Legislativa.  Které orgány veřejné správy provádějí určité úkony v oblasti sportu?  Co je to veřejná správa?  Jak dělíme veřejnou správu?  Znáte některé.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Systém péče o nadané a talentované jedince v ČR
Advertisements

Sociální správa - prosinec
Správní právo Pojem správního práva.
Veřejná moc a veřejná správa
POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY
Obsah a pořízení politiky územního rozvoje Politika územního rozvoje -určuje ve stanoveném období požadavky na konkretizaci úkolů územního plánování v.
Jednotky požární ochrany
Nástroje územního plánování
Rozšíření kompetencí NKÚ jako nástroj boje proti korupci CELOSTÁTNÍ FINANČNÍ KONFERENCE SMO ČR Dopady reforem na hospodaření obcí a měst Stanislav.
Základy veřejné správy
Nástroje územního plánování Přípravné Územně plánovací podklady územně analytické podklady územní studie Plánovací Politika územního rozvoje Územně plánovací.
Vykonavatelé majetkových práv obcí a krajů
Základy státní správy Veřejná správa. Stát  Musí mít politickou autoritu, prostřednictvím kterých realizuje státní moc  Státní moc je nezávislá, uskutečňovaná.
STÁTNÍ SPRÁVA A SAMOSPRÁVA
SEMINÁŘ K PROBLEMATICE FINANCOVÁNÍ ČESKÉHO SPORTU Náměstek ministra Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 8. dubna 2013, Praha Seminář k problematice.
TEST 1. Může Skrblík Ječmenovi proplatit pokutový blok jako výdaj tábora – střediska? Proč? 2. Byly splněny podmínky pro blokové řízení? 3. Může se Baghíra.
 zastupitelstvo,  rada,  hejtman  ředitel krajského úřadu.
Soustava veřejných rozpočtů II.
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Pracovní a trestní právo Datum vytvoření20.
Živnostenské podnikání živnostenské úřady
 Ministerstvo kultury je podle tzv. kompetenčního zákona ústředním orgánem státní správy pro.... věci církví a náboženských společností...".  Hlavní.
Krajské zřízení Přednáška M. Horáková.
Zákon o obcích č.128/2000 Sb..
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Základní informace Veřejná správa – činnost veřejnoprávní korporace spravující veřejné záležitosti ve veřejném zájmu financovaná z veřejných prostředků.
Územní samospráva Kraje
Obecní zřízení N SP1 Přednáška M. Horáková. Rozsah problematiky 1/2 Základní právní úprava Obec Druhy obcí Základ obce Působnost obcí Oprávnění obce vydávat.
Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost
Finanční a rozpočtové právo
Právní předpisy obcí Krajský úřad Zlínského kraje, únor 2015
MÍSTNÍ SPRÁVA II. ..
Státní správa Petr Machala.
Státní správa.
Ochrana kulturních památek Stát chrání kulturní památky jako nedílnou součást kulturního dědictví lidu, svědectví jeho dějin, významného činitele životního.
Cíle územního plánování „vytvářet předpoklady pro výstavbu a pro udržitelný rozvoj území soustavným a komplexním řešením účelného využití a prostorového.
STÁTNÍ INFORMAČNÍ POLITIKA E-Government a elektronický podpis Ing. Karel Březina ministr a předseda Rady vlády pro státní informační politiku.
Ministerstvo financí je ústředním orgánem státní správy pro –státní rozpočet republiky, –státní závěrečný účet republiky, –státní pokladnu České republiky,
Rozpočtový proces a jeho kontrola
MÍSTNÍ SPRÁVA III. ..
Správní právo 3 Přednáška č. 6 JUDr. Veronika Vlčková
OSTATNÍ STÁTNÍ ORGANIZACE. Označení materiálu : VY_32_INOVACE_EKO_1176 Ročník:1. Vzdělávací obor:Ekonomika podniku Tematický okruh:Právní formy podnikání.
Územní samospráva Obce
Postavení Nejvyššího kontrolního úřadu v rámci systému státní správy České republiky Jeho význam, fungování a systém kontrol.
Územní členění státu a právo na samosprávu v ČR
Organizační zabezpečení práva životního prostředí JUDr. Jana Dudová, Ph.D.
Vzdělání z hlediska teorie statků
Živnostenské podnikání přednáška 1 Postavení sportu v národním hospodářství Neziskový sektor – podnikatelské činnosti Základní pojmy.
Veřejná správa ve školství
Živnostenské podnikání v TV a sportu
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
1 prezentuje : Mgr. Helena Adamcová vedoucí odboru zprostředkování a poradenství Úřad práce v Liberci Postup resortu práce a sociálních věcí v oblasti.
Působnost Ministerstva spravedlnosti a správa státního zastupitelství JUDr. Jaroslav Picha.
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
ANOTACE OBJASNIT POJMY OBEC, MĚSTO, ZASTUPITELSTVO, RADA, STAROSTA, MĚSTSKÝ ÚŘAD. VÝUKOVÝ MATERIÁL.
Ekonomické otázky funkčního komunitního systému sociálních a zdravotních služeb v obcích PRAHA 17. dubna 2015.
Územní správa a samospráva RNDr. Oldřich Hájek, Ph.D.
1 FINANCOVÁNÍ JSDHO Ing. Marta Spálenková vedoucí oddělení krizového řízení.
MUDr. Marek Slabý předseda AZZS ČR. Zdravotnická záchranná služba je zdravotní službou dle zákona č. 372/2011 Sb. o zdravotních službách, v jejímž rámci.
Havarijní plán kraje.
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
FINANCOVÁNÍ JSDHO Ing. Marta Spálenková
zřízen Upraven : - zákonem č. 458/2000 Sb. o podmínkách podnikání a o výkonu státní správy v energetických odvětvích - zákon č. 406/2000.
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
Tělesná kultura EVSE Ing. Marek Pavlik, Ph.D.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Obrana státu Zajišťování obrany České republiky (část 1)
Obecná část rozpočtového práva III
Obecná část rozpočtového práva III
Příprava občanů k obraně státu …
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Transkript prezentace:

