STS/S 10 Obsluha, používání a údržba MPT v jednotce podle návodů k obsluze a interních aktů řízení Zpracováno: 16.11. 2012 Zpracoval: por.Bc. Martin Hrabina.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Koncepce organizace posudkové služby JUDr. Jiří Veselý, Ph.D. ředitel odboru výkonu posudkové služby MPSV.
Advertisements

Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
[ 1 ] RNDr. Pavla Coufalová Symposium Strategie servisní podpory zdravotnických pracovišť, Praha, © 2010 Státní ústav pro kontrolu léčiv.
Sekce pro zaměstnanost Ministerstvo práce a sociálních věcí 1.
TÉMA: Dokumentace skladu PHM pplk. Ing. Václav ZAJÍČEK Dokumentace skladu PHM Učební cíle: Objasnit zásady vedení dokumentace skladu PHM I. Úvod 5´ II.
Rekvalifikace a veřejné zakázky v oblasti zaměstnanosti Mgr. Eva Friedrichová vedoucí oddělení poradenství Úřad práce v Liberci Projekt: Podpora dalšího.
PROJEKTY ZAMĚŘENÉ NA VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH Dříve realizované projekty PALMIF – 3 projekty (Fond aktivních opatření trhu práce) PALMIF – 3 projekty (Fond.
Bezpečnostní opatření Policie ČR se Státní plavební správou „VODA 2016“
BEZPEČNOST JEŘÁBOVÉ DOPRAVY Při konstrukci a provozu jeřábů musí být přísně dbáno na zásady bezpečnosti, aby nebyl ohrožen život a zdraví osob a zabránilo.
© IHAS 2011 Tento projekt je financovaný z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a státního rozpočtu ČR.
Praha, Ing. Petr Řádek Číslování vlaků - Rekapitulace Setkání dopravců a zástupců provozovatele dráhy.
POVODEŇ Povodeň je přechodné výrazné zvýšení hladiny vodních toků nebo jiných povrchových vod, při kterém voda zaplavuje území mimo koryto vodního toku.
Městský úřad Šumperk Implementace modelu CAF
Mgr. Bedřich Myšička vrchní ředitel sekce ekonomické Sekce ekonomická 10. dubna 2014.
Problematika aktualizace ÚAP - RURÚ Program jednání: Úvod Informace z porady MMR s Krajskými úřady konané dne v Praze Pozvánka na seminář Metadata.
Horská služba ČR NONSTOP SOS
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ, T. G. MASARYKA 4 Pracovní právo.
Anotace: Materiál je určen pro 1. ročník učebního oboru zedník – vyučovací předmět “technologie“. Je použitelný i pro výuku dané problematiky u jiných.
Krizové štáby. Zákon č. 240/2000 Sb., § 14 (1) Hejtman zajišťuje připravenost kraje na řešení krizových situací; ostatní orgány kraje se na této připravenosti.
Rozpis rozpočtu a normativy Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 9. června 2011 Monika Čermáková.
Vnitřní předpisy účetní jednotky Porada odboru veřejné správy, dozoru a kontroly Ing. Tomáš Sluka Ministerstvo financí odbor Regulace a metodika účetnictví.
Činnost služby dopravní policie v roce 2011 v dohledu nad silničním provozem plk. Ing. Leoš Tržil ŘSDP PP ČR Praha 12. ledna 2012.
