Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Přehled činnosti jednotky sboru dobrovolných hasičů Osek n./B.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Přehled činnosti jednotky sboru dobrovolných hasičů Osek n./B."— Transkript prezentace:

1 Přehled činnosti jednotky sboru dobrovolných hasičů Osek n./B.
Sbor dobrovolných hasičů Osek nad Bečvou Přehled činnosti jednotky sboru dobrovolných hasičů Osek n./B. za rok 2018 Zpracoval: Radek Buryánek, DiS. Zpracováno:

2 Sbor dobrovolných hasičů Osek nad Bečvou
Personální zajištění a technika JSDHO v roce 2018: K je v jednotce vedeno celkem 22 členů, z nichž je 6 velitelů (včetně VJ), 9 strojníků, 3 technici CHS a TS, 10 členů obsluha MŘP a 20 členů je proškoleno jako nositelé dýchací techniky.

3 Sbor dobrovolných hasičů Osek nad Bečvou
Doplnění k personální otázce: Na pozici strojníka absolvovali předepsané školení Bc. Ondřej Miklas a Václav Zvoník, DiS. – oba jsou stále v praktickém výcviku. Dne 1. a se 10 členů jednotky zúčastnilo výcviku NDT-8. Dne proběhlo školení VZOHV na PS Lipník nad Bečvou, kde instruktážní kurz absolvovalo 5 členů jednotky. V měsíci březnu absolvovali 3 členové školení na používání motorových řetězových a rozbrušovacích pil. Pravidelné cyklické přípravy velitelů i strojníků se zúčastnili naši členové k prodloužení platnosti.

4 Sbor dobrovolných hasičů Osek nad Bečvou
Taktická cvičení a odborná příprava: V letošním roce jsme se zúčastnili 3 taktických cvičení: DN 1 OA a požár v budově ve Staměřicích (5 osob) Požár pole za hřištěm v Dolním Újezdě (7 osob) Požár porostu ve Výklekách (5 osob) V rámci odborné přípravy jsme proškolili povinná témata a zaměřili se v přípravě na soutěže Radslavská přilba a Rally Hamry.

5 Sbor dobrovolných hasičů Osek nad Bečvou
Významné zásahy JSDHO v roce 2018: 19.2. – Požár skládky AVELI ECO – Lipník n./B. - (video 1) 18. a – Větrná smršť + Čapí hnízdo – Osek n./B. - (video 2) 29.4. – Dopravní nehoda 1 x OA – Osek n./B. - (video 3) – Požár skládky neb. odpadu – Hradčany - (video 4) 28.8. – Požár autoservisu – Osek n./B. - (video 5) – Přívalové srážky – Osek n./B. – Dopravní nehoda 1 x NA a 2 x OA – k.ú. Dolní Újezd 4.12. – Odchyt býka – Osek n./B. a Oldřichov statistika – 11 x požár, 7 x dopravní nehody, 21 x technická pomoc, 1 x záchrana osob a zvířat, 1 x planý poplach a 1 x únik NL = 43 událostí - na k.ú. Osek nad Bečvou celkem 29 událostí

6 Sbor dobrovolných hasičů Osek nad Bečvou
Požár skládky AVELI ECO Lipník n./B.

7 Sbor dobrovolných hasičů Osek nad Bečvou
Větrná smršť a čapí hnízdo

8 Sbor dobrovolných hasičů Osek nad Bečvou
Požár skládky neb. odpadu Hradčany

9 Sbor dobrovolných hasičů Osek nad Bečvou
Požár autoservis Osek n./B.

10 Sbor dobrovolných hasičů Osek nad Bečvou
Přívalový déšť Osek n./B.

11 Sbor dobrovolných hasičů Osek nad Bečvou
Soutěže a fyzická příprava: Radslavská přilba – 7. a – 2. místo Základní kolo v požárním sportu – – 3. místo Rally Hamry – – 6. místo Soutěže v TFA – Vsacká liga + další závody – J.Libiger, M. Popp, O. Miklas, T. Melč a P. Zábranský

12 Sbor dobrovolných hasičů
Osek nad Bečvou Nákup nákladního vozidla pro přestavbu na dopravní automobil (MS): Realizován za přispění dotace OLK a rozpočtu obce (dotace ,- Kč)

13 Neinvestiční dotace z OLK a GŘ HZS ČR (84 416,- Kč):
Oprava A 31 JNK (nosič kontejnerů) Nákup sady majáků na vozidlo MAN (požadavek na zapsání do IZS)

14 Sbor dobrovolných hasičů Osek nad Bečvou
Oprava a údržba další techniky: V roce 2018 provedena série údržby a oprav další techniky: Oprava DA 12 A 31 – oprava vzešlá z STK (MP servis, Vojenské lesy a svépomocně) Drobné opravy na CAS (svépomocně) Provedení STK na vozidlech (CAS, DA a NK) Údržba PS 12 – sportovní i zásahové (Zd. Veverka, svépomocně) Údržba věcných prostředků PO

15 Nájezd kilometrů u MPT:
1621 km 1112 km 1223 km

16 Plán práce a rozvoje JSDHO na rok 2019:
- provedení údržby a opravy techniky s přípravou na provedení STK - prohloubení nadstandartní spolupráce s obcí Osek n./B. - realizace činnosti a aktivit dle schváleného plánu práce SDH Osek n./B. - účast na školení a instrukčně metodických zaměstnáních pořádaných HZS - zlepšování prostředí pro údržbu, skladování a servis MPT a VPPO - realizace nákupů s přispěním dotačních titulů a fondu zábrany škod - podání žádosti na II. fázi dotace na pořízení účelové nástavby DA MAN (náhrada za současné DA)

17 Sbor dobrovolných hasičů Osek nad Bečvou
PF 2019 Jsme jeden tým!!

18 Sbor dobrovolných hasičů Osek nad Bečvou
DĚKUJI ZA POZORNOST Radek Buryánek, DiS. 6. ledna 2019


Stáhnout ppt "Přehled činnosti jednotky sboru dobrovolných hasičů Osek n./B."

Podobné prezentace


Reklamy Google