Porada ředitelů škol a školských zařízení srpen 2015.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kutná Hora 26. května 2015 NOVELA STAVEBNÍHO ZÁKONA.
Advertisements

Rejstřík škol a školských zařízení Seminář pro ředitele škol zřizovaných LK.
Rozvojové programy pro VVŠ 8. února Rozvojové programy VVŠ Rozvojové programy 2012 Požadavky vysokých škol v centralizovaných projektech → finanční.
Případové studie Úvodní informace Zpracovávaná témata Ukázka zpracovaného tématu CZ.1.07/1.1.00/ My to umíme.
Důvod přijetí novely:  1. Přesunutí úpravy odškodňování pracovních úrazů a nemocí z povolání z přechodných ustanovení (§ 364 až § 390) do jedenácté části.
Zásady vztahů orgánů Jihomoravského kraje k řízení neškolských příspěvkových organizací Pracovně právní oblast, oblast odměňování, organizační záležitosti.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 1. prosince 2015.
Pracovní právo. Pohovor
Zadávání veřejných zakázek. Osnova 1. Zadávání veřejných zakázek 2. Příprava výběrového řízení 3. Dotazy.
Návrh Dlouhodobého záměru vzdělávání a rozvoje vzdělávací soustavy ČR 2015 Porada ředitelů škol a školských zařízení 9. prosince 2014 KÚ Libereckého kraje.
Rekvalifikace a veřejné zakázky v oblasti zaměstnanosti Mgr. Eva Friedrichová vedoucí oddělení poradenství Úřad práce v Liberci Projekt: Podpora dalšího.
1 Změny financování regionálního školství Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 tel.:
Dotační fond LK Soutěže MŠMT Program a podprogramy - školství  Program č. 4 resortu školství, mládeže a zaměstnanosti  4.1 Podpora volnočasových.
Zadávání veřejných služeb v přepravě cestujících Ondřej Michalčík, František Vichta Ministerstvo dopravy Kroměříž, 29. září 2015.
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Zvyšování kompetencí vedoucích pracovníků Liberec 20. srpna 2012 Hodnocení.
Akční plán podpory odborného vzdělávání stav realizace k
NOVELA ZÁKONÍKU PRÁCE NOVELA ZÁKONÍKU PRÁCE Liberec 15. prosince 2011 JUDr. Helena VAŠKOVÁ.
Porada ředitelů krajských škol a školských zařízení Kořenov, 26. září 2013.
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Olga Kotvová Název:VY_62_IVOVACE_3402_PaN POJIŠTĚNÍ Téma: Pojem F. G._ POVINNÉ A NEPOVINNÉ POJIŠTĚNÍ.
FINANČNÍ ZABEZPEČENÍ PODMÍNEK PRO ČINNOST ASISTENTŮ PEDAGOGA.
Odd ě lení ekonomiky a kontroly, OSV, KÚ JMK.  Rozhodnutí Evropské komise ze dne č. 2012/21/EU  Zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních slu ž.
Jan Jež Problematika veřejné podpory v oblasti podpory 3.2 OP VK ORR, Krajský úřad kraje Vysočina.
Rozpis rozpočtu a normativy Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 9. června 2011 Monika Čermáková.
Rozpočet přímých NIV na rok 2014 Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 3. dubna 2014 KÚ Liberec.
Rozpočet přímých NIV na rok 2011 Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 15. prosince 2011 KÚ Liberec.
Vnitřní předpisy účetní jednotky Porada odboru veřejné správy, dozoru a kontroly Ing. Tomáš Sluka Ministerstvo financí odbor Regulace a metodika účetnictví.
Novela školského zákona v návaznosti na předškolní vzdělávání a školní stravování Bc. Eva Martinková, odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajský.
ORGANIZACE PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ 2016/2017 část I. - Přihláška na SŠ
Situace na trhu práce v JmK a veřejná služba
Finanční účetnictví RADNICE
Legislativní změny novela školského zákona zákonem č. 178/2016 Sb., která mj. zavádí jednotnou přijímací zkoušku do oborů vzdělání s maturitní zkouškou.
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem EDUCA 2011 MY JOBS Porada ředitelů Liberec
Místní rozpočtové jednotky
Rozpočet přímých NIV na rok 2013
Rozpočet přímých NIV na rok 2010
Rozpočet přímých NIV na rok 2017
Téma 6: Zdanění příjmů ze závislé činnosti
Téma 2 Odměňování Mzdy a platy v odměňování zaměstnanců.
Střední vzdělávání Maturitní zkoušky Změny právních předpisů
Odbor školství mládeže a sportu Oddělení školské ekonomiky
Střední vzdělávání Maturitní zkoušky 2013
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 9. prosince 2015 Liberec.
Financování přímých NIV
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 12. prosince 2013 Liberec.
Oblast: Dobré životní podmínky zvířat
Dlouhodobý záměr vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a inovační, umělecké a další tvůrčí činnosti pro oblast vysokých škol na období Petr.
PRACOVNĚ PRÁVNÍ VZTAHY
Aktuální právní úprava činnosti školy a nové úkoly zástupce ředitele
NV č. 201/2010 Sb. ze dne 31. května 2010  o způsobu evidence úrazů, hlášení a zasílání záznamu o úrazu ve znění NV č. 170/2014 Sb. ze dne 6. srpna 2014.
Blanka Valdecká, TOO ČMKOS, Seminář pro SIBP
Přehled nejdůležitějších novinek
První tisková konference ministra Josefa Dobeše
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 13. prosince 2017 Liberec.
Změny právní úpravy ochrany přírody a krajiny
Podnikové dětské skupiny Kristina Zapletalová
PRACOVNÍ SCHŮZKA EKONOMŮ NEŠKOLSKÝCH PŘÍSPĚVKOVÝCH ORGANIZACÍ
Základy podnikání živnostenské podnikání, postup při ohlášení živnosti
Malotřídní škola a některé specifické momenty personální agendy
Porada s obcemi s rozšířenou působností
KURIKULUM PRO VŠECHNY R. Votavová /
Aktivní politika zaměstnanosti Společensky účelné pracovní místo
Rozpočtové hospodaření obcí v roce 2018
ÚVODEM… PORADA ŘEDITELŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ ZŘIZOVANÝCH LIBERECKÝM KRAJEM 12. prosince 2018 I Liberec.
2. setkání platformy: .d Tvorba Školské inkluzivní koncepce Libereckého kraje Manažer aktivit projektu: Bc. Jakub Lang
Uskutečněné a očekávané změny právních předpisů důležité pro zástupce ředitele Praha
Další subjekty působící v oblasti zaměstnanosti
ROZPOČET PŘÍMÝCH NEINVESTIČNÍCH VÝDAJŮ NA ROK 2019
Praha Petra Schwarzová Monika Puškinová
ÚVODEM… PORADA ŘEDITELŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ ZŘIZOVANÝCH LIBERECKÝM KRAJEM 10. dubna 2018 I Liberec.
Odbor školství Mgr., Bc. Jitka Hozmanová
Transkript prezentace:

