Ing. Kristýna Honzů, MA Certifikovaný interní auditor Dynatech s.r.o. Závazek veřejné služby pro zřizované a zakládané organizace i ÚSC Praha,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Rejstřík škol a školských zařízení Seminář pro ředitele škol zřizovaných LK.
Advertisements

Změny v systému financování sociálních služeb od roku 2014 Sociální reforma soc. služby v bodech PhDr. Radek Suda, odbor sociálních služeb a sociálního.
Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
„ MNOHO LIDÍ SE DOSTALO D Á L, NEŽ MOHLI, PROTOŽE SI O NICH NĚKDO JINÝ MYSLEL, ŽE MOHOU.“ Centrum pro sluchově postižené Hodonínsko, o.p.s.
2. část Zařízení zajišťuje praní prádla, úklid společných i bytových prostor. Zejména uživatelé pobočky jsou podporováni v nácviku péče o domácnost.
Financování příspěvkových organizací podle pravidel veřejné podpory Technologické inovační centrum Zlín – 9. června 2016 Lektor JUDr. Karel Zuska.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 1. prosince 2015.
Strategické řízení školy s využitím sebehodnocení školy dle modelu CAF RNDr. Hana Žufanová.
Založení firmy postup. Postup založení firmy 1) Výběr oboru podnikání a vymezení předmětu živnosti 2) Volba právní formy podnikání 3) Určení názvu a umístění.
Zadávání veřejných zakázek. Osnova 1. Zadávání veřejných zakázek 2. Příprava výběrového řízení 3. Dotazy.
Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Financování sociálních služeb – vyrovnávací platba Ing. Hana Doleželová,
Srpen 2013 Společné setkání Komunitní plánování v Děčíně Projekt „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně, CZ.1.04/3.1.03/ Listopad.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb na kraje Konference Financování sociálních služeb pro města a obce.
Návrh rozpočtu MČ Brno-Kohoutovice na rok Struktura příjmů MČ Brno-Kohoutovice 1. Příjmy z veřejných rozpočtů o příjmy ze státního rozpočtu - postoupené.
Dotační fond LK Soutěže MŠMT Program a podprogramy - školství  Program č. 4 resortu školství, mládeže a zaměstnanosti  4.1 Podpora volnočasových.
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Zvyšování kompetencí vedoucích pracovníků Liberec 20. srpna 2012 Hodnocení.
Výzva č. 29 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání Mgr. Zuzana Plecitá PhDr. Eva Chvalinová,
Procesy ve veřejné správě Ivo Vašíček Proces veřejné správy Získávání zdrojů dané, poplatky, pokuty Vnitřní a vnější bezpečnost Správa zdrojů Údržba.
Standardy kvality sociálních služeb. soubory měřitelných a ověřitelných kritérií, které popisují, jak má vypadat kvalitní sociální služba. Jsou použitelné.
INTERREG V-A AT-CZ Listopad 2015 Informace pro Pracovní skupinu/regionální kolegium pro cestovní ruch při RSK JMK.
Zadávání veřejných zakázek. Osnova 1. Zadávání veřejných zakázek 2. Problémy v zadávaní 3. Dotazy.
Publicita v projektech financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
FINANČNÍ ZABEZPEČENÍ PODMÍNEK PRO ČINNOST ASISTENTŮ PEDAGOGA.
Městský úřad Šumperk Implementace modelu CAF
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 19. září 2012 Ing. Michaela Stříbrná.
