Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT36.06 Téma: PowerPoint Číslo.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT36.06 Téma: PowerPoint Číslo."— Transkript prezentace:

1 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT36.06 Téma: PowerPoint Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.1826 Klíčová slova: grafické efekty, přechody, animace, časování Anotace: Tato prezentace slouží jako úvod do programu PowerPoint. Slouží jak pro žáky 6. a 7. tříd, ale v rámci opakování také pro žáky 8. a 9 tříd. Jde o stručný popis základních pojmů programu PowerPoint, kterou by měli žáci znát. Zároveň s tím jsou zde vloženy i úkoly týkající se právě vyloženého učiva o rozložení snímků.

2 G RAFICKÉ EFEKTY (program PowerPoint) VY_32_INOVACE_ICT36.06

3 O BSAH : Přechody snímků Efekty objektů - animace časování

4 P ŘECHODY SNÍMKŮ Jde o základní grafický efekt. Naleznete ho na kartě Přechody. V okně si můžete vybrat z nepřeberného množství přechodů. Pokud kliknete na ikonu náhled, okamžitě se vám tento Vámi vybraný přechod ukáže na momentálním snímku. Lze dále nastavit: rychlost efektu (pomalý, střední, rychlý) ale také kdy má dojít k přechodu ( automaticky po nebo při kliknutí myši )

5 P ŘECHODY SNÍMKŮ Úkol č.1: Otevřete si Vámi již jakoukoliv vytvořenou prezentaci a zkuste navolit různé přechody snímků. „Smyslem přechodových efektů je upoutat pozornost při přechodu prezentace z jednoho snímku na druhý“.

6 E FEKTY OBJEKTŮ Úkol č.2: Podle postupu, který již znáte, vložte obrázek do prezentace. Zkusíme si na něm animaci. Pro oživení prezentace jsou dobré různé efekty i jen na jednotlivých snímcích. Je lepší pro vkládání efektů více textu v různých textových polích.

7 ANIMACE 1) Klikneme na objekt, který chceme zanimovat. 2) Poté zvolíme kartu animace. Zde si můžeme vybrat z jakékoliv nastavené animace, nebo můžeme vybrat i svoji vlastní, pokud máme v souboru. 3) Pomocí automatického náhledu se podíváme, jestli jsme nastavili animaci, jak jsme chtěli. 4) Dále lze nastavit jiné funkce animace: rychlost, doba trvání, možnosti efektu… Úkol č.3: Na vloženém obrázku si zkuste jakékoliv animace, které se Vám líbí.

8 ČASOVÁNÍ Při časování nastavujeme dobu, po kterou má být snímek i jeho objekty přítomen při jeho automatickém přehrávání. Tip na dnešní den: „Říká se někdy méně znamená více“. Znamená to, že efekty jsou fajn, ale není třeba jich přehršel používat tak, aby naše prezentace spíše neodpoutávala pozornost a nepůsobila rušivě.

9 D IDAKTICKÉ POZNÁMKY : Tato prezentace slouží jako úvod do programu powerpoint. Slouží jak pro žáky 6. a 7. tříd, ale v rámci opakování také pro žáky 8. a 9 tříd. Jde o stručný popis základních pojmů programu powerpoint, kterou by měli žáci znát. Zároveň s tím jsou zde vloženy i úkoly týkající se právě vyloženého učiva o rozložení snímků. Vytvořila: Mgr. Ilona Sadílková, červen/ 2012 Informační a komunikační technologie, seminář z INF, MS Powerpoint

10 P OUŽITÉ ZDROJE : http://is.muni.cz/th/79261/pedf_b/Bakalarska_pra ce_powerpoint_a.pdf Obrázky:http://www.gifmania.cz/Animovane- Gify-Laska/animovane-Obrazky-Romanticke- Zvirata/Animace-Romanticke-Zirafy/index2.htm


Stáhnout ppt "Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT36.06 Téma: PowerPoint Číslo."

Podobné prezentace


Reklamy Google