Zásady a pravidla Národního rozvojového programu mobility pro všechny Mgr. Barbora Mičicová tajemnice Řídícího výboru NRPM.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
Advertisements

Ing. Karel Havlíček – ředitel odboru příspěvkových programů
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
ZPRACOVÁNÍ STŘEDNĚDOBÝCH PLÁNŮ DOPRAVNÍ OBSLUŽNOSTI ÚZEMÍ
Nástroje územního plánování
Povodně 2010 Realizace převodu státních pozemků ze správy PF ČR do vlastnictví obcí nebo fyzických osob postižených povodněmi roku 2010, za účelem výstavby.
Integrovaný plán rozvoje města Ústí nad Labem - Centrum Podporováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj „Vize přestane být snem“
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Setkání s poskytovateli sociálních služeb –
Soustava veřejných rozpočtů II.
Organizace Státní správy
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
Zavádění bezbariérové politiky v brněnské městské části Zuzana Lehotská
Zpracování záměru projektu a jeho příloh Ing. Hana Kuželková, NVF, o.p.s.
Praktický postup přípravy projektů Internetizace knihoven na krajích Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
POSOUZENÍ VLIVU NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Podklady k posouzení vlivu akce z hlediska vlivu na životní prostředí (EIA) dle zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování.
Program švýcarsko – české spolupráce Fond na přípravu projektů Ministerstvo financí - Národní koordinační jednotka (NKJ)
Zákon o obcích č.128/2000 Sb..
Povinné přílohy žádosti pro 5. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Ing. Johana Chalupová Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU.
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod, 18. –
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Grantové programy Odboru školství, mládeže a sportu KrÚ pro rok 2008: Sportoviště 2008 Jednorázové akce 2008.
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
GP Bydlete na venkově 2008 Celkový objem finančních prostředků: 1,2 mil. Kč Předmět podpory: projektová dokumentace pro stavební řízení - 1. rekonstrukce.
Opatření 2.2. Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech.
Program semináře: 1)Úvod, obecné informace o JPD 2 a výzvách (Mgr. Jakub Benda) 2)Změny ve 4. Výzvě (Mgr. Jakub Benda) 3)Informace o Prioritě 1 (Ing. Johana.
ZPŮSOBY FINANCOVÁNÍ A ZPOPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ INFRASTRUKTURY Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business.
Dodavatelsko- odběratelské vztahy při realizaci stavby
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
1 Národní rozvojový program mobility pro všechny 7. dubna 2016 Oddělení investic MŠMT Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7,
Příspěvkové programy SFDI Praha, 7. dubna 2016 Ing. Karel Havlíček.
Národní rozvojový program mobility pro všechny (NRPM) Vládní výbor pro zdravotně postižené občany Národní rada osob se zdravotním postižením ČR Dagmar.
Vládní výbor pro zdravotně postižené občany. JUDr. Pavel Ptáčník vedoucí Oddělení sekretariátu Vládního výboru pro zdravotně postižené občany.
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
RNDr. Ivana Havlíková Ing. Jiří Štochel. STAVEBNÍ ZÁKON - STARÝ.
Zkušenosti s uplatňováním principů veřejné podpory v Královéhradeckém kraji Systém řízení a financování sítě sociálních služeb v Královéhradeckém kraji.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
Paliativní a hospicová péče v Libereckém kraji. Koncepce paliativní péče v Libereckém kraji  Koncept spolu s časovým harmonogramem vzniku jednotlivých.
Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor politiky bydlení ---- Podpora výstavby technické infrastruktury.
Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor politiky bydlení.
Kolín bez bariér.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR 3. června 2014 Senát Parlamentu ČR SPOLEK PRO OBNOVU VENKOVA ČR.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb Mgr. Ivana Stráská.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok  RJMK dne projednala návrh rozpočtu JMK na rok 2016 a doporučila ZJMK ke schválení.  Rozpočet.
Financování bezbariérových úprav chodníků a cyklistických stezek Seminář SMO ČR, SFDI a ČKAIT Praha, 9. září 2014 Ing. Karel Havlíček.
Síť sociálních služeb Ústeckého kraje Setkání s poskytovateli sociálních služeb v Ústeckém kraji.
Návrh rozpočtu kapitoly 335 – MZ ČR na rok Obecný úvod  Návrh státního rozpočtu na rok 2013 kapitoly 335 – Ministerstvo zdravotnictví je předkládán.
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok Východiska pro sestavení návrhu rozpočtu JMK na rok 2016  Návrh zákona o státním rozpočtu České republiky.
Zásady a pravidla Národního rozvojového programu mobility pro všechny
Vodohospodářské aktuality
Národní rozvojový program mobility pro všechny (NRPM)
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Ing. Zuzana Khendriche Trhlínová
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok 2015
odbor politiky bydlení
PROGRAM OBNOVY VENKOVA KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE 2011 SETKÁNÍ ORP 30. 6
Pracovní skupina Parkoviště P+R
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
Zásady a pravidla Národního rozvojového programu mobility pro všechny
Poskytování dotací na odstraňování bariér v budovách kulturních zařízení z rozpočtu Ministerstva kultury Ing. David Šamánek.
Národní rozvojový program mobility pro všechny 8
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Regenerace sídlišť Regenerace sídlišť Úprava veřejných prostranství
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
PROCES INVESTIC NĚKTERÉ ASPEKTY U VEŘEJNÉ SPRÁVY.
Transkript prezentace:

Zásady a pravidla Národního rozvojového programu mobility pro všechny Mgr. Barbora Mičicová tajemnice Řídícího výboru NRPM

Obsah příspěvku  Základní dokumenty  Cíle programu  Opatření prováděná v rámci programu  Obsah předkládaného záměru  Postup při hodnocení záměru  NRPM v letech 2005–2014

Základní dokumenty  Usnesení vlády ČR ze dne 14. července 2004 č. 706, kterým byl schválen vládní plán financování NRPM  Usnesení vlády ČR ze dne 26. března 2008 č. 292 o změně usnesení vlády ze dne 14. července 2004  Usnesení vlády ČR ze dne 14. července 2014 č. 568 k Vládnímu plánu financování Národního rozvojového programu mobility pro všechny na období

Základní cíl NRPM Zajistit svobodný pohyb pro všechny skupiny obyvatelstva Tvorba ucelených, komplexně řešených bezbariérových tras

Základní opatření NRPM Odstraňování bariér v budovách Odstranění bariér:  Vstup do budovy  Vertikální pohyb  Horizontální pohyb  Bezbariérové WC Zpřístupňování dopravy Důraz na propojení jednotlivých objektů bezbariérovými trasami města/obce

Budovy veřejných institucí  Ústřední orgány státní správy  Pracoviště Úřadu práce ČR  Pracoviště České správy sociálního zabezpečení  Finanční a celní úřady  Soudy a státní zastupitelství  Služebny policie ČR  Radnice (obecní a městské úřady)  Krajské úřady

Budovy vzdělávacích, sportovních a kulturních zařízení  Školy, školská zařízení a sportovní zařízení  Muzea, knihovny, divadla, kina apod.

Budovy zařízení poskytujících zdravotní a sociální služby a domy zvláštního určení  Zařízení zdravotních služeb – nemocnice, zdravotní střediska apod.  Zařízení sociálních služeb – domovy pro seniory, domovy pro osoby se zdravotním postižením apod.  Domy zvláštního určení – zejména DPS

Pošty  Odstraňování bariér v budovách pošt je plně financováno z rozpočtu České pošty s. p.

