Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Ing. Veronika Dostálková MBA

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Ing. Veronika Dostálková MBA"— Transkript prezentace:

1 Ing. Veronika Dostálková MBA
Výnosy Finanční gramotnost 3. ročník Září 2012

2 ANOTACE Záměrem této sady výukových materiálů s názvem Finanční gramotnost je poskytnout studentům oboru Klempíř potřebné informace o bankovních produktech, spoření a zadlužování. Jednotlivé DUMy (prezentace) v této sadě popíší postupně tematické oblasti, které jsou probírány v předmětu Ekonomika na naší SŠ. Konkrétně tato prezentace je zaměřena na výnosy podniku.

3 Náklady, výnosy, hospodářský výsledek

4 Výnosy Každý podnik při výrobě zboží, nebo poskytování služeb usiluje o co největší výnosy (příjmy). Tržby za prodané zboží Tržby za poskytnuté služby Tržby z nájmů Příjmy z vkladů a investic

5 Rozdělení výnosů Výnosy provozní finanční mimořádné

6 Charakteristika jednotlivých výnosů
Provozní: získané v provozně-hospodářské činnosti podniku (tržby za prodej) Finanční: získané z finančních investic, cenných papírů, vkladů a účastí Mimořádné: získané mimořádně, například prodejem odepsaných strojů.

7 Cena Výši výnosů (tržeb) do značné míry ovlivňujeme cenou výrobků, nebo služeb. Cena: Cena výrobku určuje hodnotu výrobku. Cena výrobku nám pomáhá dosahovat požadovaného zisku. Cena výrobku je hodnota, kterou je zákazník ochotný za daný produkt zaplatit.

8 ZDROJE KLÍNSKÝ, Petr; MUNCH, Otto. Ekonomika pro obchodní akademie a ostatní střední školy 1-4. Praha: Fortuna, 2006, ISBN


Stáhnout ppt "Ing. Veronika Dostálková MBA"

Podobné prezentace


Reklamy Google