Pexeso Projekt sspš Michal Svoboda.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Spustit návod O autorovi. Kde najít powerpoint  Nejdříve ve startu najdeme všechny programy Zde klikněte.
Advertisements

Do hry Do hry Do hry Do hry Pravidla
Prezentační nástroj Open Office, Impress EFEKTY SNÍMKU
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 6.3 (Data vložená z MS Excel)
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Co je to uživatelské menu? Ve WinBase si můžeme ke každé aplikaci vytvořit vlastní menu, které po otevření nahradí standardní menu WinBase. Toto uživatelské.
PROSTŘEDÍ POČÍTAČE. ikony aplikací (programů) složka soubor pracovní plocha hlavní panel nabídka STARTspuštěné aplikace oznamovací oblast.
Na panelu zpráv klikněte na Povolit úpravy,
HLAVNÍ PANEL tlačítko START
Zpracování a využití informací Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
Martin Adam Švadlenka. Úvod Téma Desková aplikace Zadání Vytvořit funkční deskovou aplikaci, která by dokázala spustit hru Lodě, podobnou těm které známe.
MS EXCEL - filtry. Úvodní informace  Představte si, že máte dlouhý seznam v Excelu s údaji například o lidech, kde si píšete plat, zda kouří, chovají.
Prezentační nástroj Open Office, Impress VLOŽENÍ ZVUKŮ A HUDBY
Tutoriál EBSCO Discovery Service ~ Jednoduché vyhledávání
Základní pojmy v informatice –II.
Prezentační nástroj Open Office, Impress ZÁKLADY PRÁCE Předmět: Informatika Ročník: 6.ročník Klíčová slova: Nová prezentace, snímek, průvodce prezentací,
Zapínáme PC. Spouštíme aplikace pomocí kláves.
FAR CRY 3 Aneb jedna z NEJ her roku Něco o hře Hlavní postava: Jason Brody Typ hry: FPS-střílečky a akční hry Záporáci: červení piráti, kteří pocházejí.
Prezentační nástroj Open Office, Impress PŘECHODY SNÍMKU Předmět: Informatika Ročník: 6.ročník Klíčová slova: Nová prezentace, snímek, úlohy, přechod mezi.
Microsoft Excel Téma: Vkládání grafů Krok 1 Nejprve otevřete nebo udělejte tabulku, pro kterou budete graf vytvářet.
Úprava grafických objektů –obrázků ve Wordu 2010.
Prezentace vznikla za podpory projektu Vzájemným učením - cool pedagog 21. století (CZ.1.07/1.3.00/ ), který je spolufinancován Evropským sociálním.
1. Je potřeba nastavit bootování primárně z vaší DVD mechaniky, jinak by se vám nespustil instalační průvodce z DVD. Jakmile proběhne bootování, stiskněte.
Anotace Žák se seznámí s odrážkami a číslováním v aplikaci MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže využít funkci odrážky a číslování.
Na hlavním panelu najdeme nejdůležitější tlačítko v počítači – START. Pomocí nabídky START spouštíme programy, aplikace a hry, spravujeme a vypínáme.
Martina Braunerová.  nejdůležitější program v počítači  umožňuje všem ostatním programům fungovat  prostředník mezi počítačem a uživatelem.
Přepínání klávesnice Umístění jednotlivých znaků se na klávesnici může měnit v závislosti na tom, jakou klávesnici používáme.U nás se samozřejmě nejčastěji.
Hry Jmenuji se Sabina Purkrtová a chodím do základní školy Pyšely do 7. tř.Chtěla bych se s vámi podělit o zajímavosti her(souvisí to s nadpisem).Vybrala.
Pro vytvoření textového pole je k dispozici speciální nástroj, který najdeme na kartě Vložit - Textové pole. Je to tlačítko Textové pole : když je stiskneme,
PRÁCE S DOTAZY Eva Karmazínová, 4. Y. Postup při vytváření dotazů: 1) Vytvoříte vlastní aplikaci 2) Vytvoříte tabulku v aplikaci 3) Vytvoříte strukturu.
Výpočty tiskových sestav Průvodce problematikou tiskových sestav.
Podmíněné příkazy jednoduché bVbVbVbVytvořené jednoduché tabulky bJbJbJbJednoduché opravy údajů bPbPbPbPodmíněné zadávání údajů.
Grafický editor – GIMP Základy práce
Spustit Konec Sára Výšková 7.A. Stisknutím kláves Ctrl + Alt + Delete se vám objeví ikona. Menu.
