Stávající systém kontroly při těžbě dřeva

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SYSTÉM KONTROLY PŘI TĚŽBĚ DŘEVA Tisková konference
Advertisements

Koncepce organizace posudkové služby JUDr. Jiří Veselý, Ph.D. ředitel odboru výkonu posudkové služby MPSV.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S1_05.
Zpráva o činnosti Státního úřadu inspekce práce za rok 2012 Mgr. Ing. Rudolf Hahn generální inspektor.
Nový zákon o nemocenském pojištění. Vývoj průměrného procenta pracovní neschopnosti.
Zdravé pracoviště bez rozdílu věku MVD, 28. dubna 2016 ing. Radka Sokolová, místopředsedkyně ČMKOS, místopředsedkyně Rady vlády pro BOZP
Celní správa České republiky Činnost Celní správy ČR při uplatňování mezinárodních sankci.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S3_07.
LOGISTIKA NOVÉ MATURITNÍ ZKOUŠKY TELČ CERMAT - Centrum pro zjišťování výsledků vzdělávání
Ing. Jan Bartoš Listopad 2010 Hodnocení smluv o poskytování služeb Liberecké informatické fórum.
P RAKTICKÉ ČINNOSTI Pracovní smlouva Vypracoval: Lukáš Karlík.
Rekvalifikace a veřejné zakázky v oblasti zaměstnanosti Mgr. Eva Friedrichová vedoucí oddělení poradenství Úřad práce v Liberci Projekt: Podpora dalšího.
Bezpečnostní opatření Policie ČR se Státní plavební správou „VODA 2016“
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Zvyšování kompetencí vedoucích pracovníků Liberec 20. srpna 2012 Hodnocení.
Procesy ve veřejné správě Ivo Vašíček Proces veřejné správy Získávání zdrojů dané, poplatky, pokuty Vnitřní a vnější bezpečnost Správa zdrojů Údržba.
 2006  Ministerstvo průmyslu a obchodu Příprava aplikace zákona č. 179/2006 sb. o ověřování a uznávání výsledků dalšího vzdělávání do působnosti Ministerstva.
Mgr. Bedřich Myšička vrchní ředitel sekce ekonomické Sekce ekonomická.
Novelizace předpisu D7/2 k organizování výlukových činností k Lenka Komínová GŘ SŽDC Odbor plánování a koordinace výluk Setkání s dopravci,
Prodej sexuálních služeb na ulici v interakci s prací policie a strážníků PhDr. Jiří Frýbert.
Odbor dozoru a kontroly veřejné správy Hodnotící zpráva k výsledkům kontrol ÚSC (2010 – 2011) Ing. Marie Kostruhová.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S1_07.
Seminář pro žadatele k 3.,4. a 9. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Výběrová a zadávací řízení
Mgr. Bedřich Myšička vrchní ředitel sekce ekonomické Sekce ekonomická 10. dubna 2014.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S2_07.
Krizové štáby. Zákon č. 240/2000 Sb., § 14 (1) Hejtman zajišťuje připravenost kraje na řešení krizových situací; ostatní orgány kraje se na této připravenosti.
05/10/2010 Mnichovo Hradiště Mgr. Jaroslav Gramel Veřejné zakázky spolufinancované z ROP Střední Čechy Jak předejít chybám?
Vnitřní předpisy účetní jednotky Porada odboru veřejné správy, dozoru a kontroly Ing. Tomáš Sluka Ministerstvo financí odbor Regulace a metodika účetnictví.
OCHRANA PROTI NESPRÁVNÉMU POSTUPU ZADAVATELE. PRAVOMOCI ÚOHS - § 112 vydává předběžná opatření, vydává předběžná opatření, rozhoduje, zda zadavatel při.
1. WORKSHOP.
Akreditační standardy SAK ČR pro nemocnice - I
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem EDUCA 2011 MY JOBS Porada ředitelů Liberec
Vytvoření jednotného systému v oblasti finanční gramotnosti a prevence předlužení na úrovni územních samosprávných celků F I N G R A M.
KVALITA – BEZPEČNOST - EFEKTIVITA
Zabezpečení personálu a infrastruktury logistiky
NOVINKY Z ODBORU ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Porada ředitelů organizací z oblasti školství Otrokovice
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Povinnosti provozovatele střešních instalací při dodávkách přímým vedením
Monitorování realizace projektu, věcná část monitorovací zprávy
Zákon o lesích (lesní zákon) č. 289/1995 Sb.
Pracovnělékařské služby
Oblast: Dobré životní podmínky zvířat
Radek John ministr vnitra
KRIZOVÝ ŠTÁB MĚSTA HRANIC
NEJČASTĚJŠÍ NEDOSTATKY V ŽÁDOSTECH O GP
kpt. Ing. Tomáš Hoffmann HZS Karlovarského kraje
MVdr.Vratislav Krupka.
Zpráva o uplatňování územního plánu
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Základy pracovního práva a sociálního zabezpečení v ES
Národní konference GDPR 2017, Praha, 23. listopadu 2017
Aktuální právní úprava činnosti školy a nové úkoly zástupce ředitele
Blanka Valdecká, TOO ČMKOS, Seminář pro SIBP
Závaznost ÚPD pro orgány státní správy lesa
Živnostenské podnikání (správně-právní režim) III. část
Změny právní úpravy ochrany přírody a krajiny
Kalamitní situace - opatření
Energetický management
Veřejný dohled nad auditem
Technická Evidence Zdravotnických Prostředků 1
VYHODNOCENÍ přezkoumání hospodaření obcí a DSO za rok 2017
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Národní rozvojový program mobility pro všechny (NRPM)
Hodnotící zpráva k výsledkům kontrol výkonu přenesené a samostatné působnosti svěřené orgánům obcí, krajů a hlavního města Prahy za léta 2014–2016.
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Seminář AMG, Písek 2018 GDPR.
Zkušenosti z inspekcí kvality sociálních služeb
Obecné nařízení o ochraně osobních údajů
KRIZOVÝ ŠTÁB MĚSTA HRANIC
Integrované operační středisko – „srdce policie“
v kontextu změn a potřeb moderního trhu práce
Transkript prezentace:

