Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Projekt Nové přístupy k realizaci praktického vyučování ve Zlínském kraji Uherský Brod, 9. 10. 2014 Mgr. Petra Pilčíková Projektová manažerka.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Projekt Nové přístupy k realizaci praktického vyučování ve Zlínském kraji Uherský Brod, 9. 10. 2014 Mgr. Petra Pilčíková Projektová manažerka."— Transkript prezentace:

1 Projekt Nové přístupy k realizaci praktického vyučování ve Zlínském kraji Uherský Brod, 9. 10. 2014
Mgr. Petra Pilčíková Projektová manažerka

2 1. Harmonogram a rozpočet projektu 2. Realizátoři projektu 3
1. Harmonogram a rozpočet projektu Realizátoři projektu 3. Cílové skupiny projektu 4. Klíčové aktivity projektu 5. Výstupy projektu

3 1. Harmonogram a rozpočet projektu
Realizace projektu: Říjen Rozpočet projektu je ,26 Kč. Zdroj financování: 85 % OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost 15 % Státní rozpočet

4 2. Realizátoři projektu Žadatel: Zlínský kraj Partneři projektu:
Krajské centrum dalšího profesního vzdělávání a Centrum uznávání a celoživotního učení Zlínského kraje, o. p. s. Střední průmyslová škola a Obchodní akademie Uherský Brod Střední škola průmyslová, hotelová a zdravotnická Uherské Hradiště Střední zdravotnická škola Zlín Střední škola oděvní a služeb Vizovice Střední odborná škola Luhačovice

5 3. Cílové skupiny projektu
žáci a pedagogičtí pracovníci maturitních oborů netechnického směru; žáci a pedagogičtí pracovníci učebních oborů netechnického směru; žáci a pedagogičtí pracovníci základních škol. Obory: obchodní akademie, hotelnictví, zdravotnictví, oděvnictví, kosmetické služby, ekonomika a podnikání, knihovnictví.

6 4. Aktivity projektu Aktivita č. 1 Zřízení krajské agentury praxí
Předmětem aktivity je zřízení agentury, která bude oslovovat zaměstnavatele, kteří by měli zájem o žákovské praxe, a tyto praxe bude následně nabízet žákům středních odborných škol.

7 4. Aktivity projektu Aktivita č. 1 Zřízení krajské agentury praxí
Pro zprostředkování praxe bude sloužit webová aplikace. Realizátorem aktivity je Krajské centrum dalšího profesního vzdělávání a Centrum uznávání a celoživotního učení Zlínského kraje, o.p.s.

8 4. Aktivity projektu Aktivita č. 2 Vytvoření vlastních středisek praktického vyučování u partnerských škol Předmětem aktivity je zřízení 6 středisek praktického vyučování u 5 partnerů projektu SPŠOA Uherský Brod, SŠPHZ Uh. Hradiště, SOŠ Luhačovice, SŠ oděvní a služeb a SZŠ Zlín.

9 4. Aktivity projektu Aktivita č. 2 Vytvoření vlastních středisek praktického vyučování u partnerských škol Ve školních střediscích praxí budou žáci: vypracovávat a plnit úkoly zadané konkrétními zaměstnavateli vyplývající z jejich reálných potřeb; navazovat spolupráci se ZŠ prostřednictvím zřizení minipodniků na partnerských ZŠ.

10 4. Aktivity projektu Aktivita č. 2 Vytvoření vlastních středisek praktického vyučování u partnerských škol Součástí aktivity je dále: Realizace 1 vzdělávacího kurzu o rozvoji podnikavosti pro učitele ZŠ; Vypracování analýzy a popisu možností zajišťování praktického vyučování v oborech vybraných pro potřeby projektu ve ZK.

11 4. Aktivity projektu Aktivita č. 3 Vytvoření minipodniků na školách
Předmětem aktivity je realizace 7 žákovských minipodniků u partnerských škol: SPŠ a OA Uherský Brod, SOŠ Luhačovice, SŠ oděvní a služeb Vizovice, SŠ průmyslová, hotelová a zdravotnická Uherské Hradiště. Příklady minipodniků: logistika a skladování, plastikářská výroba, catering, cukrářská výroba.

12 4. Aktivity projektu Aktivita č. 4 Realizace podnikatelských fór
Předmětem aktivity je realizace 2 podnikatelských fór za účasti představitelů významných zaměstnavatelů v kraji. Cílem akcí bude přenos zkušeností z reálného pracovního prostředí a informování o možnostech navazování vzájemné spolupráce.

13 5. Výstupy projektu Počet nově vytvořených produktů: 21
(14 minipodniků,1 krajská agentura, 6 středisek praxí) Počet podpořených pedagogů ZŠ a SŠ: 134 Počet podpořených žáků ZŠ a SŠ: 557

14 Tel: 577 043 849, email: petra.pilcikova@kr-zlinsky.cz
Děkuji za pozornost. Mgr. Petra Pilčíková Projektová manažerka Tel: ,


Stáhnout ppt "Projekt Nové přístupy k realizaci praktického vyučování ve Zlínském kraji Uherský Brod, 9. 10. 2014 Mgr. Petra Pilčíková Projektová manažerka."

Podobné prezentace


Reklamy Google