ÚSPORY MINISTERSTVA VNITRA, POLICIE ČR A HASIČSKÉHO ZÁCHRANNÉHO SBORU ČR V ROCE 2011 Ministr vnitra Radek JOHN.
STS/S 09 Taktické a bezpečnostní zásady pro umísťování MPT na místě zásahu Zpracováno: Zpracoval: por.Bc. Martin Hrabina Hasičský záchranný.
MLADÝ ZÁCHRANÁŘ 2012 PRO DĚTI ZÁKLADNÍH ŠKOL MLADÝ ZÁCHRANÁŘ 2012 SOUTĚŽ PRO DĚTI ZÁKLADNÍH ŠKOL HZS Ústeckého kraje.
Vyhláška č. 326/2006 Sb., o atestačním řízení pro elektronické nástroje Mgr. Martin Plíšek.
Autor: Ing. Sikorová Renata
Stávající systém kontroly při těžbě dřeva
Osvědčení o bezpečnosti provozovatele dráhy a osvědčení dopravce
Úvod do technologie silniční nákladní dopravy a základní legislativa Předmět: Technologie silniční nákladní dopravy - cvičení Ing. František Lachnit,
Činnost služby dopravní policie za I. až III. čtvrtletí roku 2010 plk
„Váš kraj, Váš rozpočet“
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Organizace výroby Organizace a řízení výroby
Zabezpečení personálu a infrastruktury logistiky
Plánování ve školní tělesné výchově
Opatření 1.2 HASIČI PŘÍPRAVA PROJEKTU
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Název opory – Právní předpisy – požární ochrana
POŽÁRNÍ PREVENCE V GASTRONOMICKÝCH PROVOZOVNÁCH
ŘÁD POČÍTAČOVÉ UČEBNY VY_32_INOVACE_01
Stavební uzávěra základní informace
Bojový řád jednotek požární ochrany Činnost hasičů na místě zásahu
ÚAPk Aktualizace 2013.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji pro roky
Pracovnělékařské služby
Porada OÚPSŘ KrÚ JMK s vedoucími ÚÚP Územně analytické podklady ÚAP kraje s využitím ÚAP obcí ÚAP a změny v právních předpisech Ing. arch. Jana.
Oblast: Dobré životní podmínky zvířat
kpt. Ing. Tomáš Hoffmann HZS Karlovarského kraje
Metodika inspekčního záznamu SIBP
Blanka Valdecká, TOO ČMKOS, Seminář pro SIBP
Živnostenské podnikání (správně-právní režim) III. část
Změny právní úpravy ochrany přírody a krajiny
© 2012 STÁTNÍ ÚSTAV PRO KONTROLU LÉČIV
Energetický management
Postup při vydávání povolení k používání ZIZ v RT
■■ ■■ Zlínský kraj Program RP18-18 na úpravu lyžařských běžeckých tras ve Zlínském kraji Katarína KOŇAŘÍKOVÁ Odbor strategického rozvoje kraje.
Technická Evidence Zdravotnických Prostředků 1
© STÁTNÍ ÚSTAV PRO KONTROLU LÉČIV
PŘEDVÝJEZDNÍ PROHLÍDKA VOZIDLA
Ražba důlních děl pomocí trhací práce
Dotační programy pro jednotky požární ochrany obcí
Organizace práce na prodejně
AktuálnĚ z odpadů a oběhového hospodářství z pohledu MŽP
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Přehled činnosti jednotky sboru dobrovolných hasičů Osek n./B.
Kapitola 3 Hospodaření organizací
Kontrola a hodnocení předložených žádostí o NFP
Krajské ředitelství policie Ústeckého kraje Projekt Interreg V A č Mobilně a efektivně ve společném příhraničí Spolupráce policie.
Dotace pro jednotky SDH obcí
Transkript prezentace:

STS/S 10 Obsluha, používání a údržba MPT v jednotce podle návodů k obsluze a interních aktů řízení Zpracováno: Zpracoval: por.Bc. Martin Hrabina Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

 obsluhu, používání a údržbu MPT upravuje pro HZS krajů Řád strojní služby  údržba a zkoušky MPT se provádí podle časového plánu údržby a zkoušek. Časový plán údržby a zkoušek respektuje podmínky (Návod k obsluze a údržbě) stanovené výrobcem (dovozcem) nebo opravnou.  závady zjištěné na PT při plánované údržbě a zkouškách a závady vzniklé během provozu musí být odstraněny před opětovným zařazením zásahové PT do pohotovosti nebo zálohy  za účelem úpravy podmínek k používání a ošetřování požární techniky a vybraných věcných prostředků požární ochrany byl vydán Dopravně provozní řád požární techniky (pro HZS Olomouckého kraje SIAŘ 25/2011)

Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje  opravy PT mohou provádět jen příslušně kvalifikované osoby, popř. servisní organizace, pokud výrobce neurčil jinak.  záznamy o použití MPT, její kontrole a údržbě se vedou elektronicky v programu IKIS II. a IKIS III.

Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje  Kontrola provozuschopnosti zásahové PT před použitím se provádí denně při střídání směn., obsahuje kontrolu zejména:  stavu a čistoty SPZ, odrazových skel, světlometů  pravidelnosti chodu motoru a vykazovaných provozních hodnot  množství provozních kapalin  funkčnosti světel, signálních a výstražných zařízení  stavu a nahuštění, ojetí a neporušenosti pneumatik  upevnění disků kol  množství hasiva, vody a pěnidla v nádržích CAS  stavu účelových nebo speciálních nástaveb (plošina, žebřík apod.)  bezpečného uložení předepsaného požárního příslušenství a jeho kompletnosti  úplnosti předepsaného vybavení vozidla (podvozku)  funkčnosti měřících a kontrolních přístrojů  zda neunikají provozní náplně

Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje  Kontrola zásahové MPT po použití se provádí v rozsahu nezbytném pro ověření provozuschopnosti.  Závady zjištěné při údržbě nebo kontrole PT a VPPO se ihned hlásí odpovědnému zaměstnanci, který rozhodne o způsobu odstranění.

Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje  Měsíční kontrola a údržba požární techniky se provádí v rozsahu stanoveném Strojní službou na základě návodu k údržbě výrobce.

Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje  u nové MPT v záruce se provádí dle pokynů výrobce garanční prohlídky ve specializovaných servisech dle ujetých kilometrů v kombinaci s časovým proběhem

Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje Provoz výškové techniky  Údržba a obsluha výškové techniky se řídí pokyny výrobce (dovozce) zapracovanými ve vlastním dopravně provozním řádu.  Obsluhovatel VT musí být prokazatelně seznámen s příslušnými předpisy a návodem k používání pro konkrétní typ VT a musí být prakticky zaučen pro konkrétní typ  Obsluhovatel VT musí být držitelem průkazu obsluhovatele VT podle ČSN nebo průkazu obsluhovatele z koše VT  Podmínkou pro použití VT je absolvování odborné přípravy obsluhovatelů VT a obsluhovatelů z koše VT a tvoří ji:  základní odborná příprava,  pravidelná odborná příprava,  praktický výcvik

Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje  O odborných technických zkouškách a zkouškách po opravě se vede revizní kniha, která obsahuje protokolární záznamy a je uložena u uživatele VT.  Každý obsluhovatel VT a obsluhovatel z koše VT musí absolvovat praktický výcvik v rozsahu nejméně 0,5 hodiny za tři měsíce, pokud v uvedeném období neobsluhoval VT v rámci zásahové, případně vedlejší hospodářské činnosti. O tomto výcviku musí být proveden záznam v provozním deníku včetně podpisu obsluhovatele VT (obsluhovatele z koše VT).  Na VT se provádí:  kontrolní prohlídka, a to pravidelně každé tři měsíce; provádí ji provozní technik VT na AZ a určený obsluhovatel VT na AP  funkční zkouška, a to pravidelně minimálně 1x týdně a při střídání směn

Použitá literatura: Dopravně provozní řád požární techniky (SIAŘ 25/2011) Řád strojní služby Návody k obsluze MPT Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Děkuji za pozornost. Dotazy a diskuse. Autor: por.Bc. Martin Hrabina HZS Olomouckého kraje Územní odbor Šumperk Stanice Šumperk Telefon: Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje