Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

OBCHODNÍ AKADEMIE A OBCHODNÍ AKADEMIE PRO ZRAKOVĚ POSTIŽENOU MLÁDEŽ, OPAVA, HANY KVAPILOVÉ 20 Kontakty: Tel.: 553 621 024 Fax: 553 625 072 E-mail: office@oa-opava.cz.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "OBCHODNÍ AKADEMIE A OBCHODNÍ AKADEMIE PRO ZRAKOVĚ POSTIŽENOU MLÁDEŽ, OPAVA, HANY KVAPILOVÉ 20 Kontakty: Tel.: 553 621 024 Fax: 553 625 072 E-mail: office@oa-opava.cz."— Transkript prezentace:

1 OBCHODNÍ AKADEMIE A OBCHODNÍ AKADEMIE PRO ZRAKOVĚ POSTIŽENOU MLÁDEŽ, OPAVA, HANY KVAPILOVÉ 20
Kontakty: Tel.: Fax:

2 Zdravíme všechny účastníky konference projektu KRAJ
OBCHODNÍ AKADEMIE A OBCHODNÍ AKADEMIE PRO ZRAKOVĚ POSTIŽENOU MLÁDEŽ, OPAVA, HANY KVAPILOVÉ 20 Zdravíme všechny účastníky konference projektu KRAJ Kontakty: Tel.: Fax:

3 JSME PARTNERY PROJEKTU
OBCHODNÍ AKADEMIE A OBCHODNÍ AKADEMIE PRO ZRAKOVĚ POSTIŽENOU MLÁDEŽ, OPAVA, HANY KVAPILOVÉ 20 Kontakty: Tel.: Fax: JSME PARTNERY PROJEKTU KRAJ Komplexní Rozvoj Aktivit Jednotlivců Moravskoslezského regionu Hlavní řešitel NÚOV PRAHA Projekt je financován z prostředků programu Evropské unie PHARE 2000, Fondu rozvoje lidských zdrojů

4 Historie školy a její vývoj Současné vzdělávací aktivity
OBCHODNÍ AKADEMIE A OBCHODNÍ AKADEMIE PRO ZRAKOVĚ POSTIŽENOU MLÁDEŽ, OPAVA, HANY KVAPILOVÉ 20 Kontakty: Tel.: Fax: Obsah prezentace: Historie školy a její vývoj Současné vzdělávací aktivity Nabídka vzdělávacích programů Vazby na sociální partnery Praxe studentů Výsledky spolupráce Záměry v projektu KRAJ Shrnutí – závěr

5 Historie 1 Vznik ekonomického školství v Opavě 1851
OBCHODNÍ AKADEMIE A OBCHODNÍ AKADEMIE PRO ZRAKOVĚ POSTIŽENOU MLÁDEŽ, OPAVA, HANY KVAPILOVÉ 20 Historie 1 Vznik ekonomického školství v Opavě 1851 – jako německá gremiální obchodní škola 1894 – Slezská obchodní škola 1920 – Česká obchodní škola po r různé názvy – hospodářská - družstevní - střední ekonomická - obchodní škola a obchodní akademie 1996 Obchodní akademie 2001 současný název Kontakty: Tel.: Fax:

6 Současné vzdělávací aktivity 1
OBCHODNÍ AKADEMIE A OBCHODNÍ AKADEMIE PRO ZRAKOVĚ POSTIŽENOU MLÁDEŽ, OPAVA, HANY KVAPILOVÉ 20 Současné vzdělávací aktivity 1 Vzdělávací programy: 63-41-M/004 Obchodní akademie 63-41-M Ekonomika a podnikání 63-41-M Ekonomika a podnikání, varianta pro zrakově postiženou mládež Kontakty: Tel.: Fax:

7 Současné vzdělávací aktivity 2
OBCHODNÍ AKADEMIE A OBCHODNÍ AKADEMIE PRO ZRAKOVĚ POSTIŽENOU MLÁDEŽ, OPAVA, HANY KVAPILOVÉ 20 Současné vzdělávací aktivity 2 Studium na OA je čtyřleté. V následujících letech předpokládáme otevření vždy čtyř tříd denního studia oboru Ekonomika a podnikání. Záměrem je přijímat asi 120 žáků, cca polovinu chlapců a polovinu dívek. Vše v závislosti na potřebách trhu práce a na tom co nám povolí zřizovatel – Moravskoslezský kraj Kontakty: Tel.: Fax:

8 Současné vzdělávací aktivity 3
OBCHODNÍ AKADEMIE A OBCHODNÍ AKADEMIE PRO ZRAKOVĚ POSTIŽENOU MLÁDEŽ, OPAVA, HANY KVAPILOVÉ 20 Současné vzdělávací aktivity 3 Součástí školy je speciální škola pro zrakově postižené žáky. Předpokládáme otevření jedné třídy s cca 10-ti žáky denního studia obor Ekonomika a podnikání – varianta pro zrakově postiženou mládež v každém roce. Kontakty: Tel.: Fax:

