Motol Sport. Co je to fiktivní firma Fiktivní firma pracuje jako skutečná firma - výrobní, obchodní nebo dopravní. Firma se řídí platnými právními předpisy,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
BANKOVNÍ AKADEMIE Vlkova 12, Praha 3 – Žižkov
Advertisements

Vyskytuje se ve třech rovinách:
Podnikání Podnikáním se rozumí soustavná činnost prováděná samostatně podnikatelem vlastním jménem a na vlastní odpovědnost za účelem dosažení zisku. Podnikatelem.
Prezentace módní značky T-Style
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Činnost oddělení Marketing.
Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd Baví vás práce s lidmi, chcete rozhodovat o nových projektech a řídit jejich realizaci? Chcete-li být.
Komenský by se radoval aneb škola hrou
Masná 18, Praha 1 Prezentace oboru Provoz a ekonomika dopravy zaměření Silniční doprava z pohledu studentů.
Masná 18, Praha 1 Prezentace oboru Provoz a ekonomika dopravy zaměření Zasilatelství a logistika z pohledu studentů.
zaměření „Zasilatelství a logistika“
Specifika výuky účetnictví na obchodních akademiích DEP507.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Založení fiktivní firmy.
Význam informací v podnikání
Držitel certifikátu kvality ISO 9001 a ISO
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Fiktivní firma.
Podnikatelské prostředí: Mikroprostředí
ÚLOHA MARKETINGU V PODNIKU
Obor Podnikání – délka vzdělání tohoto oboru je 2 roky dosažené vzdělání: střední vzdělání ukončené maturitní zkouškou forma tohoto vzdělání je denní studium.
Založení a vznik Fiktivní firmy
Masná 18, Praha 1 z pohledu studentů školy
FIKTIVNÍ FIRMY PRO 50+ Prezentace pro nábor do II. Fáze projektu
„Krásní uvnitř, ještě krásnější navenek.“. Historie firmy Založena pod vedením Viléma Schülera. V počátku se firma zabývala prodejem hudebních.
NÁVRH INOVACE PŘEDMĚTU ELEKTRONICKÝ OBCHOD Prof. Ing. Jiří Dvořák, DrSc. VUT v Brně, Fakulta podnikatelská, Ústav informatiky t: ,
Výuka ekonomických předmětů VOŠ a SPŠ Šumperk. Výuka ekonomických předmětů SPECIFIKUM NAŠÍ ŠKOLY: – řada studijních oborů denního studia na SPŠ rozdílná.
O SPOLEČNOSTI Fiktivní firma Ekohelp, s. r. o., sídlící při OA Olgy Havlové v Janských Lázních, zahájila svou činnost v říjnu roku 2014 a její hlavní.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Struktura fiktivní firmy.
Představení klubu manažerů
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
Činnost oddělení Zásobování
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích VŠTE BEZ BARIÉR Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/ Číslo a název oblasti podpory: Oblast.
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Činnost oddělení Odbyt.
Agentura BESTa Promotion. Firmy využívají řadu nástrojů na podporu prodeje. Profesionální pomoc a organizace jsou zde nezbytné.Specializované agentury.
Junior Achievement je mezinárodní vzdělávací nezisková organizace. Česká kancelář Junior Achievement byla založena panem Tomášem Baťou v roce Jejím.
Účetní systémy na PC (MPF_USPC) 1. TÝDEN (25. – )
Představujeme fiktivní firmu I
Úvodní konference projektu „Průvodce světem Multimédií“ 21. září 2010 LAPTUS s.r.o., rozvojová agentura.
Elderien, s. r. o. Francouzská móda.
Marketingová politika a výběr pracovníků. Produktové skupiny, segmentace, teritoria Určení hlavního produktového a teritoriálního rozdělení a stanovení.
prezentace1 Zaměstnavatelé v komunikaci se středními školami Jaroslava Raisová.
Závěrečné setkání Nové Dvory, 26. – Bc. Lucie Chládková Bc. Kristýna Juhová Mgr. Lenka Karbanová Bc. Markéta Kovářová Bc. Jana Vavříková.
Název projektu: Všechno v mém životě souvisí „MINIPODNIKY“ Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.00/ PODNIKÁNÍ Všechno v mém životě souvisí AC Education.
Podnikání a kulturní odlišnosti Region: Afrika Tento studijní materiál vznikl jako výstup z projektu č. CZ.1.07/2.2.00/ Podpora odborných praxí.
Začínáme podnikat aneb podnikatelský plán v praxi Lucie Vaigertová Střední škola KNIH, o.p.s.
Obsah Marketingový mix Marketingový mix obchodníka Nákupní marketing.
PRAKTICKÁ ÚČETNÍ Grantový projekt: reg. číslo projektu: CZ.1.07/3.2.07/ realizátor projektu: HM EKOND, spol. s r.o., Ostrava.
FIKTIVNÍ FIRMY SE PŘEDSTAVUJÍ.  Systematické procvičení všech problémů  Žák řeší úlohy individuálně  Tradiční vztah učitel – žák  Praxe je jen zprostředkována.
Povolání, které je uplatnitelné v každé době … Program: Hospodářská politika a správa Obor: Účetnictví a daně.
Ing. Veronika Dostálková MBA SAMOSTATNÉ OPAKOVÁNÍ Podnik a podnikání 3. ročník Srpen 2012.
Zpracovali: Ing. Alena Zitová, Ing. Alena Nechutová (SOŠ Nové Město na Moravě) * Žákovský minipodnik 1.
Ing. Veronika Dostálková MBA Finance a peníze v podniku Finanční gramotnost 3. ročník Září 2012.
InovaJET Podnikatelský inkubátor ČVUT
Cesta k uplatnění na trhu práce Fond dalšího vzdělávání, 2017
Struktura obchodní faktury
PROJEKT SYSTÉMU ŘÍZENÍ PODNIKU
Představujeme fiktivní firmu II
Zakladatelský projekt pilařského a dřevozpracujícího provozu
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Ing. Veronika Dostálková MBA
Prezentace fiktivní firmy Ing. Vladimíra Trnčáková
Podnikavost P-KAP Ing. Lukáš Hula.
Ing. Alena Zitová Ing. Alena Nechutová (SOŠ Nové Město na Moravě)
Assessment centrum.
Název: Fiktivní firma Autor: Ing. Václav Tomášek
CRM v maloobchodní jednotce se sportovním zbožím
Ing. Veronika Dostálková MBA
Ing. Veronika Dostálková MBA
Regionální centrum podpory sociálního podnikání
ČVUT v PRAZE Fakulta dopravní ÚSTAV LETECKÉ DOPRAVY PROFIL STUDENTA
Kariérové poradenství a podnikavost
Transkript prezentace:

Motol Sport

Co je to fiktivní firma Fiktivní firma pracuje jako skutečná firma - výrobní, obchodní nebo dopravní. Firma se řídí platnými právními předpisy, využívá podklady z hospodářské praxe a její pracovníci uskutečňují všechny základní činnosti: nn ákup, prodej, reklama pp ísemný i telefonický hospodářský styk ff akturace a účtování čč innosti podnikového sekretariátu Fiktivní firma se od skutečného podnikání liší v jediném: nesměňuje peníze ani zboží. Práce ve fiktivní firmě má budoucím absolventům - ekonomům napomoci získat zejména tyto dovednosti: ss amostatnost a pocit zodpovědnosti za vlastní práci ss chopnost orientovat se v hospodářské praxi a pohotově reagovat pp rostřednictvím komunikace se zahraničními fiktivními firmami rozvíjet jazykové znalosti aa plikovat teoretické vědomosti při řešení praktických úloh v jednotlivých odděleních firmy ss chopnost komunikace, spolupráce a prezentace výsledků

Centrum fiktivních firem (CEFIF) zajišťuje řádnou činnost fiktivních firem v České republice, vznikajícím fiktivním firmám poskytuje potřebné informace a umožňuje jim zapojení do trhu fiktivních firem jak v České republice, tak i v zahraničí. Fiktivní firmy zakládají studenti středních škol s ekonomickým zaměřením. Práce ve fiktivních firmách je součástí integrace výuky ekonomických předmětů na středních školách.

CEFIF - pokračování založení fiktivní firmy je oproti založení reálné firmy zjednodušené. Na rozdíl od současné praxe nevyžaduje CEFIF výpis z trestního rejstříku, nevyžaduje souhlas místních orgánů s umístěním provozovny atd. Tato zjednodušení však neznamenají, že pracovníci centra tolerují žákům ve fiktivních firmách nekvalitní a nepřesnou práci. CEFIF hraje ve vztahu k firmám (a žákům v nich) důležitou výchovnou úlohu. Vracením neúplných materiálů pomáhá žákům získat správné praktické návyky, uvědomit si nutnost pečlivé kontroly všech odesílaných písemností a nutí je poznat, že některé písemnosti (např. objednávky, příkazy k úhradě apod.) mají své závazně stanovené náležitosti. Centrum vrací to, co by ve skutečné praxi příslušný orgán vrátil rovněž.

Vznik firmy Naše firma byla založena roku 2006, původní název byl La’Fuska, která se zabývala prodejem ponožek a termo-prádla. v září roku 2006 jsme se přejmenovali na MotolSport a rozšířili jsme sortiment o vybrané zboží.

Náplň firmy Naše firma se zabývá prodejem a nákupem sportovních oděvů, sportovních doplňků a sportovního náčiní. Sortiment je postupně rozvíjen o mnohé další výrobky, které se snažíme co nejlépe prezentovat v katalogu firmy, jedná se o sportovní vybavení na lyže, tenis, kola, fitness, golf a k vodě.

Zapojení firmy k ostatním fiktivním firmám Firma byla přihlášena do rejstříku fiktivních firem, kde jsme poté začali obchodovat s ostatními firmami prostřednictvím CEFIFU. Tento rok se má firma zúčastnit veletrhu fiktivních firem v Holešovicích, kde bude prezentovat své výrobky.

Zaměstnanci firmy Jednatelé: Karel Pípla, Radek Ligiera Účetní: Michaela Šindelářová, Kristýna Skalická Personalistika:Veronika Charvátová, Lukáš Soustružník Obchodní zástupci:Lenka Dvořáková, Tereza Dörflová Marketing: Jan Kolář, Jonáš Motyčka, Jan Prusenovský Sekretariát: Robert Tesař

Sídlo firmy Plzeňská 102, Praha 5,Motol, Kontakt : Webové stránky :

Děkujeme za pozornost