SYSTÉM KONTROLY PŘI TĚŽBĚ DŘEVA Tisková konference 8.9.2011

Stávající systém kontroly při těžbě dřeva Systém kontroly plnění a realizace lesnické zakázky - 2 úrovně A. Kontrolní úroveň - Organizační jednotky Revírník / adjunkt – základní kontrolní činnosti Zadávat smluvnímu partnerovi (SP) požadavky na provedení prací pěstební činnosti a těžby (Projekty lesnických prací, zadávací listy, fyzické vyznačení těžby v porostech), Provádět kontrolu plnění činnosti SP a v případě zjištění neplnění zadání či smlouvy upozorňovat na nedostatky a požadovat zjednání nápravy, Provádět kontrolu množství a kvality provedených prací SP a kontrolu správného příjmu dříví Předávat Lesnímu správci podněty k uplatnění sankcí v případě zjištění porušení či nedostatků  Lesní správa (LS) – kontrolní činnosti Provádět kontrolu činnosti revírníků a plnění povinností SP Provádět průběžné kontroly ostatními zaměstnanci LS Řešit provozní problémy vzniklé při realizaci zakázky a plnění smluvních povinností Uplatňovat smluvní sankce dle podnětů revírníků nebo při zjištění porušení povinností SP na základě průběžných kontrol Postoupit řešení problémů na Krajské ředitelství, pokud řešení je nad rámec kompetencí LS Krajské ředitelství (KŘ) – kontrolní činnosti Řešit smluvní a provozní problémy realizace zakázky, přesahující rámec jedné LS Provádět průběžné kontroly plnění kontrolních povinností revírníkem i Lesní správou Provádět průběžné kontroly plnění povinností SP prostřednictvím provozních inspektorů i ostatních zaměstnanců KŘ

