Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Dotace pro jednotky SDH obcí

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Dotace pro jednotky SDH obcí"— Transkript prezentace:

1 Dotace pro jednotky SDH obcí
Neinvestiční dotace I. fáze bude vypsána pravděpodobně v dubnu, s podáním žádosti do konce května. II. fáze bude vypsána pravděpodobně v červenci, s podáním žádosti do konce srpna. Investiční dotace Pravděpodobně bude vypsána na konci dubna, s podáním žádosti do konce května.

2 Neinvestiční dotace II. fáze
1) výdaje na odbornou přípravu velitelů a strojníků jednotek SDH obcí, dále kurzy nositelů dýchací techniky, techniků dobrovolné jednotky PO nebo na jiné specializační kurzy, např. obsluha motorové řetězových pil a instrukčně metodická zaměstnání apod. Obce hradí členovi, který se příslušného kurzu zúčastnil: refundaci mzdy, cestovní náklady, tzn. stravné pokud je člen na odborné přípravě hradil, výdaje na dopravu do místa a z místa pořádání odborné přípravy. Stravné však může také obec hradit přímo tomu, kdo odbornou přípravu pořádal.

3 2) výdaje za uskutečněný zásah jednotky SDH obce na výzvu územně příslušného operačního informačního střediska HZS KH kraje mimo územní obvod. Na základě předložené žádosti se hradí skutečné náklady spojené se zásahem jednotky mimo územní obvod obce (pouze PHM, hasiva, refundace mzdy). ( Pro rok 2019 je v jednání zavedení jednotného paušálu pro jednotky PO)

4 Neinvestiční dotace I. fáze
3) Výdaje na udržení akceschopnosti jednotek SDH vybraných obcí kategorie JPO II, která zabezpečuje výjezd z místa své dislokace k zásahu nejpozději do 5 minut po vyhlášení poplachu v síle nejméně jednoho družstva o zmenšeném početním stavu, ve složení velitel, strojník a dva hasiči.

5 4) Výdaje na zabezpečení akceschopnosti jednotek SDH vybraných obcí kategorie JPO II nebo JPO III na mzdové výdaje a zákonné pojištění členům vykonávající službu v jednotce SDH jako svoje zaměstnání dle zákoníku práce.

6 5) Výdaje na udržení akceschopnosti jednotek SDH vybraných obcí kategorie JPO II nebo JPO III ve formě příspěvku: na věcné vybavení neinvestiční povahy, které zůstává majetkem obce a neinvestiční opravy, revize, technické prohlídky požární techniky a věcných prostředků požární ochrany.

7 Investiční dotace pro jednotky SDH na rok 2020
Pořízení nebo rekonstrukce cisternové automobilové stříkačky Pořízení nového dopravního automobilu Stavba nebo rekonstrukce požární zbrojnice Pro rok 2020 budou vyhlášeny nové podmínky v dubnu nebo květnu 2019.

8 Pořízení nebo rekonstrukce cisternové automobilové stříkačky
Pořízení nové CAS - kategorie 2 pro smíšený provoz, - střední hmotnostní třídy (7.500 až kg), nebo těžké hmotnostní třídy (nad kg), - v provedení základním nebo v provedení speciálním redukovaném s kabinou osádky se sedadly pro 6 osob, - s požárním čerpadlem o jmenovitém výkonu l.min-1 a s nádrží na vodu o objemu do l nebo s požárním čerpadlem o jmenovitém výkonu l.min-1 a s nádrží na vodu o objemu nad l. Dotace může dosáhnout až 70 % nákladů akce, maximálně však 2,5 mil. Kč. 2) rekonstrukci CAS 32 – T 815 v souladu technicko-přejímacími podmínkami, podle kterých byla zařazena k jednotkám požární ochrany. Dotace může dosáhnout až 50 % nákladů akce, maximálně však 1,5 mil. Kč, 3) rekonstrukci CAS 32 – T 815 na provedení speciální redukované pro šest osob. Dotace může dosáhnout až 50 % nákladů akce, maximálně však 2 mil. Kč.

9 Pořízení nebo rekonstrukce cisternové automobilové stříkačky
Rekonstrukce CAS 32 – T 815 v souladu technicko-přejímacími podmínkami, podle kterých byla zařazena k jednotkám požární ochrany. Dotace může dosáhnout až 50 % nákladů akce, maximálně však 1,5 mil. Kč, Rekonstrukce CAS 32 – T 815 na provedení speciální redukované pro šest osob. Dotace může dosáhnout až 50 % nákladů akce, maximálně však 2 mil. Kč. V jednání zrušení této dotace pro nezájem jednotek SDH obcí

10 Pořízení nového dopravního automobilu
DA vyrobený na podvozku kategorie 1 pro městský provoz nebo kategorie 2 pro smíšený provoz, s celkovou hmotností nepřesahující 3500 kg, v provedení základním a s kabinou osádky se sedadly pro nejméně 8 osob. DA může být doplněn požárním přívěsem nákladním nebo požárním přívěsem pro hašení. Dotace může dosáhnout až 70 % nákladů akce, maximálně však 450 tis. Kč.

11 Stavba nebo rekonstrukce požární zbrojnice
Dotace se poskytuje na rekonstrukci anebo výstavbu nové požární zbrojnice (dále jen „stavba“). Dotace může dosáhnout až 50 % nákladů akce, - minimálně však ,- Kč, - maximálně však ,- Kč. Stavba, která bude financována z dotace, musí být v souladu s požadavky ČSN Požární stanice a požární zbrojnice.

12 Důležité odkazy Podklady pro odbornou přípravu, informace o dotacích a ostatní informace pro jednotky PO získáte na v sekci informace pro jednotky SDH Pravidla pro čerpání účelové neinvestiční dotace z rozpočtu HZS ČR na výdaje jednotek sborů dobrovolných hasičů a investiční dotace pro jednotky sboru dobrovolných hasičů najdete v sekci Dotace a granty

13 Diskuze a dotazy

14 Děkuji za pozornost mjr. Bc. Rudolf Jelínek, tel ,


Stáhnout ppt "Dotace pro jednotky SDH obcí"

Podobné prezentace


Reklamy Google