Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

POŽÁRNÍ PREVENCE V GASTRONOMICKÝCH PROVOZOVNÁCH

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "POŽÁRNÍ PREVENCE V GASTRONOMICKÝCH PROVOZOVNÁCH"— Transkript prezentace:

1 POŽÁRNÍ PREVENCE V GASTRONOMICKÝCH PROVOZOVNÁCH
Předmět: Hotelový a restaurační provoz Ročník: 1. čtyřletého maturitního oboru Gastronomie Autor: Mgr. Olga Hrabalová POŽÁRNÍ PREVENCE V GASTRONOMICKÝCH PROVOZOVNÁCH Anotace: Prezentace popisuje podmínky požární prevence v gastronomických provozovnách, členění provozoven podle požárního nebezpečí a jejich povinnosti. Prezentace slouží k výkladu nového učiva. Klíčová slova: požární prevence, požární nebezpečí, hasící přístroje Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Olga Hrabalová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

2 Digitální učební pomůcka
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada: 42 Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_HR1_02

3 POŽÁRNÍ PREVENCE V GASTRONOMICKÝCH PROVOZOVNÁCH

4 Členění podle požárního nebezpečí:
bez zvýšeného požárního nebezpečí Obrázek č. 1

5 se zvýšeným požárním nebezpečím (stavby, které jsou určeny pro osoby se sníženou schopností pohybu a orientace) Obrázek č. 3 Obrázek č. 2

6 s vysokým požárním nebezpečím
(15 a více nadzemních podlaží nebo o výšce větší než 45 m) Obrázek č Obrázek č. 5

7 se zvýšeným požárním nebezpečím jsou stanoveny i přísnější podmínky a požadavky na požární bezpečnost

8 povinnosti provozoven:
zabezpečit potřebné množství hasících přístrojů, elektropožární signalizaci reagující na nadměrné teplo, kouř vytvářet podmínky pro hašení požárů (udržovat volné příjezdové komunikace, únikové cesty) Obrázek č. 6

9 Obrázek č. 7

10 kontrola hasících přístrojů se provádí nejméně jednou za rok
hasící přístroje se umísťují na snadno viditelném místě a musí být volně přístupné kontrola hasících přístrojů se provádí nejméně jednou za rok Obrázek č. 8

11 PROVOZOVNY SE ZVÝŠENÝM A VYSOKÝM POŽÁRNÍM NEBEZPEČÍM
zřizují preventivní požární hlídky, které dohlížejí na dodržování předpisů o požární ochraně a v případě požáru provádí nutná opatření zabezpečují pravidelné školení zaměstnanců o požární ochraně a odbornou přípravu zaměstnanců preventivních požárních hlídek

12 Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Použité zdroje Literatura: CÓN, F. Zařízení provozoven v kostce. 1. vyd. Úvaly: Ratio, [1997]. 125 s. Internetové zdroje: Vyhláška č. 23/2008 Sb., o technických podmínkách požární ochrany staveb [online].[cit ] dostupné na www: < Obrázky: č [online].[cit ] dostupné na č archiv autora Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Olga Hrabalová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.


Stáhnout ppt "POŽÁRNÍ PREVENCE V GASTRONOMICKÝCH PROVOZOVNÁCH"

Podobné prezentace


Reklamy Google