Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

1. Je potřeba nastavit bootování primárně z vaší DVD mechaniky, jinak by se vám nespustil instalační průvodce z DVD. Jakmile proběhne bootování, stiskněte.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "1. Je potřeba nastavit bootování primárně z vaší DVD mechaniky, jinak by se vám nespustil instalační průvodce z DVD. Jakmile proběhne bootování, stiskněte."— Transkript prezentace:

1

2 1. Je potřeba nastavit bootování primárně z vaší DVD mechaniky, jinak by se vám nespustil instalační průvodce z DVD. Jakmile proběhne bootování, stiskněte libovolnou klávesu pro spuštění systému z DVD a zavede se instalační program.

3 2. V dalším kroku Windows načte soubory instalačního programu a proběhne logo.

4 3. Vyskočí Vám tabulka s nabídkou: Instalovaný jazyk Formát času a měny Klávesnice nebo metoda vstupu Instalační jazyk nastavíte na Češtinu,nastavíme časové pásmo na Česká Republika, stejně tak nastavíme i jazyk klávesnice na České. Pokračujte kliknutím na další a dále pak nainstalovat.

5 4. Prvním krokem instalace operačního systému je zadání aktivačního kódu (Produkt Key), který najdete nejčastěji nalepený na boční straně počítače, spodní straně notebooku, nebo v případě nákupu samostatného operačního systému na pošetce média. Klepněte do připraveného pole a vepište prvních 5 znaků uvedených na štítku. Po zadání bude automaticky doplněna pomlčka, která oddělí druhou pětici znaků. Vepište celý 25místný aktivační kód a pokračujte klepnutím na tlačítko Další.

6 5. V okně s licenčními podmínkami zatrhněte svůj souhlas s licencí v poli Přijímám licenční podmínky a pokrčujte klepnutím na tlačítko Další.

7 6. Vyberte typ instalace. Poklepáním označte volbu Vlastní (upřesnit).

8 7. V okně s výběrem cílového umístění označte ten pevný disk, na který chcete operační systém nainstalovat. Pokračujte klepnutím na tlačítko Další.

9 8. Samotná instalace probíhá bez uživatelského zásahu. Vyčkejte, než systém zkopíruje a nainstaluje potřebné soubory na pevný disk.

10 9. Po dokončení instalace může být počítač několikrát restartován. Během tohoto procesu není vyžadován žádný uživatelský zásah a vše probíhá zcela automaticky.

11 10. Po dokončení instalace se zobrazí okno, ve kterém vyplňte uživatelské jméno a bezpečné heslo.Heslo zadávat nemusíte pokud nechcete.Klepnutím si můžete vybrat obrázek, který se bude zobrazovat u vašeho uživatelského účtu. Pokračujte klepnutím na tlačítko Další.

12 11. V dalším kroku zadejte název počítače, například POCITAC, a klepnutím vyberte motiv pozadí pracovní plochy. Pokračujte klepnutím na tlačítko Další.

13 12. V okně Nastavení ochrany systému Windows, zvolte Použít doporučená nastavení.

14 13 Zkontrolujte nastavení data a času, případně je upravte. Pokud se čas a datum nezobrazují správně, budou pravděpodobně chybně nastavené v BIOSu. Pokračujte klepnutím na tlačítko Další.

15 14. V okně umístění zvolte možnost Doma, pokud jde o domácí počítač, případně zbývající možnosti Práce nebo Veřejné.

16 15. Instalaci dokončíte klepnutím na tlačítko Start.

17 16. Před prvním spuštěním systém zkontroluje jeho výkon a nastaví pro něj nejvhodnější výchozí nastavení.

18 17. Před prvním spuštěním probíhá krátká konfigurace individuálního nastavení.

19 18. Po dokončení konfigurace je operační systém Windows Vista úspěšně nainstalován,musíte si pak stáhnout aktuální aktualizace!!!


Stáhnout ppt "1. Je potřeba nastavit bootování primárně z vaší DVD mechaniky, jinak by se vám nespustil instalační průvodce z DVD. Jakmile proběhne bootování, stiskněte."

Podobné prezentace


Reklamy Google