Seminář pro žadatele k 3.,4. a 9. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Výběrová a zadávací řízení
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S2_07.
Odd ě lení ekonomiky a kontroly, OSV, KÚ JMK.  Rozhodnutí Evropské komise ze dne č. 2012/21/EU  Zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních slu ž.
Plánovací část projektu Cíl projektu - vychází z řešení z prognostické části, - odpovídá na otázku, čeho má být dosaženo? - představuje slovní popis účelu.
Základní informace k veřejné podpoře v OP LZZ Seminář pro žadatele 6. února 2009 Praha.
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
Vnitřní předpisy účetní jednotky Porada odboru veřejné správy, dozoru a kontroly Ing. Tomáš Sluka Ministerstvo financí odbor Regulace a metodika účetnictví.
Projekt Spolupráce Zlínska a Stredného Ponitria Přeshraniční spolupráce Otrokovice
Veřejná podpora, veřejné zakázky (příklady z praxe) Ing. Josef Žid.
Novela školského zákona v návaznosti na předškolní vzdělávání a školní stravování Bc. Eva Martinková, odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajský.
PROJEKT ISTI INFORMAČNÍ SYSTÉM TECHNICKÉ INFRASTRUKTURY VEŘEJNÉ SPRÁVY
Dotační programy Ústeckého kraje
Situace na trhu práce v JmK a veřejná služba
Dokument KAP MSK - obsah
Propagace zemědělských produktů spolufinancovaná EU v novém režimu Mgr
Seminář Evaluace poskytovatelů „Zajištění vybraných služeb sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z.
Místní rozpočtové jednotky
Členská schůze MAS Nepomuk,
Státní organizace.
STANDARDY KVALITY V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH „SKSS“
Vlastní hodnocení školy Vítejte na dnešní přednášce RNDr. Jiří Kuhn,
Plánování ve školní tělesné výchově
STANDARDY KVALITY V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH „SKSS“
Daň z příjmů právnických osob Silniční daň veřejnoprávních poplatníků
Povinnosti provozovatele střešních instalací při dodávkách přímým vedením
Vedoucí odboru strategického rozvoje města Vsetín
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji pro roky
Workshop projektu systémová podpora sociální práce v obcích na téma:
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Oblast: Dobré životní podmínky zvířat
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Závaznost ÚPD pro orgány státní správy lesa
Živnostenské podnikání (správně-právní režim) III. část
Energetický management
Zákon o sociálních službách č. 108/2006 Sb.
Projektové řízení výstavby podle PMBOK 2. Řízení rozsahu
A co dál - aneb jak spolupracovat a komunikovat spolu i bez projektů
INFORMACE TAJEMNÍKA PROFESNÍCH UNIÍ
Standardy činností sociální práce ve veřejné správě příspěvek Hradec Králové Praha Systémová podpora sociální práce v obcích reg. č. CZ /0.0/0.0/15_017/ ,
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Uskutečněné a očekávané změny právních předpisů důležité pro zástupce ředitele Praha
Kontrola a hodnocení předložených žádostí o NFP
Obecné nařízení o ochraně osobních údajů
Online databáze pro ohrožené rodiny a děti v ORP Chrudim SÍŤ POMOCI A PODPORY na Chrudimsku V RÁMCI PROJEKTU EFEKTIVNÍ ŘÍZENÍ SÍTĚ SLUŽEB PRO OHROŽENÉ.
Hodnocení, realizace a kontrolní etapa
Transkript prezentace:

Ing. Kristýna Honzů, MA Certifikovaný interní auditor Dynatech s.r.o. Závazek veřejné služby pro zřizované a zakládané organizace i ÚSC Praha,

© 2016 DYNATECH s.r.o. (z předchozí prezentace) Základní podmínka POSKYTOVATEL PODPORY vymezení způsobilých výdajů k financování z podpory PŘÍJEMCE PODPORY účetní oddělení hospodářské a nehospodářské činnosti ve vztahu ke všem výnosům a nákladům, a to jak na úrovni přímých, tak i nepřímých nákladů  JEDEN Z DŮVODŮ, PROČ JE NUTNÉ MÍT VYDEFINOVANÉ, JAKÉ VEŘEJNÉ SLUŽBY JSOU POSKYTOVÁNY 2

© 2016 DYNATECH s.r.o. Základní schéma 1. Potřeba poskytování určité veřejné služby 2. Vydefinování požadovaných a poskytovaných veřejných služeb – katalog veřejných služeb, kvalita poskytování 3. Posouzení charakteru poskytovaných veřejných služeb – určení režimu veřejné podpory 4. Ošetření finančního vztahu mezi objednatelem a poskytovatelem veřejné služby 3

© 2016 DYNATECH s.r.o. Veřejné služby a režimy veřejné podpory 4 Není veřejnou podporou Podpora de minimis Podpora podle SGEI Podpora podle GBER Režim podpory Jednotlivé veřejné služby

© 2016 DYNATECH s.r.o. Sportovní zařízení města  Činnosti veřejného zájmu spočívající v zajišťování sportovního a rekreačního vyžití občanů města  Zimní stadion  Provoz a údržba zimního stadionu  Poskytování sportovně-rekreačních služeb v zimní i letní sezóně, včetně pořádání kulturních akcí a výstav  Krytý plavecký bazén  Využívání bazénu k zajištění plavecké výuky škol na základě platných smluv  Využívání bazénů k zajišťování tréninků plavců prostřednictvím smlouvy s plaveckým klubem  Zajištění poskytování masérských služeb v rámci provozu prostřednictvím smluv s maséry s vlastním živnostenským oprávněním podle provozního řádu a platných smluv  Koupaliště  Provoz a údržba koupaliště  Poskytování rekreačních služeb v letní sezóně dle provozního řádu a platných smluv  Stadion  Provoz a údržba stadionu, šaten a sprch v areálu stadionu, skateparku a víceúčelového hřiště  Poskytování sportovně rekreačních služeb dle provozního řádu a platných smluv  Příspěvková organizace se zavazuje být nápomocna při konání divadelního festivalu, poskytne část svých prostorů, za podmínek, že bude co nejméně narušen provoz zařízení 5

© 2016 DYNATECH s.r.o. Vztah poskytovatel – objednatel veřejné služby  Co by mělo být ošetřeno a nastaveno?  Jaké VS jsou poptávány a mají být tudíž poskytovány?  V jaké rozsahu mají být VS poskytovány?  Kdo bude VS poskytovat?  KATALOG VEŘEJNÝCH SLUŽEB  Nastavení konkrétních kritérií, standardů pro jednotlivé poskytovatele  Určení režimu poskytování VS  Formální ošetření vztahu 6 Poptávka po VS Vydefinování VS Stanovení standardů kvality Katalog veřejných služeb Určení režimu VP pro jednotlivé ZZO Ošetření konkrétního vztahu

© 2016 DYNATECH s.r.o. Katalog veřejných služeb  popis nabídky a rozsahu služeb poskytovaných veřejnoprávním subjektem (ÚSC)  zpravidla funguje formou „karet“  1 veřejná služba = 1 karta v katalogu  vydefinovat požadovaných VS  určit rozsah jejich poskytování  kritéria poskytování služby  … 7

© 2016 DYNATECH s.r.o. Karta veřejné služby  = definice, vymezení veřejné služby  Karta veřejné služby obsahuje:  Vymezení předmětu služby  Zákazník veřejné služby  Garant a poskytovatel veřejné služby  Zajištění distribuce veřejné služby (formy poskytování)  Socioekonomický přínos  Financování veřejné služby  Kontrola a sankce (stanovení standardů kvality) 8 Sportovní a rekreační vyžití občanů města -Veřejnost -Školy -Zájmová sdružení -Profesionální sportovci -Garant/objednatel -Město -Poskytovatel -Sportovní zařízení města -Základní školy jako HČ i DČ -Sportovní sdružení -Provozování a zpřístupnění sportovišť -Pronájmy sportovních a rekreačních ploch -Volný přístup na některé plochy -Jednorázové vstupy do areálů -Organizace sportovních a kulturně- rekreačních akcí -Rozšířená sportovní výuka v ZŠ -Zpříjemnění života ve městě prostřednictvím sportovně rekreačních ploch -Podpora vize města „Zdravé město“ -Udržení ocenění „Evropské město sportu“ -Příspěvky na provoz a investiční příspěvek pro PO -Dotace sportovním sdružením -Příjmy ze vstupného, příspěvky -Dary -Dotace od jiných subjektů než je zřizovatel -Kontrola v souladu s právními předpisy -Stanovení individuálních standardů kvality, kontrola jejich dodržování