Zpřístupňování dopravy  Zpřístupňování budov zajišťujících dopravní služby  Zpřístupňování komunikací pro chodce a veřejné dopravy

Zpřístupňování budov zajišťujících dopravní služby  Budovy železničních stanic a autobusových nádraží určených pro veřejnost, v nichž jsou poskytovány služby související s přepravou  Financování je podílové a příslušnými zdroji jsou rozpočet vlastníka infrastruktury, SFDI nebo MD a další (rozpočet kraje, obcí a měst)

Zpřístupňování komunikací pro chodce a veřejné dopravy  Zpřístupňování pěších tras  Odstraňování bariér stavebního charakteru ve vnitrostátní veřejné linkové osobní dopravě  Vybavení dopravních prostředků informačními a signalizačními zařízeními  Veřejné informační a odbavovací systémy pro osoby se sníženou schopností pohybu a orientace  Financování je podílové a příslušnými zdroji jsou rozpočet dopravce, resp. vlastníka infrastruktury, SFDI nebo MD a další (rozpočet kraje, obcí a měst)

Zdroje financování  Ministerstvo pro místní rozvoj  Ministerstvo financí  Ministerstvo kultury  Ministerstvo spravedlnosti  Ministerstvo zdravotnictví  Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy  Ministerstvo práce a sociálních věcí  Ministerstvo dopravy  Ministerstvo vnitra  Státní fond dopravní infrastruktury  Česká pošta, s. p.

Obsah záměru bezbariérové trasy  Formulář pro předkládání záměrů bezbariérových tras, který obsahuje:  Identifikaci předkladatele  Celkovou výši rozpočtovaných nákladů na realizaci záměru a celkovou výši požadované dotace  Harmonogram realizace bezbariérové trasy – max. 3 roky  Charakteristika řešeného území a demografické údaje  Přehled současného stavu v oblasti odstraňování bariér ve městě/obci  Popis plánované bezbariérové trasy a lokalizace záměru (mapa)  Popis jednotlivých dílčích projektů  Výsledky, kterých má být realizací záměru dosaženo

Obsah záměru bezbariérové trasy II  Projektová dokumentace, technická specifikace zařízení, rozklíčování nákladů (rozpočet)  Vyjádření kompetentního orgánu veřejné správy o veřejné prospěšnosti plánované bezbariérové trasy  Vyjádření příslušného úřadu územního plánování o souladu plánované bezbariérové trasy s platným územním plánem  Vyjádření odborníka na bezbariérové řešení staveb  Doklady o vlastnictví nebo spoluvlastnictví pozemků a objektů, kterých se trasa týká  Čestné prohlášení statutárního zástupce obce o vlastních prostředcích účelově určených na realizaci záměru v příslušném kalendářním roce  (Dohoda o partnerství)

Postup při vytváření záměru  provedení analýzy bezbariérovosti koncepce odstraňování bariér (audit, generel bezbariérových tras)  spolupráce města a projektanta s organizacemi osob se zdravotním postižením při mapování bariér a navrhování trasy  ucelenost bezbariérové trasy, koncepčnost návrhu  konzultace projektů s příslušnými rezorty a institucemi ještě ve fázi přípravy!  soulad projektové dokumentace s platnou legislativou vztahující se na bezbariérové užívání staveb (stavební zákon, vyhláška č. 398/2009 Sb., normy aj.)!

Další postup – předložení záměru a jeho hodnocení  posouzení záměru Řídícím výborem NRPM  postoupení záměru k posouzení Hodnotitelské komisi  konečné rozhodnutí Řídícího výboru (doporučení k financování, doporučení s výhradami, doporučení záměru k přepracování)  předložení žádostí o dotace na jednotlivé rezorty, samotná realizace záměru  sledování realizace záměru (vyhodnocení)

NRPM 2005–2014 Počet podaných záměrůPočet záměrů doporučených k financování Celkem323200

Finanční podpora NRPM ze státního rozpočtu

Kontakty Sekretariát Vládního výboru pro zdravotně postižené občany Úřad vlády ČR, Nábřeží Edvarda Beneše 4, Praha 1  Tel.:  Web:

Děkuji za pozornost ☺