Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Základní škola a mateřská škola, Kravsko, příspěvková organizace.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Základní škola a mateřská škola, Kravsko, příspěvková organizace."— Transkript prezentace:

1 Základní škola a mateřská škola, Kravsko, příspěvková organizace

2 Tvořivé dílny žáků a seniorů v Základní škole Kravsko Vytvořily: Fruhwirtová, Hellmanová

3 Ve středu 18. prosince 2013 se od samého rána z kravecké školní kuchyně a jídelny linula vůně vanilky, skořice, hřebíčku, citronové kůry … Zajímá vás proč? Právě v tento den se uskutečnily v pořadí již třetí Tvořivé dílny. Seniorky Marie Jordánová, Marie Vyskotová a Anna Jaskulová učily naše děti, jak upéct perníčky a vánoční cukroví.

4 Akce byla naplánovaná dlouho dopředu. Nakoupili jsme potřebné suroviny a odvezli je seniorkám. Babičky zpracovaly těsto doma, aby se pořádně odleželo, takže ve středu ráno jsme hned mohli začít.

5 Netušili jsme, že pečení cukroví bude děti tolik bavit. Jednotlivé třídy se střídaly ve školní jídelně a žáci pracovali s neuvěřitelným nadšením a zápalem. Všichni vyvalovali z těsta pláty, vykrajovali tvary, které kladli na plech vyložený pečicím papírem, upečené perníky potírali rozšlehaným žloutkem, aby se pěkně leskly, a lepili k sobě meruňkovou marmeládou linecká kolečka.

6

7 Nejvíce žáky bavilo zdobení perníků a lineckého pečiva. Moc se jim to povedlo. Nikdo nevěřil, že je to práce dětí. Naše seniorky se obávaly, jak později přiznaly, že všechno nestihneme upéct a nazdobit do vydávání obědů, ale děti byly tak pracovité, že do jedenácti hodin bylo vše hotovo.

8 Jako poděkování za ochotu naučit mladé lidi něco, co možná ještě nikdy nedělali, jsme seniorkám věnovali adventní věnce, které děti vyrobily ve druhých Tvořivých dílnách. Obdarované babičky se neubránily slzám dojetí.


Stáhnout ppt "Základní škola a mateřská škola, Kravsko, příspěvková organizace."

Podobné prezentace


Reklamy Google