© 2016 DYNATECH s.r.o. Definování kvality a kvantity služby  Standardy kvality vztahující se k typu veřejné služby   minimální úroveň garantovaná klientům – občanům  Definování kvality a kvantity poskytování služby – SLA (service level agreement)  Nastavení kritérií konkrétnímu poskytovateli veřejné služby  SLA BY MĚLO BÝT SOUČÁSTÍ ZÁVAZNÉHO DOKUMENTU (SMLOUVA, POVĚŘENÍ…) Z DŮVODU ZÁVAZNOSTI PRO POSKYTOVATELE VEŘEJNÉ SLUŽBY  § 28 odst. 4) z. č. 250/2000 Sb.  „Zřizovatel poskytuje příspěvek na provoz své PO zpravidla v návaznosti na výkony nebo jiná kritéria jejích potřeb“ 9

© 2016 DYNATECH s.r.o. Standardy kvality veřejných služeb  Pro ÚSC je nezbytné stanovit, jaké standardy očekávají  Rozhodnutí objednatele za spolupráce s poskytovatelem VS  Využití?  Podmínky smluv mezi ÚSC a poskytovatelem  Monitoring výkonu  Benchmarking  Čeho má služba dosáhnout?  Stanovení ukazatelů úrovně poskytované VS, např.:  Plavecký bazén:  Teplota vody a vzduchu  Personál – kvalifikovanost, školení  Využití – důchodci, maminky s dětmi, veřejnost, školy, sportovní kluby 10

© 2016 DYNATECH s.r.o. Key Performance Indicator = KPI  Míra plnění určitého cíle, pracovního procesu, výkonu dodávané veřejné služby  Hlídáme nastavenou kvalitu veřejné služby v čase  Návrh KPI by měl odpovídat modelu SMART(ER) 11 SPECIFICKÝ požadavek na co největší konkrétnost; o jaký ukazatel se jedná, co nám pomáhá sledovat? S MĚŘITELNÝ jak změřím, nakolik jsem svého záměru, cíle naplnil? Co bude kritérium? M DOSAŽITELNÝ (z angl. attainable) je vůbec možné ukazatel naplnit? A RELEVANTNÍ bude cíl v souladu s posláním a vizí organizace? R TERMÍNOVANÝ požadavek na ohraničení cíle v čase, neboť každý proces musí mít začátek a konec T

© 2016 DYNATECH s.r.o. Ošetření vztahu mezi zřizovatelem a ZZO  Zřizovatel  Garant/Objednatel veřejné služby  Zřizované a zakládané organizace  Poskytovatel veřejné služby 12  VYDEFINOVÁNÍ VZTAHU ÚSC x ZZO je třeba řešit samostatně, mimo ošetření vztahu v rámci daného režimu veřejné podpory

© 2016 DYNATECH s.r.o. VYMEZENÍ ROZSAHU A KVALITY POSKYTOVANÝCH SLUŽEB  Vymezení následujícího:  Jaké veřejné služby subjekt poskytuje  V jakém rozsahu  Jaké jsou standardy, kritéria, SLA  Reporting  Hodnocení, controlling  Je-li to možné, lze spojit s jiným závazným dokumentem  Pověření SGEI  Smlouva o kontrole  … 13

Ing. Kristýna Honzů, MA DĚKUJI ZA POZORNOST!