Legislativa

 Které orgány veřejné správy provádějí určité úkony v oblasti sportu?  Co je to veřejná správa?  Jak dělíme veřejnou správu?  Znáte některé právní normy upravující odvětví sportu v ČR?

Zákon o podpoře sportu 115/2001 Sb. ve znění zákona 219/2005 Sb.

Předmět úpravy  - vymezuje postavení sportu ve společnosti jako veřejně prospěšné činnosti  Stanoví úkoly – ministerstev - správních úřadů - správních úřadů - působnost územních samosprávných celků - působnost územních samosprávných celků při podpoře sportu při podpoře sportu

Pojmy  Sport – všechny formy tělesné činnosti s organizovanou i neorganizovanou účastí, vedoucí k: harmonickému rozvoji tělesné i psychické kondice harmonickému rozvoji tělesné i psychické kondice upevňování zdravíupevňování zdraví dosahování sportovních výkonů v soutěžích všech úrovnídosahování sportovních výkonů v soutěžích všech úrovní

Pojmy  Sport pro všechny – organizovaný i neorganizovaný sport a pohybová rekreace určená širokým vrstvám obyvatelstva  Sportovní zařízení

MŠMT  Vypracovává návrh koncepce státní politiky ve sportu (předkládá ke schválení vládě)  Koordinuje uskutečňování koncepce  Zabezpečuje finanční podporu sportu ze SR  Vytváří podmínky pro: státní reprezentacistátní reprezentaci přípravu sportovních talentůpřípravu sportovních talentů rozvoj sportu pro všechnyrozvoj sportu pro všechny sport zdravotně postiženýchsport zdravotně postižených

MŠMT  Vydává antidopingový program a organizuje a kontroluje jeho uskutečňování  Rozhoduje o akreditaci vzdělávacích zařízení v oblasti sportu  Zřizuje rezortní sportovní centra (RSC) a zabezpečuje jejich činnost  Koordinuje činnost RSC a Ministerstev obrany a vnitra

Státní správa  Ministerstvo obrany, Ministerstvo vnitra: Vytvářejí podmínky pro rozvoj sportu Vytvářejí podmínky pro rozvoj sportu Pro přípravu státní reprezentace Pro přípravu státní reprezentace Sportovních talentů Sportovních talentů Zřizují svá RSC a zabezpečují jejich činnost Zřizují svá RSC a zabezpečují jejich činnost  Ministerstvo zdravotnictví Zdravotní péče o státní reprezentanty, sport. Talenty Zdravotní péče o státní reprezentanty, sport. Talenty Zřizuje laboratorní dopingové kontroly a zabezpečuje jejich činnost (rozsah stanoví MOV) Zřizuje laboratorní dopingové kontroly a zabezpečuje jejich činnost (rozsah stanoví MOV)

Úkoly krajů  V rámci samostatné působnosti vytvářet podmínky pro sport Rozvoj sportu pro všechny, příprava sportovních talentů, podpora sportu zdravotně postižených Rozvoj sportu pro všechny, příprava sportovních talentů, podpora sportu zdravotně postižených Výstavba rekonstrukce, udržování a provozování svých sportovních zařízení Výstavba rekonstrukce, udržování a provozování svých sportovních zařízení Finanční podpora sportu ze svého rozpočtu Finanční podpora sportu ze svého rozpočtu

Úkoly obcí  Obce v samostatné působnosti Mají nařízeno provádět veškeré úkoly stanovené krajům Mají nařízeno provádět veškeré úkoly stanovené krajům Dále pak kontrolovat účelné využívání svých sportovních zařízení Dále pak kontrolovat účelné využívání svých sportovních zařízení Problémy pronájmů tělocvičen základních škol Problémy pronájmů tělocvičen základních škol