Příprava žádosti Společný technický sekretariát Drážďany.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
Advertisements

Kontrola podle čl. 16 Kontrolor podle čl. 16 Oddělení kontroly dotací.
Institut pro integraci České republiky do Evropské unie Jak na projekt spolufinancovaný ze SF EU Mgr. Marek Havrda, MA.
Povinné přílohy žádosti pro 3. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Ing. Kateřina Vágnerová Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU.
Hlášení změn v rámci projektů PRV Eva Šípová, MAS Labské skály – březen 2010 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
Aktuální informace o Regionálním operačním programu regionu soudržnosti Střední Morava Ing. Zdeněk Bogoč Úřad Regionální rady.
1 Způsob žádání o dotaci v rámci OP Lidské zdroje a zaměstnanost Prezentující Mgr. Petr Zavadil.
Interreg III A Česká republika -Bavorsko Iniciativa INTERREG IIIA program přeshraniční spolupráce Česká republika- Svobodný stát Bavorsko Plzeň
Výroční konference – Globální granty Libereckého kraje Operačního programu vzdělávání pro konkurenceschopnost Programy přeshraniční spolupráce
OP Rybářství 2007 – 2013 Novinky v administraci Žádostí o dotaci OP Rybářství Ing. Antonín Vavrečka Oddělení metodiky OP Rybářství Ing. Antonín Vavrečka.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
PARTNERSKÁ DOHODA Program přeshraniční spolupráce ČR-Bavorsko
Zpracování záměru projektu a jeho příloh Ing. Hana Kuželková, NVF, o.p.s.
Praktický postup přípravy projektů Internetizace knihoven na krajích Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
Jednotný programový dokument pro Cíl 2 regionu soudržnosti Praha na období 2004 – 2006 Povinné přílohy žádosti Ing. Kateřina Vágnerová Magistrát hl. m.
1 Povinné přílohy přikládané k žádosti 1.Čestné prohlášení o bezdlužnosti 1.Čestné prohlášení o bezdlužnosti 2. Rozpočet akce 2. Rozpočet akce 3. Podklady.
Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Zpracovala: Bc. Jana Bartošková Datum: 25. října 2010.
Povinné přílohy žádosti pro 5. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Ing. Johana Chalupová Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU.
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce Ing. Petra Murycová, oddělení Evropské unie, MPSV.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Osnova kurzu – modulu A3 PŘÍPRAVA PROJEKTU
OP Přeshraniční spolupráce ČR-Rakousko  přímo navazuje na program INTERREG IIIA ;  nově zavádí princip tzv. Vedoucího partnera (Lead.
Návrh způsobu řešení projektu a přípravy projektové dokumentace 1. Pracovní seminář – Financování internetizace knihoven Havlíčkův Brod.
Povinné přílohy žádosti pro 4. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Mgr. Jakub Benda Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU Oddělení.
Euro Net. Projekt Euro Net OP PCS SK-CZ 2007 – 2013 je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)
Opatření 2.2. Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech.
ŽÁDOST Program přeshraniční spolupráce ČR-Bavorsko
Strategie příprav obcí, mikroregionů a dalších subjektů na zpracování projektů Mgr. Michal Jarolímek Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.
 ELEKTRONICKÁ ŽÁDOST ELZA Speciální verze pro 2. kolo výzvy → ke stažení na webových stránkách Plzeňského kraje.
OPPS ČR-PR Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika-Polská republika Seminář pro žadatele Zpracovala: Jana Bartošková.
Centrum pro regionální rozvoj ČR, Společný technický sekretariát Olomouc, Jeremenkova 40B, Olomouc,
Seminář k ukončování projektů FS Státní fond životního prostředí ČR Praha,
ÚVOD. ZMĚNY OPROTI INTERREG IIIA samostatný cíl strukturálních fondů = posílení významu, zvýšení objemu finančních prostředků pro českou stranu, zvýšení.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Struktura podnikatelského plánu
Ziel3/Cíl 3 Program na podporu přeshraniční spolupráce mezi Českou republikou a Svobodným státem Sasko Ziel3/Cíl 3 – Programms zur Förderung.
1 Národní rozvojový program mobility pro všechny 7. dubna 2016 Oddělení investic MŠMT Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7,
Plán výdajů a financování Společný technický sekretariát.
Regionální konference Zlínského kraje Univerzita Tomáše Bati, Zlín, Příprava operačního programu přeshraniční spolupráce Cíle 3 – Evropská.
Michala Pechová Jak vyplnit webovou žádost OP VK BENEFIT7 ORR, Krajský úřad kraje Vysočina.
Centrum pro regionální rozvoj ČR, Společný technický sekretariát Olomouc, Jeremenkova 40B, Olomouc,
1 Program na podporu přeshraniční spolupráce mezi Českou republikou a Svobodným státem Sasko v rámci Cíle „Evropská územní spolupráce“
Fond mikroprojektů v Euroregionu Glacensis v období v rámci Programu Interreg V-A Česká republika - Polsko.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Přerov Podmínky pro dopracování projektu (problémy, rizika)
Žádost a přílohy českých žadatelů , Liberec Program Cíle 3/Ziel3 na podporu přeshraniční spolupráce mezi Českou republikou a Svobodným státem.
OPPS ČR-PR Rozdíly v programech přeshraniční spolupráce v rámci Cíle 3 realizovaných v MSK a časté chyby Zpracovala: Ing. Markéta Hluchníková.
Program na podporu přeshraniční spolupráce mezi Českou republikou a Svobodným státem Sasko v rámci Cíle „Evropská územní spolupráce“
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
CÍL 3 OP PŘESHRANIČNÍ SPOLUPRÁCE ČESKÁ REPUBLIKA - BAVORSKO Cheb Krajský úřad Karlovarského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení přeshraničních.
EUROREGION ELBE/LABE 1 Společný Fond malých projektů v EUROREGIONU ELBE/LABE
Centrum pro regionální rozvoj ČR Vinohradská 46, Praha 2 | tel.: | fax: | | Příprava.
OP přeshraniční spolupráce Slovensko – Česká republika 6. mezivládní Česko-slovenská komise pro přeshraniční spolupráci 14. prosince 2006 Modrá,
Interreg V-A Česká republika – PolskoSpolečný sekretariát, Jeremenkova 40b, Olomouc Projektový záměr & Projektová.
Provozování vodohospodářské infrastruktury
Burza partnerů v rámci OP EÚS Rakousko – Česká republika
Dotační program Podpora včelařství 2016 Krok za krokem
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Dotační program Podpora včelařství 2015 Krok za krokem
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2014
Krajský úřad Karlovarského kraje
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce
Tento projekt je spolufinancován z prostředků EU
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015
Program spolupráce SN – CZ
Příprava malého projektu - 2. část Předložení MP, žádost a přílohy
Seminář pro žadatele SOCIÁLNÍ BYDLENÍ
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2012
PROCES INVESTIC NĚKTERÉ ASPEKTY U VEŘEJNÉ SPRÁVY.
Transkript prezentace:

Příprava žádosti Společný technický sekretariát Drážďany

Obsah 1.Přeshraniční spolupráce 2.Vypracování projektové žádosti 3.Tvorba konceptu realizace projektu 4.Požadované přílohy 5.Žádost

1. Přeshraniční spolupráce Přeshraniční spolupráce je šancí pro rozvoj příhraničí! Kooperační partneři pro přeshraniční projekt: dohodnou se na projektovém záměru, který má přeshraniční efekt zvolí mezi sebou Lead partnera jsou důvěryhodní a spolehliví

1. Přeshraniční spolupráce tvoří vyváženou přeshraniční strukturu (projektový tým) s přehledným množstvím kooperačních partnerů vyčlení si dostatečnou dobu pro plánování projektu a mají trpělivost stanoví pro všechny jasná pravidla a úkoly společně vytvoří logický koncept pro vytvoření žádosti

1. Přeshraniční spolupráce Lead partner je zodpovědný za koordinaci tvorby žádosti se všemi partnery kompletnost žádosti odevzdání projektové žádosti s přílohami (smlouva o spolupráci a další)

2. Vypracování projektové žádosti Za všechny kooperační partnery se předkládá jedna projektová žádost: musí být vyplněna kompletně elektronicky popis stručně a výstižně dvojjazyčná (česky, německy) konkrétní a srozumitelné údaje

2. Vypracování projektové žádosti Součástí formuláře žádosti jsou všeobecné údaje o projektu, údaje o žadateli a o projektových partnerech detailní popis projektu koncept realizace projektu plán výdajů a financování projektu prohlášení žadatele seznam příloh podpis žádosti

2. Vypracování projektové žádosti Detailní popis projektu (textová pole) obsah projektu výchozí situace a potřebnost popis projektu inovace a přidaná hodnota výsledky a cílové skupiny příspěvek projektu k dosažení cílů programu specifické cíle programu kvantitativní výsledky projektu informační a propagační opatření

2. Vypracování projektové žádosti Detailní popis projektu Rozsah přeshraniční spolupráce společné plánování společná realizace společné financování společný personál

2. Vypracování projektové žádosti Detailní popis projektu Přeshraniční charakter projektu vyrovnání životních podmínek identifikace obyvatelstva posílení hospodářského prostoru odbourání infrastrukturních/ sociokulturních překážek a bariér společný užitek z výsledků následná spolupráce příspěvek pro životní prostředí a k rovnosti šancí / integraci

2. Vypracování projektové žádosti Koncept realizace projektu (součást žádosti) definování pracovních celků definování úkolů v jednotlivých pracovních celcích definování výsledků projektu určení odpovědnosti za jednotlivé úkoly (obsahově, časově, personálně a finančně) Podíl všech partnerů na realizaci projektu by měl být vyvážený.

4. Požadované přílohy Smlouva o spolupráci se všemi kooperačními partnery obsahuje modality spolupráce partnerů uzavřená a podepsaná Lead partnerem a všemi partnery, kteří se podílejí na projektu je dvojjazyčná

4. Požadované přílohy Další přílohy např.: Prohlášení souhlasu se zpracováním dat Ověření identity LP (netýká se obcí a státních institucí) Doklad o právní subjektivitě (např. aktuální výpis z rejstříku…), Doklad o financování vlastního podílu Doklad o předfinancování (princip zpětné náhrady) a příp. financování nezpůsobilých výdajů Detailní finanční plán a další přílohy

4. Požadované přílohy Požadované přílohy jsou různé podle typu a obsahu projektu a podle příslušného partnera: např. stavební opatření (český partner) projektová dokumentace doklad opravňující provádět stavební práce doklad prokazující vlastnické právo partnera k nemovitostem popis zajištění udržitelnosti dokument prokazující že projekt nemá negativní vliv na životní prostředí

5. Žádost Žádost – webová aplikace přístup také na homepage rubrika formuláře cil3.eu/servlet/PB/menu/ _l1/index.htmlhttp:// cil3.eu/servlet/PB/menu/ _l1/index.html dále zde zde najdete: příručku Benefit – návod k vyplňování žádosti seznam příloh formuláře pro české a saské kooperační partnery (smlouva o spolupráci, prohlášení atd.)

5. Žádost Na JTS resp. na krajských úřadech je nutné odevzdat žádost v tištěné verzi s právoplatným podpisem a smlouvu o spolupráci smlouvu o spolupráci, prohlášení kooperačních partnerů,identitu lead partnera další přílohy v příslušném národním jazyce

Informace Další informace k programu najdete na: Programm zur Förderung der grenzübergreifenden Zusammenarbeit zwischen dem Freistaat Sachsen und der Tschechischen Republik Program na podporu přeshraniční spolupráce mezi Českou republikou a Svobodným státem Sasko