Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

FYZIKA 3 VZNĚTOVÝ MOTOR ZŠ HejniceZ. Hyxa. Vznětové (Dieselovy) motory Palivo – motorová nafta Vznětový motor se vyrábí pouze ve čtyřdobé verzi, místo.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "FYZIKA 3 VZNĚTOVÝ MOTOR ZŠ HejniceZ. Hyxa. Vznětové (Dieselovy) motory Palivo – motorová nafta Vznětový motor se vyrábí pouze ve čtyřdobé verzi, místo."— Transkript prezentace:

1 FYZIKA 3 VZNĚTOVÝ MOTOR ZŠ HejniceZ. Hyxa

2 Vznětové (Dieselovy) motory Palivo – motorová nafta Vznětový motor se vyrábí pouze ve čtyřdobé verzi, místo zapalovací svíčky má vstřikovací trysky Probíhá tu podobný děj jako ve čtyřdobém zážehovém motoru, ale stlačuje se jen vzduch, do kterého se na počátku třetí doby vstřikuje nafta. Nafta shoří vlivem vysoké teploty vzduchu (600 oC) vzniklé při stlačení a motor koná práci.

3 Další druhy tepelných motorů 1.Reaktivní motory - proudové raketové Proudové fungují na principu akce a reakce, používají se u letadel a berou kyslík pro hoření z atmosféry Raketové motory raketové motory pracují na stejném principu jako proudové, ale musí si nést kyslík s sebou, protože v kosmu kyslík není.

4 2. Plynová turbína Plynová turbína se spojuje s kompresorem a spalovací komorou. Do rotačního kompresoru se nasává z okolí vzduch, stlačuje se, předehřívá a promíchává ve spalovací komoře s plynule vstřikovaným palivem. Ve spalovací komoře palivo shoří a vzniklý horký plyn proudí spolu s přebytečným vzduchem velkou rychlostí na lopatky turbínových kol.


Stáhnout ppt "FYZIKA 3 VZNĚTOVÝ MOTOR ZŠ HejniceZ. Hyxa. Vznětové (Dieselovy) motory Palivo – motorová nafta Vznětový motor se vyrábí pouze ve čtyřdobé verzi, místo."

Podobné prezentace


Reklamy Google