Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Animace v aplikaci PowerPoint 2007

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Animace v aplikaci PowerPoint 2007"— Transkript prezentace:

1 Animace v aplikaci PowerPoint 2007
Přechod na tento snímek Zvuk přechodu Přejít na snímek

2 Animace Umožňuje nám používat v prezentaci vizuální a zvukové efekty, které mohou danou prezentaci oživit. Animovat můžeme: - jednotlivé snímky - jednotlivé objekty na snímcích Animace je třeba volit s rozvahou, aby vytvořená prezentace neodrazovala posluchače.

3 Přechod na tento snímek
Na kartě Animace najdete skupinu Přechod na tento snímek. Jsou zde zobrazeny jednotlivé efekty, které se budou zobrazovat při přepínání jednotlivých snímků. Když na daný efekt ukážete myší, efekt se aplikuje na snímek v hlavním okně. Vidíte, jak bude efekt vypadat v reálu.

4 Přechod na tento snímek
Z této nabídky si můžete vybrat efekty přechodu mezi snímky. Například efekt Vklínění.

5 Zvuk přechodu Přechod mezi snímky může být doprovázen zvukem, ten můžete vybrat v roletce Zvuk přechodu. Zde můžete měnit i Rychlost přechodu. Tlačítkem Použít u všech přiřadíte aktuální nastavení všem snímkům v prezentaci.

6 Přejít na snímek Důležitá je také sekce Přejít na snímek. Zde volíte, zda se mají jednotlivé snímky prezentace přepínat samy nebo zda se má čekat na kliknutí myši či stisknutí klávesy.

7 Shrnutí Dozvěděli jste se, že pokud chcete použít efekty, které se budou zobrazovat při přepínání jednotlivých snímků, musíte se přepnout na kartu Animace. Na této kartě najdete skupinu Přechod na tento snímek, kde jsou zobrazeny jednotlivé efekty přechodu.

8 Shrnutí Víte, že přechody mezi snímky můžete obohatit zvukem, který můžete vybrat v roletce Zvuk přechodu na kartě Animace. Zjistili jste, že zde můžete měnit i Rychlost přechodu. Tlačítkem Použít u všech přiřadíte aktuální nastavení všem snímkům v prezentaci.

9 Shrnutí V sekci Přejít na snímek volíte, zda se mají jednotlivé snímky prezentace přepínat samy nebo zda se má čekat na kliknutí myší. Prostudovali jste si těchto pár snímků a teď Vás čeká několik kontrolních otázek.

10 Vyberte správnou odpověď.
Animace nám umožňuje používat v prezentaci vizuální a zvukové efekty, které mohou danou prezentaci oživit. Ne Nikdy Ano

11 Vyberte správnou odpověď.
Na které kartě najdete skupinu Přechod na tento snímek? Domů Animace Vložení

12 Vyberte správnou odpověď.
Může být přechod mezi snímky doprovázen zvukem? Ano. Můžeme si jej vybrat v roletce Zvuk přechodu na kartě Animace. Ano. Můžeme si jej vybrat v roletce Zvuk přechodu na kartě Návrh. Nikdy nesmíme přechod doprovázet zvukem.

13 Podívejte se na obrázek a vyberte správnou odpověď.
Přechod na další snímek se uskuteční… Automaticky za tři vteřiny Při klepnutí myší Nikdy – je nastaven čas 00:00

14 Blahopřeji! Na všechny otázky jste odpověděli správně.


Stáhnout ppt "Animace v aplikaci PowerPoint 2007"

Podobné prezentace


Reklamy Google