Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Správce úloh = systémový nástroj Windows, pomocí kterého máte jednak možnost zobrazit spuštěné aplikace a procesory a ukončovat je -Dále jsou zde spuštěny.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Správce úloh = systémový nástroj Windows, pomocí kterého máte jednak možnost zobrazit spuštěné aplikace a procesory a ukončovat je -Dále jsou zde spuštěny."— Transkript prezentace:

1 Správce úloh = systémový nástroj Windows, pomocí kterého máte jednak možnost zobrazit spuštěné aplikace a procesory a ukončovat je -Dále jsou zde spuštěny služby systému Windows, informace o výkonu PC, informace o využití sítě a připojených uživatelích

2 Spuštění správce úloh Klepnutím pravým tlačítkem myši na oblasti data a času ( vpravo na hl.panelu) zvolíte z nabídky možnost Spustit správce úloh Správce úloh také spustíte pomocí klávesové kombinace Ctrl+Shift+Esc Stiskněte kombinaci kláves CTRL+ALT+DELETE a potom klepněte na tlačítko Správce úloh.

3 Ukončení, přepnutí nebo spuštění programu
Karta Aplikace zobrazuje stav programů spuštěných v počítači. Program ukončíte, přepnete nebo spustíte následujícím způsobem: 1) Klepněte na kartu Aplikace. 2)Pokračujte podle toho, co chcete provést: Ukončení programu Program ukončíte tak, že na něj klepnete a potom klepnete na tlačítko Ukončit úlohu. Poznámka: Pokud ukončíte program tímto způsobem, ztratíte veškerá neuložená data.

4 Přepnutí do jiného programu
Do jiného programu přepnete tak, že na něj klepnete a pak klepnete na tlačítko Přepnout. Spuštění programu Chcete-li spustit program, klepněte na tlačítko Nová úloha. V dialogovém okně Vytvořit novou úlohu klepněte na tlačítko Procházet, vyhledejte a vyberte program, který chcete spustit, klepněte na tlačítko Otevřít a potom klepněte na tlačítko OK. Poznámka:Tento postup je podobný tomu, když spouštíte program pomocí příkazu Spustit v nabídce Start.

5 Ukončení procesu Karta Procesy zobrazuje informace o procesech spuštěných v počítači. 1) Klepněte na kartu Procesy. 2) Pokračujte podle toho, co chcete provést: Chcete-li ukončit jen jediný proces, klepněte na něj a pak klepněte na tlačítko Ukončit proces. Chcete-li ukončit proces a všechny procesy, které s ním přímo nebo nepřímo souvisejí, klepněte na něj pravým tlačítkem myši a potom klepněte na příkaz Ukončit strom procesu.

6 Sledování výkonu počítače
Klepněte na kartu Výkon. Karta zobrazuje dynamický přehled výkonu počítače, mimo jiné i následující: grafy využití CPU a paměti, celkový počet spuštěných popisovačů, podprocesů a procesů, celkový počet kilobajtů (kB) fyzické paměti, paměti jádra a využití paměti.

7 Vypracovala: Kateřina Hasmanová/1.L
Zdroje: Google, učebnice Děkuju za pozornost :)


Stáhnout ppt "Správce úloh = systémový nástroj Windows, pomocí kterého máte jednak možnost zobrazit spuštěné aplikace a procesory a ukončovat je -Dále jsou zde spuštěny."

Podobné prezentace


Reklamy Google