PYRAMIDA Celá čísla.
Základy práce s OS Windows
© 2012 Microsoft Corporation. Všechna práva vyhrazena. Přidání kontaktu Seznam kontaktů vám zjednodušuje komunikaci a umožňuje zjistit stav a kontaktní.
G RAFIKA VE W ORDU Vkládání obrázků a grafických objektů Tvary WordArt Barvy, čáry, výplň grafických objektů.
Hra k zopakování či procvičení učiva nebo test k ověření znalostí.
Hra k zopakování a procvičení učiva (Test znalostí)
PODSTATNÁ JMÉNA Eva Velanová
P E X E S O 1 Čísla 1–15 4 hráči 2 hráči Popis hry:
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Seznamy (databáze) v tabulkových kalkulátorech (Microsoft Office Excel, Open Office Calc, …)
ČLOVĚK – LIDSKÉ TĚLO Jedná se o dvě hry v jednom. 1) Hrajeme jako klasické pexeso 2) Hrajeme jako LOTO (v tomto případě nepoužijeme kartičky s názvy, ale.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Tabulkový procesor Práce s listy, adresace buňky, definice řady Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, Růžena Hynková. Dostupné z.
Správce úloh = systémový nástroj Windows, pomocí kterého máte jednak možnost zobrazit spuštěné aplikace a procesory a ukončovat je -Dále jsou zde spuštěny.
PRACUJEME S TEXTY TEXTOVÉ EDITORY
Co se všechno naučíme??? Synchronizace dat Google Disc
NÁVOD NA PODÁNÍ PŘIHLÁŠKY NA BAKALÁŘSKÉ A MAGISTERSKÉ STUDIUM
Prezentační nástroj Open Office, Impress ZÁKLADY PRÁCE
Prezentační nástroj Open Office, Impress VLOŽENÍ ZVUKŮ A HUDBY
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Dolní Benešov, příspěvková organizace
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, č.OP CZ.1.07
Bingo – vzory podstatných jmen
Hra k zopakování a procvičení učiva (Test znalostí)
Algoritmizace a programování
Útěk z vězení E.Dolinská 6.C
Textový editor – Microsoft WORD 2007
Animace v aplikaci PowerPoint 2007
Obrázek dostupný z: ZVÍŘATA Obrázek dostupný z:
Hra k zopakování či procvičení učiva nebo test k ověření znalostí.
Hra ke zopakování či procvičení učiva nebo test k ověření znalostí
HRY – hláska „Ž“ V prezentaci naleznete tři hry. Loto, které se hraje s dvěma hracími kartami, hra start–cíl, ke které budete potřebovat dvě figurky a.
Jak definovat novou organizaci, se kterou budete pracovat
HRY – hláska „Č“ V prezentaci naleznete tři hry. Loto, které se hraje s dvěma hracími kartami, hra start–cíl, ke které budete potřebovat dvě figurky a.
HRY – hláska „Š“ V prezentaci naleznete tři hry. Loto, které se hraje s dvěma hracími kartami, hra start–cíl, ke které budete potřebovat dvě figurky a.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Dolní Benešov, příspěvková organizace
Hra k zopakování či procvičení učiva nebo test k ověření znalostí.
Transkript prezentace:

Pexeso Projekt sspš Michal Svoboda

Elektronické pexeso Chtěl bych vás seznamit se svým programem elektronické pexeso Elektronické pexeso je počítačová verze klasické karetní hry pexeso Hra je určena pro 2 až 5 hráčů Michal Svoboda

Úvodní okno V úvodním okně si můžete zvolit počet hráčů Dále si můžete zvolit jedno ze 4 témat Auta Květiny Pohádky Zvířata Michal Svoboda

Přihlašování hráčů Po stisknutí klávesy vybrat se spustí přihlašování hráčů Hráči mohou zadávat jména, ale jmena musí obsahovat alespoň jeden znak Michal Svoboda

Hrací okno Po přihlášení se objeví hrací okno Po stisknu klávesy start spustíte rozdávání karet hra se hraje jako klasické pexeso (dva hráči se střídají dokud nevyberou všechny karty) Michal Svoboda

Konec hry Po odhalení všech obrázků hra určí vítěze Zobrazí se otázka jestli uživatel chce vložit výsledky do tabulky „top 10“ Michal Svoboda

Zhodnocení Doufám že se vás tato hra alespoň na chvíli zabaví Možná i kvůli tomu že hra má pěkné grafické zpracování Michal Svoboda