Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Junior Achievement je mezinárodní vzdělávací nezisková organizace. Česká kancelář Junior Achievement byla založena panem Tomášem Baťou v roce 1992. Jejím.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Junior Achievement je mezinárodní vzdělávací nezisková organizace. Česká kancelář Junior Achievement byla založena panem Tomášem Baťou v roce 1992. Jejím."— Transkript prezentace:

1

2 Junior Achievement je mezinárodní vzdělávací nezisková organizace. Česká kancelář Junior Achievement byla založena panem Tomášem Baťou v roce 1992. Jejím posláním je poskytovat mladým lidem praktické ekonomické a finanční vzdělání, rozvíjet jejich znalosti a dovednosti, inspirovat je a podporovat v aktivním přístupu k životu, aby se dovedli prosadit a byli dobře připraveni pro vstup na trh práce. Junior Achievement nabízí výukové programy základním, středním, vyšším odborným a vysokým školám. Kurzy a předměty Junior Achievement jsou plně přizpůsobeny českému ekonomickému prostředí i tuzemskému vzdělávacímu systému. Důležitá fakta o Junior Achievement, o.p.s.

3 Cíle organizace Junior Achievement v České republice  Cílem organizace JA je rozvoj ekonomického vzdělávání a příprava žáků a studentů na budoucí profesionální život. Kurzy JA jsou orientovány na osvojení tzv. přenositelných dovedností (komunikační, týmová spolupráce, manažerské rozhodování, prezentační dovednosti apod.), které pomáhají v budoucnu k lepšímu uplatnění na trhu práce.  Rozvíjet praktické znalosti z ekonomiky, dovednosti spojené s podnikáním a finanční gramotnost  Vytvářet mosty mezi akademickým světem a světem businessu, kdy manažeři přednášejí studentům a podílejí se na výuce programů

4  2 druhy kurzů pro základní školy  Profesní orientace  Abeceda podnikání  5 předmětů pro střední a vyšší odborné školy  Studentská společnost (zakládání reálných studentských společností)  počítačová simulace MESE-TITAN (Management & Economic Simulation Exercise)  počítačová simulace BIA (Banks in Action)  e-learning Poznej svoje peníze  e-Ekonomie  Úzká spolupráce s vysokými školami – Vysoká škola ekonomická v Praze, Masarykova univerzita v Brně, České vysoké učení technické v Praze, Vysoká škola podnikání a.s. Ostrava Vzdělávací programy Junior Achievement v České republice

5  Akreditace MŠMT  Přístup ke kompletnímu portfoliu mezinárodních vzdělávacích programů Junior Achievement Worldwide  Celostátní soutěže pro střední a vyšší odborné školy, možnost účasti vítězů v mezinárodních vzdělávacích projektech a soutěžích  Akademie  Organizace JA se zaměřuje na učitele všech typů škol, kterým poskytuje metodické a výukové materiály

6 Zásady spolupráce s Junior Achievement  Metodické materiály pro vyučující poskytuje organizace JA zdarma  Registrační poplatky odvozené od počtu žáků  Náklady na vývoj či lokalizaci programů, výrobu učebních materiálu atd. Junior Achievement pokrývá ze sponzorských příspěvků partnerských firem  Výukové předměty a kurzy JA odpovídají současné společenské poptávce na rozvoj vzdělávání  Modulární školní vzdělávací program (umožňuje snadno naplnit nové školní vzdělávací programy)

7 Školní rok Junior Achievement v České republice 2007/08  14 545 absolventů programů  1575 studentů se zúčastnilo soutěží a Akademií JA  446 škol zapojených do programů JA  194 konzultantů z našich partnerských firem zapojených přímo do výuky na školách  5 studentů se zúčastnilo evropského finále soutěže Studentská společnost ve Stockholmu CELKOVÝ POČET ABSOLVENTŮ PROGRAMŮ JUNIOR ACHIEVEMENT ZA CELOU JEJÍ HISTORII V ČR: VÍCE NEŽ 200 000!!

8 DĚKUJEME ZA POZORNOST www.jacr.cz Junior Achievement, o.p.s. Jindřišská 20, P. O. Box 571, 111 21 Praha 1 Tel.: 221 088 940, Fax: 221 088 946 Email: jacr@jacr.czjacr@jacr.cz


Stáhnout ppt "Junior Achievement je mezinárodní vzdělávací nezisková organizace. Česká kancelář Junior Achievement byla založena panem Tomášem Baťou v roce 1992. Jejím."

Podobné prezentace


Reklamy Google