9 Současné vzdělávací aktivity 4
OBCHODNÍ AKADEMIE A OBCHODNÍ AKADEMIE PRO ZRAKOVĚ POSTIŽENOU MLÁDEŽ, OPAVA, HANY KVAPILOVÉ 20 Současné vzdělávací aktivity 4 OA Opava je škola bezbariérová Od roku 2002 je na škole vytvořena možnost pro studium tělesně postižených žáků. Předpokládáme jejich integraci do běžných tříd OA s tím, že v každém ročníku by mohl studovat jeden tělesně postižený žák. Pro tyto žáky jsme vybudovali bezbariérový vstup do budovy školy, sociální a hygienické zařízení a především šikmou schodišťovou plošinu, která jim umožňuje přístup do odborných učeben v celé škole. Kontakty: Tel.: Fax:

10 Celoživotní vzdělávání
OBCHODNÍ AKADEMIE A OBCHODNÍ AKADEMIE PRO ZRAKOVĚ POSTIŽENOU MLÁDEŽ, OPAVA, HANY KVAPILOVÉ 20 Celoživotní vzdělávání Současné aktivity Vybrané školící středisko v projektu P-1 Informační gramotnost Další vzdělávání pedagogických pracovníků v oblasti výpočetní techniky prog. řada Microsoft OFFICE (akreditace MŠMT) Školící středisko pro vyučující FIF Školení pro účetní Kontakty: Tel.: Fax:

11 Praxe studentů Kontakty:
OBCHODNÍ AKADEMIE A OBCHODNÍ AKADEMIE PRO ZRAKOVĚ POSTIŽENOU MLÁDEŽ, OPAVA, HANY KVAPILOVÉ 20 Praxe studentů Praxi vykonávají studenti OA ve třetím a ve čtvrtém ročníku po dobu 14-ti dnů v každém roce Na základě dohody se sociálními partnery Praxe je bezplatná Vždy je sepsána smlouva o odborné praxi Kontakty: Tel.: Fax:

12 Sociální partneři Úřad práce v Opavě Kontakty:
OBCHODNÍ AKADEMIE A OBCHODNÍ AKADEMIE PRO ZRAKOVĚ POSTIŽENOU MLÁDEŽ, OPAVA, HANY KVAPILOVÉ 20 Sociální partneři Kontakty: Tel.: Fax: Úřad práce v Opavě

13 Výsledky spolupráce se sociálními partnery
OBCHODNÍ AKADEMIE A OBCHODNÍ AKADEMIE PRO ZRAKOVĚ POSTIŽENOU MLÁDEŽ, OPAVA, HANY KVAPILOVÉ 20 Výsledky spolupráce se sociálními partnery uzavření rámcových smluv o spolupráci zajištění praxe pro studenty zajištění externí evaluace podpora nadstandardních projektů externí zdroj financování možnost uplatnění pro absolventy Kontakty: Tel.: Fax:

14 OBCHODNÍ AKADEMIE A OBCHODNÍ AKADEMIE PRO ZRAKOVĚ POSTIŽENOU MLÁDEŽ, OPAVA, HANY KVAPILOVÉ 20
Uplatnění absolventů Absolvent obchodní akademie se uplatní zejména v povoláních zaměřených na výkon ekonomických, obchodně podnikatelských a administrativních činností v podnicích všech právních forem a v ostatních organizacích včetně oblasti veřejné správy. Absolvent je připraven také tak, aby po složení maturitní zkoušky mohl nastoupit do některé z forem terciárního vzdělávání, zejména ke studiu na vysoké škole nebo na vyšší odborné škole. Naši absolventi jsou přijímání a úspěšně studují především na vysokých školách a univerzitách ekonomických směrů, ale i dalších např. pedagogických. Kontakty: Tel.: Fax:

15 Mezinárodní projekty 1 1997-2000 Kontakty:
OBCHODNÍ AKADEMIE A OBCHODNÍ AKADEMIE PRO ZRAKOVĚ POSTIŽENOU MLÁDEŽ, OPAVA, HANY KVAPILOVÉ 20 Mezinárodní projekty 1 Kontakty: Tel.: Fax:        

16 LINGUA E „NATURAL DISASTERS“
OBCHODNÍ AKADEMIE A OBCHODNÍ AKADEMIE PRO ZRAKOVĚ POSTIŽENOU MLÁDEŽ, OPAVA, HANY KVAPILOVÉ 20 Mezinárodní projekty 2 LINGUA E „NATURAL DISASTERS“ Kontakty: Tel.: Fax: 2000        

17 Další informace jsou k dispozici na internetu:
OBCHODNÍ AKADEMIE A OBCHODNÍ AKADEMIE PRO ZRAKOVĚ POSTIŽENOU MLÁDEŽ, OPAVA, HANY KVAPILOVÉ 20 Všem účastníkům konference přejeme hezký den ! Kontakty: Tel.: Fax: Další informace jsou k dispozici na internetu:


Stáhnout ppt "OBCHODNÍ AKADEMIE A OBCHODNÍ AKADEMIE PRO ZRAKOVĚ POSTIŽENOU MLÁDEŽ, OPAVA, HANY KVAPILOVÉ 20 Kontakty: Tel.: 553 621 024 Fax: 553 625 072 E-mail: office@oa-opava.cz."

Podobné prezentace


Reklamy Google