Naplněnost Centrálního registru administrativních budov (CRAB) ÚŘAD PRO ZASTUPOVÁNÍ STÁTU VE VĚCECH MAJETKOVÝCH.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Mgr. Irena Fadrhoncová.  Definice: právní norma je obecně závazné pravidlo chování, které je vyjádřeno zvláštní státem uznanou formou a jehož zachování.
Advertisements

Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S1_05.
Hospodaření nepodnikatelských organizací 1 Daně, dotace.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Elektronické tržiště ve městě – přínosy praktického využití Město Cheb Bc. Jiří Kurucz.
Právo na informace Zák. č. 106/1999 Sb.,o svobodném přístupu k informacím.
Anotace Materiál je určen pro 1. a 2. ročník studijního oboru PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu EKONOMIKA DOPRAVY, inovuje výuku použitím multimediálních.
Regionální politika Oldřich Hájek. Obsah přednášky: Další typologie nástrojů lokálního rozvoje a RP Podle charakteru a zaměření Podle charakteru a zaměření.
Návrh rozpočtu MČ Brno-Kohoutovice na rok Struktura příjmů MČ Brno-Kohoutovice 1. Příjmy z veřejných rozpočtů o příjmy ze státního rozpočtu - postoupené.
1 Umísťování symbolů a jiných uvítacích zařízení územní samosprávy při pozemních komunikacích Porada Ministerstva vnitra Praha.
PREZENTUJÍCÍ Proces poskytnutí dotace z Fondu Vysočiny Eva Navrátilová Krajský úřad Kraje Vysočina Odbor životního prostředí a zemědělství.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
© IHAS 2011 Tento projekt je financovaný z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a státního rozpočtu ČR.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Ing. Petra Kábrtová Máchová Název materiálu:
Seminář pro žadatele o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Krajský úřad Jihomoravského kraje Odbor regionálního rozvoje.
 2006  Ministerstvo průmyslu a obchodu Příprava aplikace zákona č. 179/2006 sb. o ověřování a uznávání výsledků dalšího vzdělávání do působnosti Ministerstva.
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/ Označení DUMVY_32_INOVACE_Úč24.09 RočníkDruhý.
Role dobrovolných svazků obcí (DSO) v ČR při centrálním zadávání 1 Ing. Lukáš Vlček starosta města Pacova předseda Regionální komise Svazu měst a obcí.
Due diligence Lucie Hladká Postup při právní prověrce  Organizace času a (ostatní) práce  Revize dostupných relevantních přípravných dokumentů.
Návrh věcného záměru zákona o stavebních úřadech - co by bylo, kdyby… Ing. Jiří Štochel, VITA software s.r.o. 1.
Průvodní list Šablona: VI/2 Vytváření podmínek pro rozvoj znalostí, schopností a dovedností v oblasti finanční gramotnosti Vzdělávací materiál: Prezentace.
Mgr. Bedřich Myšička vrchní ředitel sekce ekonomické Sekce ekonomická 10. dubna 2014.
Základní informace k veřejné podpoře v OP LZZ Seminář pro žadatele 6. února 2009 Praha.
Krizové štáby. Zákon č. 240/2000 Sb., § 14 (1) Hejtman zajišťuje připravenost kraje na řešení krizových situací; ostatní orgány kraje se na této připravenosti.
Struktura financování VVŠ RNDr. Alexander Černý Výjezdní zasedání managementu UTB ve Zlíně dne 20. března 2013.
Hospodářský proces Hospodářský proces. Hospodářský proces Hospodářský proces rozdělujeme na následující fáze: a) výroba b) rozdělování a přerozdělování.
Rozpočtové určení daní Národní konference VENKOV 2016 Litoměřice 20. – 21. října 2016.
Daň z nabytí nemovitých věcí
Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových
Brno, Příslušnost vodoprávních úřadů
Závěrečný účet kapitoly 335 Ministerstvo zdravotnictví ČR za rok 2016
Stávající systém kontroly při těžbě dřeva
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Pojem přeměna obchodní společnosti
Zákon o sociálním podnikání
Státní organizace.
Evropské fondy: Řízení rizik podvodů
Podpora implementace služby péče o děti od šesti měsíců do čtyř let v tzv. mikrojeslích a pilotní ověření služby Reg.č. projektu CZ /0.0/0.0/15_009/
Rozpočet města Police nad Metují na rok 2017
Integrace VISION a VIS Mail do NS-VIS – VIS Mail fáze II projekt spolufinancovaný z ročního programu Fond pro vnější hranice (FVH)
Jednoduché účetnictví
Téma 6: Zdanění příjmů ze závislé činnosti
Podpora implementace služby péče o děti od šesti měsíců do čtyř let v tzv. mikrojeslích a pilotní ověření služby Reg.č. projektu CZ /0.0/0.0/15_009/
Daň z příjmů právnických osob Silniční daň veřejnoprávních poplatníků
eRecept – komunikace se základními registry
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy
Zákon o lesích (lesní zákon) č. 289/1995 Sb.
Management Přednáška 7, 8: Plánování.
2. ČNB a její role v platebním styku.
Ing. Veronika Dostálková MBA
Správa sociálního zabezpečení
ÚPDI - Úřad pro přístup k dopraní infrastruktuře
NV č. 201/2010 Sb. ze dne 31. května 2010  o způsobu evidence úrazů, hlášení a zasílání záznamu o úrazu ve znění NV č. 170/2014 Sb. ze dne 6. srpna 2014.
DOTAČNÍ PŘÍLEŽITOSTI PRO ŠKOLY
Závaznost ÚPD pro orgány státní správy lesa
Živnostenské podnikání (správně-právní režim) III. část
EVROPSKÁ UNIE Hlavní orgány (11)
Subjekty správního řízení
MISYS - Pasporty.
Financování členských a pobočných spolků FAČR pro rok 2018
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Financování členských a pobočných spolků FAČR pro rok 2018
Výkon přenesené působnosti úředníky územních samosprávných celků v kontextu jejich financování Mgr. Martin Stark tajemník městského úřadu v Horním Slavkově.
Základy podnikání živnostenské podnikání, postup při ohlášení živnosti
Návrh na daňové zvýhodnění u zaměstnavatelů – plátců mzdy, kteří provádí výkon rozhodnutí nebo exekuci srážkami ze mzdy formou možnosti uplatnění odčitatelné.
Výroční kongres poskytovatelů sociálních služeb ČR v Táboře
Daňové přiznání k dani z příjmů fo
Subjekty správního řízení Doc. JUDr. H. Prášková, CSc.
Daňové přiznání k dani z příjmů PO
Celkový základ daně.
Transkript prezentace:

