Diskusní seminář za účasti ministra zemědělství Ing. Ivana Fuksy 26.8.2010, České Budějovice.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S1_05.
Advertisements

Hospodaření nepodnikatelských organizací 1 Daně, dotace.
Nový zákon o nemocenském pojištění. Vývoj průměrného procenta pracovní neschopnosti.
Registrace poskytovatelů sociálních služeb v Jihomoravském kraji.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S3_07.
HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČR - Pevný bod ve světě podnikání Okresní hospodářská komora Vyškov Představení – komory a aktivit v regionu 1. dubna 2016 seminář SOCIÁLNÍ.
Podpůrný a garanční rolnický a lesnický fond, a.s. „Finanční a servisní organizace pro český venkov“
24/09/2016 REFORMA ZEMĚDĚLSKÉ POLITIKY „ Vláda bude usilovat o vyvážený rozvoj venkova s cílem podpory zaměstnanosti a podnikání, zejména s využitím evropských.
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 11 Porada Ministerstva vnitra se zástupci krajských úřadů, Kanceláře veřejného ochránce práv, Svazu.
N á zev S Š : SOU Uherský Brod Autor: Mgr. Věra Dudová N á zev prezentace (DUMu): Právní řád ČR a právní ochrana občanů N á zev sady: Výuka občanské nauky.
Projekt “Zajištění místní a typové dostupnosti sociálních služeb”. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Integrovaná prevence v resortu MZe. IPPC – integrovaná prevence a omezování znečištění  IPPC = integrovaná povolení (IP) a integrovaný registr znečištění.
Procesy ve veřejné správě Ivo Vašíček Proces veřejné správy Získávání zdrojů dané, poplatky, pokuty Vnitřní a vnější bezpečnost Správa zdrojů Údržba.
Publicita v projektech financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Návrh věcného záměru zákona o stavebních úřadech - co by bylo, kdyby… Ing. Jiří Štochel, VITA software s.r.o. 1.
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 19. září 2012 Ing. Michaela Stříbrná.
Východiska pro administraci ROP Střední Morava Semináře: Olomouc Zlín
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S1_07.
Seminář pro žadatele k 3.,4. a 9. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Výběrová a zadávací řízení
Společně bezpečně v Evropské unii EU – Hodnocení rizik u malých firem a mikrofirem 2012.
Základní informace k veřejné podpoře v OP LZZ Seminář pro žadatele 6. února 2009 Praha.
UDRŽITELNÝ ROZVOJ JAKO PRINCIP POLITICKÉHO ROZHODOVÁNÍ.
Střední průmyslová škola a Střední odborná škola gastronomie a služeb, Most, příspěvková organizace DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
Kulatý stůl se koná za podpory programu Evropské unie Hercule III ( ). Tento program je realizován Evropskou komisí. Byl vytvořen na podporu aktivit.
Vnitřní předpisy účetní jednotky Porada odboru veřejné správy, dozoru a kontroly Ing. Tomáš Sluka Ministerstvo financí odbor Regulace a metodika účetnictví.
Vyhláška č. 326/2006 Sb., o atestačním řízení pro elektronické nástroje Mgr. Martin Plíšek.
Ing. Jiří Burgstaller Ředitel odboru strategických programů a projektů Setkání členů sítě NINET V Praze dne
Stávající systém kontroly při těžbě dřeva
Organizace výroby Organizace a řízení výroby
Úřad práce České republiky
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Analýza trhu biopotravin
Základní formy prodeje
Téma 11: Finanční plánování
Občanské soudní řízení I.
P2 MARKETINGOVÉ PROSTŘEDÍ
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tématický celek
Zrušení a zánik obchodní společnosti
Financování přímých NIV
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
Oblast: Dobré životní podmínky zvířat
STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní škola Ústeckého kraje Daně VY_32_INOVACE_41_828 Projekt.
Seminář k problematice IPPC
kpt. Ing. Tomáš Hoffmann HZS Karlovarského kraje
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Zpráva o uplatňování územního plánu
Aktuální právní úprava činnosti školy a nové úkoly zástupce ředitele
NV č. 201/2010 Sb. ze dne 31. května 2010  o způsobu evidence úrazů, hlášení a zasílání záznamu o úrazu ve znění NV č. 170/2014 Sb. ze dne 6. srpna 2014.
Seminář SoMoPro III. - Právní část Mgr. Klára Benišová/1258
Závaznost ÚPD pro orgány státní správy lesa
Živnostenské podnikání (správně-právní režim) III. část
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 13. prosince 2017 Liberec.
Změny právní úpravy ochrany přírody a krajiny
Energetický management
. Seminář ČESTR Chov SKotu 2017.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Vytváření podmínek pro podporu populací vranky obecné (Cottus gobio) v EVL Krkonoše Přednášející : Jiří KŘESINA.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Návykové látky v silničním provozu ( novela zákona 361/2000 Sb. ,) plk
Bohumil Belada.
Implementace BAT závěrů do integrovaných povolení v Moravskoslezském kraji Krakow.
Občanské soudní řízení I.
Horizontální opatření ke zlepšení podnikatelského prostředí v ČR
ÚVODEM… PORADA ŘEDITELŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ ZŘIZOVANÝCH LIBERECKÝM KRAJEM 12. prosince 2018 I Liberec.
Občanské soudní řízení I.
Uskutečněné a očekávané změny právních předpisů důležité pro zástupce ředitele Praha
Život bez střeva , Praha.
ÚLOHA STÁTU V TRŽNÍ EKONOMICE
SPRÁVNÍ PRÁVO.
Ing. Ivo Hříbek odbor podnikatelského prostředí a obchodního podnikání
Transkript prezentace:

