbě náhody v místě účasti na hazardní hře. Obsah: smlouva o umístění serveru, avšak tato smlouva nesmí být starší 3 měsíců – pokud bude starší, žadatel navíc doloží: jednostranné prohlášení osoby odlišné od žadatele, že dokument o umístění serveru je nadále platný, čestné prohlášení o této skutečnosti lze užít jen v případě, kdy žadatel má server umístěný ve své vlastní nemovitosti Forma: vše originál + úředně ověřený CZ překlad

Základní povolení – speciální náležitosti 1.3 Dokumenty podle § 88 odst. 3,4,5 V případě, že žadatel žádá o vydání základního povolení k provozování ŽIVÉ HRY, je povinen přiložit i SADU ZNEHODNOCENÝCH VZORŮ HODNOTOVÝCH + HRACÍCH ŽETONŮ V případě, že žadatel žádá o vydání základního povolení k provozování PĚNĚŽITÉ, VĚCNÉ, OKAMŽITÉ LOTERIE, je povinen přiložit i VZOR LOSU DOKUMENTACI PROKAZUJÍCÍ ZABEZPEČENÍ LOSU nebo VÝROBNÍ SPECIFIKACI Forma: návrh vzoru losu, dokumentace musí být originál + úředně ověřený CZ překlad V případě, že žadatel žádá o vydání základního povolení k provozování KURZOVÉ SÁZKY, TOTALIZÁTOROVÉ HRY, je povinen přiložit i SEZNAM MÍST, kde bude umožňována účast na této hře (jedná se o prostý seznam adres; dokládání právních důvodů užívání prostor není nutné) SMLOUVU uzavřenou s tím, kdo bude monitorovat ovlivňování sportovních výsledků Forma: originál + originál prohlášení smluvní strany odlišné od žadatele, že smlouva i nadále trvá (za účelem dodržení lhůty 3 měsíců stáří dokumentů v případě, kdy je původní smlouva starší 3 měsíců). V případě cizojazyčného dokumentu je pochopitelně nutný navíc i úředně ověřený CZ překlad.

Zjednodušeně: Místní povolení 2. POVOLENÍ K UMÍSTĚNÍ HERNÍHO PROSTORU Zjednodušeně: Místní povolení

2.1 Obecné podmínky dle § 98 Místní povolení Obecní úřad vydá místní povolení, pokud žadatel: (opis zákona) splňuje podmínky stanovené v § 97 odst. 3 a § 99, § 97 odst. 3 – existence vydaného základního povolení § 99 – doložené všechny dokumenty pro vydání místního povolení (viz následující snímky prezentace) poskytl-li žadatel kauci podle § 100 (v případě žádosti o vydání místního povolení pro hry: bingo, technická hra, živá hra), nebude-li umístění herního prostoru v rozporu s obecně závaznou vyhláškou obce žadatel je povinen si tuto skutečnost sám ověřit před podáním žádosti o vydání místního povolení, aby nebyla z tohoto důvodu zamítnuta

2.2 Náležitosti dokumentů dle § 99 Místní povolení 2.2 Náležitosti dokumentů dle § 99 ŽÁDOST o vydání místního povolení, coby výchozí dokument, musí obsahovat: obecné náležitosti dle správního řádu – § 45 + § 37 odst. 2 zákona č. 500/2004 Sb. údaje o herním prostoru druh: výběr z § 67 (herna) či § 68 (kasino) adresu, provozní dobu herního prostoru (časově od-do) druh hazardní hry (dle základního povolení) u koncového zařízení, jejichž prostřednictvím bude hazardní hra provozována, tyto údaje: typ, výrobní číslo, počet herních pozic správní poplatek (viz sazebník přiložený u snímku č. 1.2 u základního povolení) další přílohy, jejichž podoba je definována § 99 odst. 2 (viz snímky 2.2.1 až 2.2.5) Všechny dokumenty dále definované nesmějí být v době podání žádosti starší 3 měsíců podle § 99 odst. 1, věty druhé (jedná se o speciální ustanovení vůči § 50 správního řádu).

Místní povolení – náležitosti dokumentů 2.2.1 Zákl. povolení – § 99/2 písm. a) Žadatel doloží ZÁKLADNÍ POVOLENÍ k provozování hazardní hry vydané Ministerstvem financí Forma: prostá kopie (MF existenci vydaného základního povolení zapíše do systému SDSL, kdy obec si tuto skutečnost může právě zde hodnověrně ověřit).

Místní povolení – náležitosti dokumentů 2.2.2 Doklad o kauci – § 99/2 písm. b) Žadatel doloží DOKLAD O SLOŽENÍ KAUCE: V případě místního povolení u binga, technické hry a živé hry Náležitosti dokladu jsou uvedeny ve snímku 1.2.2 u základního povolení

Místní povolení – náležitosti dokumentů 2.2.3 PaO – § 99/2 písm. c) Žadatel doloží OSVĚDČENÍ O PROVOZUSCHOPNOSTI, a to pro každé technické zařízení, jehož prostřednictvím bude hazardní hra provozována. Forma: tuzemští žadatelé: originál – stejnopis zahraniční žadatelé: originál s apostilou + úředně ověřený CZ překlad (pokud se jedná o výstup z certifikační autority mimo ČR, tedy v jiném jazyce, než českém)

Místní povolení – náležitosti dokumentů 2.2.4 Herní prostor – § 99/2 písm. d) Žadatel doloží DOKLAD O PRÁVNÍM DŮVODU UŽÍVÁNÍ PROSTOR, v nichž má být provozována hazardní hra: Smlouva – nejčastěji půjde o nájemní smlouvu, kdy žadatel bude vystupovat jako nájemce, avšak tato smlouva nesmí být starší 3 měsíců – pokud bude starší, žadatel navíc doloží: jednostranné prohlášení osoby odlišné od žadatele, že právní důvod užívání prostor trvá Forma: vše originál + úředně ověřený CZ překlad, pokud je dokument v jiném jazyce, než českém

Místní povolení – náležitosti dokumentů 2.2.5 Kamerový systém – § 99/2 písm. e) Žadatel doloží SCHÉMA KAMEROVÉHO SYSTÉMU herních prostor (v nichž má být provozována hazardní hra). Obsah: nutný půdorys prostoru se zaznačením, jaké plochy bude kamera snímat Forma: dokument s platností originálu (razítko + podpisy)

3. OHLÁŠENÍ HAZARDNÍ HRY

3.1 Ohlášení hazardní hry – § 107 Obecní úřad přijme ohlášení tomboly nebo turnaje malého rozsahu, pokud bude ohlášení splňovat náležitosti podle § 107: náležitosti dle správního řádu, název + popis ohlašované hazardní hry, adresu místa, kde bude ohlašovaná hazardní hra provozována, dobu, po kterou bude ohlašovaná hazardní hra provozována, stanovenou přesným dnem jejího zahájení a ukončení, určení osoby, která bude zajišťovat řádný průběh hazardní hry a dodržování podmínek stanovených tímto zákonem (forma: originál, včetně podpisů), herní plán (forma: dokument s platností originálu) POUZE V PŘÍPADĚ TOMBOLY: identifikační údaje notáře, který osvědčí průběh slosování

DĚKUJI ZA POZORNOST 