Naplněnost Centrálního registru administrativních budov (CRAB) ÚŘAD PRO ZASTUPOVÁNÍ STÁTU VE VĚCECH MAJETKOVÝCH

Celkové hodnoty v CRAB UkazatelDle dotazníkového šetření Úřadu vlády 2006/2007 Dle CRAB stav k Počet administrativních budov užívaných státními institucemi více než objektů * Kancelářská plocha - rozsah2,5 mil. m 2 1,85 mil. m 2 Roční náklady na provoz a údržbu 4,3 mld. Kč3,8 mld. Kč Roční nájemnévíce než 684 mil. Kč655,7 mil. Kč Příjmy z pronájmu193,5 mil. Kč235,4 mil. Kč * u dalších 176 objektů Úřad prošetřuje možnost dodatečného zaevidování (potencionální nárůst na 3857 objektů)

Nárůst evidence v CRAB za 5 měsíců ObjektyUžívací vztahyVlastní užíváníEkonomika za 4/q 2013 duben září nárůst o

Naplněnost CRAB

Zjištění z prověrky evidence Nejčastější důvody vyřazení z databáze došlo k přestěhování státní instituce (primárně z nájmu) nejedná se o administrativní objekty objekty podléhají určitému stupni utajení Zjištění z prověrky evidence objektů státní instituce nedodržují usnesení vlády upravující pravidla pro nakládání s administrativními objekty - změny dislokace nepředkládají k projednání příslušným orgánům

Průměrné nájmy

Příklad využití systému CRAB Připravená redislokace ve Vyškově dnes je Generální finanční ředitelství umístěno v nestátním objektu (Dobrovského 422) – hradí roční nájem 1,48 mil. Kč (Ø 943 Kč / 1m2 celkové plochy) 150 m vzdušnou čarou pronajímá Ministerstvo zemědělství ve svém objektu nestátním subjektům analogickou plochu – roční nájem činí 272 tis. Kč (Ø 259 Kč / 1m2 celkové plochy) Generální finanční ředitelství hradí v nestátním objektu nájemné za 1 m2 celkové plochy/rok téměř 4 x vyšší než Ministerstvo zemědělství inkasuje od nestátních subjektů. Vlivem přestěhování Generálního finančního ředitelství dojde k úspoře – cca 1,2 mil Kč ročně

Zkušenosti ze zahraničí PuRenet zkušenosti z Asociace subjektů hospodařících s nemovitým majetkem státu z 19 členských zemí je ve 12 zemích hospodaření s administrativními budovami státu centralizováno u jedné instituce. Postupné soustřeďování administrativních objektů pod jeden subjekt je dlouhodobým koncepčním záměrem ÚZSVM.

Doporučení oprávnění pro ÚZSVM ověřovat správnost zaevidovaných dat v CRAB (např. místní šetření) povinnost státních institucí poskytnout ÚZSVM součinnost oprávnění pro ÚZSVM navrhovat hospodárnější rozmístění státních institucí