Diskusní seminář za účasti ministra zemědělství Ing. Ivana Fuksy , České Budějovice

Co je zatěžující byrokracie ? Úřednické nebo politické rozhodnutí, které věcně nikomu nic nepřináší a bere čas podnikatelům, poplatníkům i úředníkům a je jen alibismem Takové opatření, které snižuje konkurenceschopnost českého zemědělství a znamená pro všechny další náklady a investice Takové opatření, které bere chuť do podnikání a odrazuje

Snížení byrokracie – jak na to ? Nižší rozpočet = méně úředníků, větší efektivita Nižší platby za veřejnou objednávku = méně požadavků a počtu i rozsahu kontrol na zemědělce Odhalování a likvidace byrokracie již v zárodku – změna v systému přípravy nové legislativy …….

Antibyrokratická komise Zřízena v březnu 2008 Petrem Gandalovičem Jednání se SRS, SVS, ÚKZÚZ, SZIF, PGRLF, PF, Mze, ČMSCH,… Shoda a zájem většiny nevládních organizací, zástupci pracují zdarma, protože MÁ TO SMYSL ! vyřešeno kolem 70 podnětů (novely legislativy, vyhl. na prodej ze dvora, změna přístupu úředníků) Předpoklady: - poradní orgán se silným mandátem - výstupy do porady ministra - součást vnitřního PŘ na Mze - právní servis

Obecné požadavky sedláků Nepřekračovat počty kontrol nad rámec požadavků EU – snížit preventivní oblast odstranit „JAKO“ plnění nereálných a zbytečných požadavků a systém „JAKO“ kontrol (viz ochrana včel při použití POR) Pouze účelné a věcné požadavky – české specifikum: širší výklady evropské legislativy Moderní evropský stát v 21. století používá data z navzájem propojených veřejných registrů a neobtěžuje poplatníky (viz zbytečná prohlášení krmivářských a potravinářských podniků)

Několik konkrétních návrhů Mze se chová účelně a ekonomicky - vystačí si pouze s jednou kontrolní organizaci, která zajišťuje komplexní dozor - úspora lidí i peněz bez vlivu na akceschopnost - kompetence se nepřekrývají ani nechybí - odstranění rivality, orgány si nevymýšlí pro sebe práci Stát neklade překážky přirozeným obchodním cestám a poptávce: - podporuje realizaci výrobků s přidanou hodnotou, regionální potraviny, prodej a zpracování ze dvora, rozvoz k zákazníkům – požadavky úměrné velikosti produkce a možnému riziku

…a mohli bychom pokračovat Ministr vydá a garantuje Chartu práv farmáře Ministr se nebude bát prosazovat zjednodušení i do evropské legislativy Všechny metodické pokyny jsou veřejné PRV - Žadatel v potížích může využít odvolací komisi – důstojný a institucionalizovaný proces ČIŽP nebude v kontrolách v rámci cross-compliance Kontroly hygieny mléčných automatů jsou zbytečné…….

Soutěž o Byrokrata roku! Upozornění na problém netradiční formou Sběr podnětů během roku Hitparáda 10 NEJABSURDNĚJŠÍCH povinností, evidencí, protokolů, žádostí, hlášení, zákazů, povolení….. Vyhlášení „vítěze“ a předání originální ceny řediteli nejbyrokratičtějšího úřadu (v prosinci na Farmě roku)

Asociace soukromého zemědělství ČR 9 z 10 sedláků varuje: Byrokracie je návyková a neškodí jen zdraví, ale všem a všemu! (….a proto se jí v Evropě tak dobře daří ) ZRUŠME JI !!!

Diskusní seminář za účasti ministra zemědělství Ing. Ivana Fuksy , České Budějovice