Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

MS EXCEL - filtry. Úvodní informace  Představte si, že máte dlouhý seznam v Excelu s údaji například o lidech, kde si píšete plat, zda kouří, chovají.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "MS EXCEL - filtry. Úvodní informace  Představte si, že máte dlouhý seznam v Excelu s údaji například o lidech, kde si píšete plat, zda kouří, chovají."— Transkript prezentace:

1 MS EXCEL - filtry

2 Úvodní informace  Představte si, že máte dlouhý seznam v Excelu s údaji například o lidech, kde si píšete plat, zda kouří, chovají nějaké zvíře. Osobně bych na to použil databázi, ale mnoho firem používá excel.  Dostanete za úkol zjistit: Kdo ve firmě má plat vyšší než 10.000, kouří a je starší než 77 ročník.  Standardní řešení: sekretářka si vezme barevnou fixu a vyškrtává. Při počtu 250 zaměstnanců to má na celý den a ještě tam je hodinu přesčas.

3 Jak na filtry Představte si, že máte rozsáhlý soubor Seznam zaměstnanců a máte najít všechny, kdo: Představte si, že máte rozsáhlý soubor Seznam zaměstnanců a máte najít všechny, kdo: kouří kouří více než 10.000 Kč více než 10.000 Kč jsou muži jsou muži Klasickým způsobem (vyškrtáváním) je to na dlouho. My ale použijeme filtry. Klasickým způsobem (vyškrtáváním) je to na dlouho. My ale použijeme filtry.

4 Filtry nastavení Je to úplně jednoduché. V naší tabulce si označíme řádek s popisy jednotlivých sloupečků. Pak jen přes nabídku: Data - Filtr - Automatický filtr a již se nám zobrazí u každého názvu kostička se šipkou. V sloupečku kouří vybereme ANO, podobně to bude ve sloupečku Muž

5 Trochu složitější to bude pro sloupec plat. Kdybychom vybrali 10.000, tak nám to ukáže jen ty lidí, co mají plat 10.000 což nechceme tak musíme vybrat (vlastní...), otevře se nám okno, kde vybereme je větší než a částku 10.000


Stáhnout ppt "MS EXCEL - filtry. Úvodní informace  Představte si, že máte dlouhý seznam v Excelu s údaji například o lidech, kde si píšete plat, zda kouří, chovají."

Podobné prezentace


Reklamy Google