Porada ředitelů škol a školských zařízení srpen 2015

Vypořádání podnětů ředitelů škol z předcházející porady –Dopis OKP – do 10 dnů od obdržení sdělit na adresu –Zveřejňování dokumentů na portálu

Informace Zákaz uzavírání dalších pracovněprávních vztahů mezi ředitelem školy a jím řízenou příspěvkovou organizací Zadávání veřejných zakázek v systému společenské odpovědnosti – sociální odpovědnost a ekologie jdou dohromady – příloha zápisu Nové zřizovací listiny, interní dokumenty JMK Novela zákoníku práce – z. č. 205/2015 Sb., účinnost od (náhrada majetkové a nemajetkové újmy) Vyhláška – zákaz prodeje a nabízení k prodeji potravin a nápojů (cukr, sůl, tuk, kofein, chemické směsi) Návrh nového způsobu financování regionálního školství

Novela zákoníku práce § 77 odst. 4 – zrušení právního vztahu založeného dohodou mimo pracovní poměr –Dohodou –Výpovědí (15 denní výpovědní doba i bez uvedení důvodu) –Okamžitým zrušením

Náhrada majetkové a nemajetkové újmy Škoda na zdraví a na majetku – majetková (škoda) a nemajetková újma Invetura – inventarizace Zaměstnanec odpovídá za škodu – je povinen nahradit škodu Zaměstnavatel odpovídá za škodu – je povinen nahradit škodu V případě škody způsobené úmyslně byl zaměstnavatel povinen nahradit i jinou škodu – nahradit ušlý zisk

Pracovní úrazy a nemoci z povolání Rozsah náhrady škody a nemajetkové újmy a zproštění k povinnosti k úhradě –Nový text § 269, 270, 271, 271a – u –Náhrada za bolest a společenské uplatnění bude upravena vládním nařízením

Financování regionálního školství Financování na pedagoga MŠ, ZŠ, SŠ (ne na výkony) Financování rozsahu vzdělávání podle ŠVP, platem podle tabulek tarifních platů (třída, stupeň) Respektování reality každé školy Brzdící mechanismy – PH max. pro každý obor vzdělání v návaznosti na počty žáků ve třídě (součástí nařízení vlády o soustavě oborů) PH max. bude poskytnuto každé škole Asistent pedagoga, psycholog, speciální pedagog – nárok vznikne podle počtu dětí, žáků, studentů

Nárokové příplatky – podle velikosti školy, rozhodující je počet tříd Nenárokové příplatky – podle naplněnosti tříd, zapojení kritérií kvality

Nepedagogičtí pracovníci –Podle počtu tříd –Podle počtu pracovišť –Zohledněna potřeba správních zaměstnanců (asistentka ředitele, účetní, personalistka)

Zaměstnanci ZUŠ a VOŠ –Republikový normativ na obor vzdělání a žáka Školská zařízení –Zachován stávající model financování

Dokončení prací – Náběh reformy – Pravidla budou platná pro všechny školy bez ohledu na zřizovatele

Financování středních škol Zohledňování prioritních oborů z hlediska uplatnitelnosti absolventů na trhu práce Cílem omezit otevírání oborů vzdělání, které produkují nezaměstnané Nastavení koeficientů pro žádané obory Kraje by měly významně ovlivňovat skladbu oborů na svém území

Nové pravidlo pro financování středních škol Škola –Navrhne počet tříd v oborech vzdělání pro následující školní rok –Doloží návrh vyjádřením okresního úřadu práce a okresní hospodářské komory –Postoupí žádost krajskému úřadu

Krajský úřad (kraj) –požádá o stanovisko Krajský úřad práce a Krajskou hospodářskou komoru –podle vyjádření provede optimalizaci a předloží MŠMT požadavek na souhrnný počet otevíraných tříd MŠMT –rozhodne o počtu financovaných tříd v jednotlivých oborech v kraji, který bude financovat – garance financování po celou dobu trvání vzdělávání (3 nebo 4 roky)

Otevření třídy nepovolené MŠMT – financovat bude zřizovatel ze svého Finanční reforma nebude podpořena navýšením rozpočtu Finanční reforma vyžaduje legislativní změnu – novela školského zákona

Děkuji za pozornost