Stávající systém kontroly při těžbě dřeva B. Kontrolní úroveň - Ředitelství podniku Odbor bezpečnosti a kontroly – působnost v oblasti kontroly lesnické zakázky Zpracovávat koncepci kontrolního systému, vyhodnocovat jeho účinnost a kontrolovat jeho dodržování Provádět průběžný dohled nad plněním kontrolních činností zaměstnanců na organizačních jednotkách Provádět nezávislou kontrolu SP při realizaci lesnické zakázky prostřednictvím provozních inspektorů Zjišťovat a dokumentovat případy mimořádných situací a neoprávněného nakládání s dřevní hmotou Zjišťovat a dokumentovat případy neplnění pracovních povinností při provádění kontroly zaměstnanci podniku Předkládat vedení podniku návrhy na opatření k nápravě a odstranění zjištěných nedostatků při realizaci zakázky Předkládat vedoucímu příslušné organizační jednotky/personálnímu úseku podklady o neplnění nebo porušování pracovních povinností zaměstnanci podniku k řešení v rámci pracovně právních předpisů

Stávající systém kontroly při těžbě dřeva B. Kontrolní úroveň - Ředitelství podniku Provozní inspektor – kontrolní činnost Provádět v rámci všech organizačních jednotek neohlášené kontroly plnění smluv smluvními partnery Provádět v rámci všech organizačních jednotkách neohlášené kontroly při plnění kontrolních činností zaměstnanci podniku Provádět kontroly při riziku či vzniku mimořádných situací Provádí průběžnou kontrolu těžební a pěstební činnosti zajišťovanou smluvním partnerem z hlediska dodržování všech podmínek smlouvy: kontrola dodržování stanovených smluvních podmínek pro výkon činnosti kontrola příjmu, adjustace a evidence vyrobeného dříví kontrola správnosti zařazování vyrobeného dříví do cenových kódů kontrola správnosti vykazované průměrné hmotnatosti těženého dříví kontrola fyzického vyznačování těžby dřeva kontrola provádění asanace porostních ploch po provedené těžbě a přibližování dřeva kontrola odvozu dříví z lesa a stavu odvozních míst a LDS kontrola dodržování termínů plnění zadaných prací kontrola vyfakturovaných nákladů z hlediska souladu skutečnosti a smluvních cen účast při inventurách dříví

Organizační zajištění kontrolních činností a bezpečnostní činnost výkon provozní kontrolní činnosti Oddělení provozní kontroly Interní auditor 3 ODBOR BEZPEČNOSTI A KONTROLY BEZPEČNOSTNÍ ŘEDITEL Organizační jednotky: - ředitel OJ, zástupce vedoucí OJ, zástupce revírník , ostatní funkce Koordinátor Oddělení bezpečnosti a vnitřního auditu Ředitelství podniku všechny úrovně 2 Provozní inspektor 24

Kontrolní opatření v Tendrech 2012+ - cíl: zvýšená kontrola evidence těženého dříví a pohybu dříví

Příklad výstupu z kontrolní činnosti V květnu t. r. byla vlastní kontrolní činností Lesů ČR zjištěna neoprávněná těžba dříví provedená smluvním partnerem Následovala okamžitá hloubková kontrola Lesů ČR, která odhalila závažné nesrovnalosti spočívající: v těžbě nevyznačených stromů ve vykázání nesprávné hmotnatosti dříví Celkově se jedná o 3026 m3 dřevní hmoty V souladu s platnou smlouvou byl smluvní partner, vyzván k zaplacení smluvní pokuty 3,458 mil Kč a náhradě způsobené škody ve výši 4,458 mil. Kč. Jelikož tak smluvní partner neučinil v řádně stanovených termínech, přistoupily Lesy ČR k čerpání bankovní záruky ve výši 7,916 mil Kč a zároveň byly naplněny důvody pro odstoupení od smlouvy na této SÚJ Lesy ČR odstoupily od smlouvy