Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Základy pletení II Vypracoval: Lukáš Karlík

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Základy pletení II Vypracoval: Lukáš Karlík"— Transkript prezentace:

1 Základy pletení II Vypracoval: Lukáš Karlík
Praktické činnosti Základy pletení II Vypracoval: Lukáš Karlík

2 Hladce a obrace Jsou základní oka, která lze využít v nekonečném množství kombinací. Hladká oka vytvářejí plochou, svislou smyčku. Oka pletená obrace vytvářejí vodorovné obloučky. Pleteme-li jednu řadu hladce a jednu obrace, vzniká žerzejový vzor.

3 Pletení hladce Jehlici s nahozenými oky držte v levé ruce, přízi vedete kolem levého ukazováčku. Pravou jehlici zasuňte zpředu do prvního oka na levé jehlici. Pravou jehlici posuňte dolů a zadem za přízí.

4 Stáhněte nové očko na pravou jehlici, protáhněte je přízí z levé jehlice. Pokud potřebujete, nové očko si přidržte pravým ukazovákem. Stáhněte očko z levé jehlice. A je hotovo.

5 Pletení obrace Jehlici s nahozenými očky držíte v levé ruce, pravou jehlici zasuňte zepředu do očka zprava doleva, přízi vedete před prací. Pravou jehlicí pohybujete zprava doleva za přízí a pak zleva doprava před přízí. Levým ukazováčkem si přízi napněte tak, že jej položíte až před práci.

6 Nové očko na pravé jehlici protáhněte očkem na levé jehlici, pravým ukazováčkem si jej můžete podržet. Stáhněte očko z levé jehlice. Levý ukazováček se vrátí nad jehlici. A je hotovo.


Stáhnout ppt "Základy pletení II Vypracoval: Lukáš Karlík"

Podobné prezentace


Reklamy Google