Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Kuřecí moambe (Paul) 25/10/15 | Recept | Konžská dem. republika http://foodblog.migrace.com/cs/recepty/00065/kureci-moambe.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Kuřecí moambe (Paul) 25/10/15 | Recept | Konžská dem. republika http://foodblog.migrace.com/cs/recepty/00065/kureci-moambe."— Transkript prezentace:

1 Kuřecí moambe (Paul) 25/10/15 | Recept | Konžská dem. republika

2 Kuřecí moambe (Paul) Moambe je hustá polévka (v angličtině “stew” nebo v němčině “Eintopf”) připravená na palmovém oleji. Moambe s kousky kuřete a arašídovou pastou si v obou republikách Kongo považují natolik, že se stalo jejich národním pokrmem, stejně jako v Gabonu (pod názvem nyembwe) a v Angole (jako muamba). Do moambe se hodí nejlépe opečené kuře, chutná ale s jakýmkoli druhem masa (v některých afrických končinách používají krokodýlí) nebo rybou. Moambe podávejte s vařenou rýží. Máte-li odvahu na originálnější přílohu, zvolte sladké brambory nebo si nasmažte domácí chipsy z banánů plantain. Doba přípravy: 1 hodina Nasytí: 6 osob

3 Na přípravu potřebujeme: 6 lžic arašídového oleje (pokud ani jeden nemáte, použijte jakýkoli lehký rostlinný olej na vaření) 1 kg kousků kuřete (prsa nebo stehýnka) 1 hrnek domácí arašídové pasty nebo arašídového másla 2 hrnky kuřecího vývaru 1 velká mrkev 1 velká žlutá cibule 3 velká rajčata špetka soli a pepře kayenský pepř nebo chilli papričky pro ty, co ocení ostřejší chuť Postup: Tip SIMI na domácí arašídové máslo: Arašídovou pastu nebo máslo, které je častou součástí tradičních pokrmů zemí střední Afriky, si můžete vyrobit doma sami. Nejjednodušší recept se skládá jen ze tří ingrediencí: buráků, vody a soli. Arašídy oloupejte a opečte na pánvi nebo v troubě (nezapomeňte je často vařečkou promíchat a obracet), odstraňte z nich slupku a v hmoždíři je utřete do husté pasty. Pastu nalejte do hrnce s vroucí vodou (v poměru 2 díly arašídové pasty: 1 díl vody) a vařte na mírném ohni za častého míchání, dokud nevznikne hladká omáčka (pokud je potřeba, přilejte trochu vroucí vody). Nakonec osolte podle chuti.

4 Kousky kuřete opláchněte, osušte, z obou stran osolte a opepřete
Kousky kuřete opláchněte, osušte, z obou stran osolte a opepřete. Kuřecí kousky nakrájejte na kostky. Připravte si arašídovou omáčku: burákové máslo a kuřecí vývar vlijte do velkého hrnce na polévku a za stálého míchání metličkou na sníh pomalu zahřívejte, až vznikne hladká, krémová omáčka. Na pánvi rozehřejte olej a opečte na něm kousky kuřete. Přidejte arašídovou omáčku a zahřejte. Hotovou směs přelijte do velkého hrnce, ve kterém jste připravili burákovou omáčku. Nyní je čas na zeleninu: mrkev a cibuli oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka. Rajčata opláchněte a nakrájejte na plátky. Na pánvi, ve které jste opekli maso, postupně na oleji osmahněte jednotlivé druhy zeleniny. Připravenou cibuli, mrkev a rajčata přidejte do velkého hrnce ke kuřecímu masu v arašídové omáčce. Směs zahřejte, poté snižte teplotu a za občasného míchání poduste minut. Pokud vám polévka příliš zhoustla, přidejte trochu vody. Nakonec ochuťte solí, pepřem a pokud holdujete ostřejším jídlům, okořeňte kajenským pepřem nebo chilli papričkami.

5 Dobrou Chuť! Proudly created by maasha 2016


Stáhnout ppt "Kuřecí moambe (Paul) 25/10/15 | Recept | Konžská dem. republika http://foodblog.migrace.com/cs/recepty/00065/kureci-moambe."

Podobné prezentace


Reklamy Google