Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

„Já si tě obléknu„ Připravila jsem jednoduchý návod pro šikulky, které si chtějí udělat malou radost. Praktické pouzdro na nůžky zvládnou i začátečnice.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "„Já si tě obléknu„ Připravila jsem jednoduchý návod pro šikulky, které si chtějí udělat malou radost. Praktické pouzdro na nůžky zvládnou i začátečnice."— Transkript prezentace:

1 „Já si tě obléknu„ Připravila jsem jednoduchý návod pro šikulky, které si chtějí udělat malou radost. Praktické pouzdro na nůžky zvládnou i začátečnice. Budu moc ráda, když uvidím jaké jste si vytvořily ve svých dílničkách.

2 Použijeme vrchní látku bavlnu fototisk.
Vnitřní látku 100% bavlnu – puntíček nic nezkazí. Výztuha je Ronofix. Budeme potřebovat krásnou vrchní látku, vnitřní a výztuhu /použila jsem ronofix/

3 Vyrobili jsem střih, který je do vějíře.
Zkusíme vytisknout, nebo samy můžeme z papíru vystřihnout vějíř, který si do oblouků vystříháme. Přeložíme na stejné tři klopy. Obloučky, které směrují dolů jsou budoucí kapsičky. Sešívat budeme jen ze dvou stran. Ta strana, která se založí první do pouzdra, zůstane volná k otočení výrobku na lícovou stranu. Viz. krok 9. Vyrobili jsem střih, který je do vějíře.

4 Vystřihneme podle šablony, vyžehlíme a vrchní látku vyztužíme, používám pečící papír abych látku nepoškodili. Připravíme si oba díly.

5 Výsledek přípravy a jdeme na šití.
Pohled z druhé strany. Výsledek přípravy a jdeme na šití.

6 Látky dáme k sobě lícem a sešijeme.
Jedna strana zůstane volná. Látky dáme k sobě lícem a sešijeme.

7 Takto by měly být strany sešité.
Oblé šití nastříháme kolmo ke švu tak, aby netáhlo a roh sestřihneme. Výrobek půjde krásně otočit na lícové strany. Takto by měly být strany sešité.

8 Otočíme naše šití na lícovou stranu a vyžehlíme.
Vnitřek pečlivě srovnáme. Vypneme a zkontrolujeme si roh. Pomůžeme si ostrým hrotem. Otočíme naše šití na lícovou stranu a vyžehlíme.

9 Prošijeme po obvodu. Střed prošijeme třeba srdíčkem.
Můžeme použít vodou odstranitelnou fixu. Vrstvy se prošíváním k sobě připevní. Prošijeme po obvodu.

10 Stranu, kterou jsme použily k otočení výrobku přehneme jako první a přišijeme tak, jak vidíme na obrázku. Před vlastním šitím zkontrolujeme, zda druhá klopa přesně sedne ke švu a zda máme dokonale vycentrované tři díly. Volná strana.

11 Složíme jako zavinovačku.
Dolní cíp přeložíme směrem do vnitřku pouzdra a pak překlopíme druhou kapsičku. Složíme jako zavinovačku.

12 Našpendlíme druhou kapsičku a prošijeme.
Poslední krok je prošití vrchní kapsičky. Našpendlíme druhou kapsičku a prošijeme.

13 A je to! Zapošijeme na obou koncích šití.
Můžeme použít i ozdobný steh. A je to!


Stáhnout ppt "„Já si tě obléknu„ Připravila jsem jednoduchý návod pro šikulky, které si chtějí udělat malou radost. Praktické pouzdro na nůžky zvládnou i začátečnice."

Podobné prezentace


Reklamy Google