Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Anotace Žák se seznámí s odrážkami a číslováním v aplikaci MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže využít funkci odrážky a číslování.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Anotace Žák se seznámí s odrážkami a číslováním v aplikaci MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže využít funkci odrážky a číslování."— Transkript prezentace:

1 Anotace Žák se seznámí s odrážkami a číslováním v aplikaci MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže využít funkci odrážky a číslování v aplikaci MS Word Speciální vzdělávací potřeby Ne Klíčová slova Spuštění aplikace Druh učebního materiálu Prezentace Druh interaktivity Aktivita / Výklad Cílová skupina Žák Stupeň a typ vzdělávání Základní vzdělávání – 2. stupeň Typická věková skupina 12-15 let / 8. ročník Celková velikost/Datum 1,18 MB – soubor *.ppt (PowerPoint)/červenec 2012 IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU - 19 - 32

2 Microsoft Word – odrážky a číslování MS Word 2010 Pokyny a vysvětlivky: Zápis do sešitu K zamyšlení Praktická část na počítači Videoukázka

3 Odrážky a číslování MS Word 2010 – odrážky a číslování Odrážky a číslování jsou speciálním druhem formátování odstavců. Jde o jakýsi seznam. Každý odstavec je uveden nějakou značkou, nebo druhem číslování. V takovém seznamu lze tvořit úrovně a některé záznamy zaměřovat směrem vpravo. Tím vznikají víceúrovňové seznamy. Odrážky a číslování nalezneme na kartě Domů ve skupině Odstavec.

4 Postup MS Word 2010 – odrážky a číslování 1.označte text, na který chcete aplikovat odrážky nebo číslování, 2.klepněte na malou šipku na tlačítku příslušné funkce a vyberte požadovaný styl, 3.pokud chcete styl změnit, opakujte postup. Spusťte aplikaci MS Word 2010 a vytvořte seznam spolužáků (každé jméno potvrďte klávesou enter). Vytvořte číselné odrážky.

5 Volba typu odrážek MS Word 2010 – odrážky a číslování 1.označte text, na který chcete aplikovat odrážky nebo číslování, 2.klepněte na malou šipku na tlačítku příslušné funkce a vyberte požadovaný styl, 3.klepněte na příkaz Definovat novou odrážku 4.otevře se dialogové okno, ve které si můžete vybrat buď ze symbolů nebo obrázků, 5.potvrďte tlačítkem Ok. V základu máte nabídnuto sedm typů odrážek, které vám ale nemusí vyhovovat, proto si řekneme, jak můžete vložit nový typ odrážky:

6 MS Word 2010 – odrážky a číslování Nyní uzavři aplikaci MS Word, spusť Internet Explorer a na školním webu www.zsmirova.net v sekci Žáci v podsekci Informace pro žáky si stáhni do své složky soubor „Cvicny_list_EU-19-32.dotx“ a začni pracovat.Cvicny_list_EU-19-32.dotx

7 Zdroje Text:  Obecné definice nebo vlastní text autora Obrázky:  Vlastní obrázky autora DUMu Videa:  Vlastní videa autora DUMu


Stáhnout ppt "Anotace Žák se seznámí s odrážkami a číslováním v aplikaci MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže využít funkci odrážky a číslování."

Podobné prezentace


Reklamy Google