Charakteristika pokrmů

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kostra horní končetiny
Advertisements

Jitka Soukupová & Zuzana Štauberová
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Nejprve stvořil Bůh muže... Potom si řekl: ”Něco k němu chybí” !
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
TLAČENÍ A TAHÁNÍ – LÉTACÍ POKUSY
TLAČENÍ A TAHÁNÍ – KOUZLA SE VZDUCHEM
TLAČENÍ A TAHÁNÍ – VYUŽÍVÁNÍ TLAKU
Nadívaná drůbež červen 2013 VY_32_INOVACE_TECH_130319
Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Mgr. Jiřina Moravcová a Mgr. Drahomíra Stoklasová. Střední škola hotelnictví a služeb.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Příprava drůbeže Osnova: Charakteristika drůbeže Dělení
Výukový materiál vytvořen v rámci projektu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST – „Spolu to dokážeme“ Registrační číslo CZ.1.07/1.400/ Číslo materiálu:
Potřebný inventář Žák si přinese: ostrý vykosťovací nůž utěrku
Základní škola a mateřská škola, Kravsko, příspěvková organizace.
Předběžná příprava potravin a surovin
Velikonoční slepice Autor: Mgr. Petra Zdráhalová Škola: Základní škola Fryšták, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
TLAČENÍ A TAHÁNÍ Věděli jste, že silou vašeho vlastního dechu můžete donutit míč překonat gravitaci nebo že lze obrátit kbelík s vodou vzhůru nohama, aniž.
Zobrazování - základy..
ARTEFILETIKA Prezentace artefiletiky – metodický list č. 8 Ptačí strom Zpracovala dne Mgr. Andrea Költö (str.1 – 9) Možnosti využití artefiletiky.
MIROSLAV PYTLÍK KATEŘINA KŘIVÁNKOVÁ PETRA SOCHŮRKOVÁ TEREZA VYHNALOVÁ
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/
Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Mgr. Jiřina Moravcová a Bc. Drahomíra Stoklasová. Střední škola hotelnictví a služeb a.
Vypracoval: Jiří Beneš. Co je čítač? ……… Základní části čítače 1. Č… J… 2. G… 3. V… Z… a T…
Gymnázium, Broumov, Hradební 218 Tematická oblast: Informační a komunikační technologie Číslo materiálu: E Název: Draw – Logické operace – sloučení.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Skládání sil opačného směru
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Rovnováha dvou sil (Učebnice strana 43 – 45)
Charakteristika pokrmů ze zvěřiny. Rozdělení. . VY_32_INOVACE_TPP_558
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_TPP_513 Ročník: 2.
Charakteristika pokrmů ze skopového masa. TÚ - pečení. VY_32_INOVACE_TPP_552 Charakteristika pokrmů ze skopového masa. TÚ - pečení. VY_32_INOVACE_TPP_552.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_TPP_505 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_TPP_514 Ročník: 2.
Charakteristika pokrmů z vepřového masa. Použití jednotlivých částí. VY_32_INOVACE_TPP_546 Charakteristika pokrmů z vepřového masa. Použití jednotlivých.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_TPP_511 Ročník: 2.
Charakteristika pokrmů z drůbežího masa.
Charakteristika pokrmů ze zvěřiny. Nakládání a marinování masa.
Charakteristika pokrmů
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_TPP_512 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_NAV_300 Ročník: 2.
Drůbež Rozdělení drůbeže:
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_TE 34 Název školy: Střední průmyslová.
EXPERIMENTY – ATMOSFERICKÝ TLAK PdF:FY2MP_DF1 Didaktika fyziky 1 Vypracovala : Bc. Lenka Dobešová.
FYZIKA 3 VZNĚTOVÝ MOTOR ZŠ HejniceZ. Hyxa. Vznětové (Dieselovy) motory Palivo – motorová nafta Vznětový motor se vyrábí pouze ve čtyřdobé verzi, místo.
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Základy pletení I Vypracoval: Lukáš Karlík
Základy pletení II Vypracoval: Lukáš Karlík
Technologie přípravy pokrmů 2. ročník - kuchař
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Zvěřina – charakteristika masa
POPIS Mgr. Michal Oblouk.
Technické zobrazování Vypracoval: Lukáš Karlík
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Skládání a rozkládání sil
SŠ-COPT Uherský Brod Mgr. Jordánová Marcela 14. Mechanické vlnění
Název školy: Gymnázium, Roudnice nad Labem, Havlíčkova 175, příspěvková organizace Název projektu: Moderní škola Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
Kuřecí moambe (Paul) 25/10/15 | Recept | Konžská dem. republika
Počítačová grafika Zoner Callisto geometrické tvary I. část
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Vztlaková síla působící na těleso v atmosféře Země
Technologie přípravy pokrmů 2. ročník - kuchař
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
změna tíhové potenciální energie = − práce tíhové síly
„Já si tě obléknu„ Připravila jsem jednoduchý návod pro šikulky, které si chtějí udělat malou radost. Praktické pouzdro na nůžky zvládnou i začátečnice.
Technologie přípravy pokrmů 2. ročník - kuchař
Středa 25. dubna zase po týdnu v pondělí započaly práce na úpravě naší ulice. Přivezly obrubníky obrubníky.
Nejprve stvořil Bůh muže...
Transkript prezentace:

Charakteristika pokrmů Hotelová škola , Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice, Benešovo náměstí 1, p.o. Charakteristika pokrmů z drůbeže. Drezírování kuřete. VY_32_INOVACE_TPP_555

Jak formovat kuře před pečením. Kuře, které šikovně stáhnete motouzem, se upeče lépe hned ze dvou různých důvodů. Ten první je kompaktní tvar prsíček i stehýnek, ve kterém se upečou rovnoměrněji. Ten druhý spočívá v tom, že motouzem stáhnutá stehýnka nepustí tolik horkého vzduchu do dutiny kuřete. Zpomalí tak ve výsledku tepelnou úpravu prsíček, která by se jinak dělala kosmickou rychlostí z obou stran (a byla by suchá). Na podobném principu funguje i vkládání jablka nebo nádivky do kuřete. Stejně jako svázání pomáhají rovnoměrnější úpravě jinak velmi křehkých a na vysušení náchylných prsíček.

Jak formovat kuře před pečením. 1.) Vezměte křidélka, ohněte je v kloubu a zasuňte pod kuře tak, aby vytvořila jednoduchý stojánek.

Jak formovat kuře před pečením. 2.) Připravte si 60 cm kuchyňského provázku. Určete si jeho střed a protáhněte ho zespoda pod prsíčky a nahoru.

Jak formovat kuře před pečením. 3.) Provázek potom veďte po obrysu prsíček a v rýhách, které tvoří stehno a trup.

Jak formovat kuře před pečením. 4.) Na konci prsou udělejte na provázku jednoduchý uzel a utáhněte ho. Prsa se vám zepředu dozadu krásně vyšponují a vytvoří zřetelný oblouk. Nebojte se vše utáhnout opravdu velkou silou a udělat alespoň dva uzlíky.

Jak formovat kuře před pečením. 5.) Konce provázku z uzlu veďte dolů, obtočte je okolo konců stehýnek a zase na střed. Tam provázek zauzlete a pořádně utáhněte.

Jak formovat kuře před pečením. 6.) Stehýnka se stáhnou dolů a směrem k trupu. Spolu s prsíčky vytvoří pěkný kompaktní balíček. Hotovo — můžete upéct kuře zlaté a nejšťavnatější!

VY_32_INOVACE_TPP_555_PRACOVNÍ_LIST Popiš přípravu formování kuřete: 1 – 2 – 3 – 4 – 5 – 6 –

VY_32_INOVACE_TPP_555_PRACOVNÍ_LIST_ŘEŠENÍ 1.) Vezměte křidélka, ohněte je v kloubu a zasuňte pod kuře tak, aby vytvořila jednoduchý stojánek. 2.) Připravte si 60 cm kuchyňského provázku. Určete si jeho střed a protáhněte ho zespoda pod prsíčky a nahoru. 3.) Provázek potom veďte po obrysu prsíček a v rýhách, které tvoří stehno a trup. 4.) Na konci prsou udělejte na provázku jednoduchý uzel a utáhněte ho. Prsa se vám zepředu dozadu krásně vyšponují a vytvoří zřetelný oblouk. Nebojte se vše utáhnout opravdu velkou silou a udělat alespoň dva uzlíky. 5.) Konce provázku z uzlu veďte dolů, obtočte je okolo konců stehýnek a zase na střed. Tam provázek zauzlete a pořádně utáhněte. 6.) Stehýnka se stáhnou dolů a směrem k trupu. Spolu s prsíčky vytvoří pěkný kompaktní balíček.

Použité zdroje. Poznámky - http://www.cuketka.cz/?p=11029 Obrázky k tématu - http://www.cuketka.cz/?p=11029 Staženo dne – 29.08.2012