Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Charakteristika pokrmů z drůbežího masa.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Charakteristika pokrmů z drůbežího masa."— Transkript prezentace:

1 Charakteristika pokrmů z drůbežího masa.
Hotelová škola , Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice, Benešovo náměstí 1, p.o. Charakteristika pokrmů z drůbežího masa. TÚ - dušení. VY_32_INOVACE_TPP_554

2 Příprava drůbeže dušením.
Dušení je velmi častá úprava drůbežího masa; K dušení používáme kvalitní mladou drůbež; dusíme na základech, suché části špikujeme – špekem; Drůbež podle potřeby porcujeme nebo krájíme, prsa kachny nebo husy před dušením zbavíme povrchové vrstvy tuku a poté můžeme nakrájet.

3 Příprava drůbeže dušením.
Porcování kuřete:

4 Příprava drůbeže dušením.
TP - Kuře na paprice. kuře naporcujeme a nasekáme v kloubech a osolíme, připravíme cibulový základ, v kterým zpěníme papriku a zalijeme vodou, do vařícího základu vložíme kuřata a dusíme doměkka, maso vyjmeme a zahustíme zásmažkou z tuku a mouky, provaříme a přidáme mléko a smetanu na zjemnění, dochutíme a přecedíme na naporcované kuřata, povaříme aby se chutě spojili.

5 Příprava drůbeže dušením.
TP - Kuřecí prsa na smetaně: Kuřecí prsa a stehna bez kůže a povrchového tuku prošpikujeme slaninou. Připravíme zeleninový základ + cibule, divoké koření, tymián, citrón, ocet, cukr, sůl a zalijeme vodou, vložíme kuřecí maso a dusíme do měkka. Měkké maso vyjmeme, zahustíme zásmažkou, provaříme s mlékem, dochutíme hořčicí, bílým vínem a omáčku přecedíme, zjemníme smetanou.

6 VY_32_INOVACE_TPP_554_PRACOVNÍ_LIST
Doplň chybějící text: TP - Kuře na paprice. _______naporcujeme a nasekáme v kloubech a _______, připravíme ________ základ, v kterým zpěníme _________ a zalijeme vodou, do vařícího základu vložíme naporcované _______ a dusíme doměkka, maso _______a zahustíme zásmažkou z _____a _______ provaříme a přidáme ______ a __________na zjemnění, dochutíme a přecedíme na naporcované _________, povaříme aby se ________ spojili.

7 VY_32_INOVACE_TPP_554_PRACOVNÍ_LIST_ŘEŠENÍ
Doplň chybějící text: TP - Kuře na paprice. Kuře naporcujeme a nasekáme v kloubech a osolíme, připravíme cibulový základ, v kterým zpěníme papriku a zalijeme vodou, do vařícího základu vložíme naporcované kuřata a dusíme doměkka, maso vyjmeme a zahustíme zásmažkou z tuku a mouky, provaříme a přidáme mléko a smetanu na zjemnění, dochutíme a přecedíme na naporcované kuřata, povaříme aby se chutě spojili.

8 Použité zdroje. Obrázek špikování - Obrázek porcování kuřete - Obrázky pokrmů - Staženo dne –


Stáhnout ppt "Charakteristika pokrmů z drůbežího masa."

Podobné prezentace


Reklamy Google