Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Projekt “Zajištění místní a typové dostupnosti sociálních služeb”. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Projekt “Zajištění místní a typové dostupnosti sociálních služeb”. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České."— Transkript prezentace:

1 Projekt “Zajištění místní a typové dostupnosti sociálních služeb”. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Názory zde prezentované jsou plně v zodpovědnosti realizátorů projektu a nelze je v žádném případě považovat za oficiální stanovisko Evropské unie a České republiky.

2 Projekt “Zajištění místní a typové dostupnosti sociálních služeb”. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Názory zde prezentované jsou plně v zodpovědnosti realizátorů projektu a nelze je v žádném případě považovat za oficiální stanovisko Evropské unie a České republiky. O projektu Projekt “Zajištění místní a typové dostupnosti sociálních služeb” Rámec: Projekt na základě veřejné zakázky MPSV. Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Realizace projektu září 2005 – srpen 2007.

3 Projekt “Zajištění místní a typové dostupnosti sociálních služeb”. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Názory zde prezentované jsou plně v zodpovědnosti realizátorů projektu a nelze je v žádném případě považovat za oficiální stanovisko Evropské unie a České republiky. O projektu Řešitelé projektu: Komunitní plánování o.p.s. Centrum pro komunitní práci Jižní Čechy Domov sv. Anežky o.p.s. Západočeská Univerzita (Katedra antropologie Filozofické fakulty)

4 Projekt “Zajištění místní a typové dostupnosti sociálních služeb”. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Názory zde prezentované jsou plně v zodpovědnosti realizátorů projektu a nelze je v žádném případě považovat za oficiální stanovisko Evropské unie a České republiky. O projektu Hlavní cíle projektu: Vytvoření metodik plánování sociálních služeb Vytvoření vzdělávacích programů pro plánování sociálních služeb podporující spolupráci zástupců uživatelů, zadavatelů, poskytovatelů sociálních služeb a veřejnosti Vyškolení krajských metodiků – vzdělavatelů Pilotní školení účastníků plánování soc. služeb Zpracování návrhu na další metodické vedení systému plánování sociálních služeb

5 Projekt “Zajištění místní a typové dostupnosti sociálních služeb”. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Názory zde prezentované jsou plně v zodpovědnosti realizátorů projektu a nelze je v žádném případě považovat za oficiální stanovisko Evropské unie a České republiky. O projektu Stav projektu k 1. březnu 2007: Metodiky plánování sociálních služeb Vzdělávací programy pro plánování sociálních služeb podporující spolupráci zástupců uživatelů, zadavatelů, poskytovatelů sociálních služeb a veřejnosti Pilotní školení účastníků plánování Vyškolení krajských metodiků – vzdělavatelů  Zpracování návrhu na další metodické vedení systému plánování sociálních služeb

6 Projekt “Zajištění místní a typové dostupnosti sociálních služeb”. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Názory zde prezentované jsou plně v zodpovědnosti realizátorů projektu a nelze je v žádném případě považovat za oficiální stanovisko Evropské unie a České republiky. Výsledky školení v krajích Statistika 14 krajů (100 %) 15 lektorských týmů (107 %) 238 účastníků (100 %) 217 absolventů (91 %) 217 absolventů prošlo obdobným vzdělávacím programem (zejm. stejné základní principy – proaktivní přístup, propojení teorie s praxí, princip triády, uživatelé na prvním místě atd.)

7 Projekt “Zajištění místní a typové dostupnosti sociálních služeb”. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Názory zde prezentované jsou plně v zodpovědnosti realizátorů projektu a nelze je v žádném případě považovat za oficiální stanovisko Evropské unie a České republiky. Metodiky plánování... Kniha Obecná metodika + 8 dílčích podrobně zpracovaných metodik Soubor metodických doporučení, postupů a návodů pro “denní použití” Odborný text, součást systému další metodické podpory a vedení procesů plánování sociálních služeb

8 Projekt “Zajištění místní a typové dostupnosti sociálních služeb”. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Názory zde prezentované jsou plně v zodpovědnosti realizátorů projektu a nelze je v žádném případě považovat za oficiální stanovisko Evropské unie a České republiky. Metodiky plánování... CD Obecná metodika + 8 dílčích podrobně zpracovaných metodik + metodika “Uzavírání smluv...” Vzdělávací programy pro plánování sociálních služeb Instruktážní film “Plánování sociálních služeb”

9 Projekt “Zajištění místní a typové dostupnosti sociálních služeb”. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Názory zde prezentované jsou plně v zodpovědnosti realizátorů projektu a nelze je v žádném případě považovat za oficiální stanovisko Evropské unie a České republiky. Návrh metodického vedení Současný stav První verze (web www.kpss.cz, úvodní stránka, sekce Nejdiskutovanější...)www.kpss.cz Sebrané podněty –od veřejnosti –od krajských metodiků –od účastníků vzdělávání v obcích –od MPSV

10 Projekt “Zajištění místní a typové dostupnosti sociálních služeb”. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Názory zde prezentované jsou plně v zodpovědnosti realizátorů projektu a nelze je v žádném případě považovat za oficiální stanovisko Evropské unie a České republiky. Návrh metodického vedení Další postup Pokračování sběru podnětů Semináře v krajích ve spolupráci s krajskými metodiky Semináře s odborníky Průzkum v obcích a regionech Zpracování konečné verze návrhu (srpen 07)

11 Projekt “Zajištění místní a typové dostupnosti sociálních služeb”. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Názory zde prezentované jsou plně v zodpovědnosti realizátorů projektu a nelze je v žádném případě považovat za oficiální stanovisko Evropské unie a České republiky. Návrh metodického vedení Důležité otázky Jak podporovat systémovou spolupráci krajů a obcí při plánování? Jak zachovat základní principy – plánování odzdola, od uživatelů, konsenzuální rozhodování atd.? Co mají v praxi krajští metodici – vzdělavatelé činit (a co nečinit)? Jaké jsou potřeby uživatelů systému podpory plánování sociálních služeb? Jak zajistit, aby se plánování nestalo cílem, ale zůstalo prostředkem transformace soc. služeb?

12 Projekt “Zajištění místní a typové dostupnosti sociálních služeb”. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Názory zde prezentované jsou plně v zodpovědnosti realizátorů projektu a nelze je v žádném případě považovat za oficiální stanovisko Evropské unie a České republiky. Kontakty Stránky projektu www.kpss.cz Kontakt Zdeněk Macek macek@komplan.cz 774 050 410


Stáhnout ppt "Projekt “Zajištění místní a typové dostupnosti sociálních služeb”. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České."

Podobné prezentace


Reklamy Google