Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ČVUT v PRAZE Fakulta dopravní ÚSTAV LETECKÉ DOPRAVY PROFIL STUDENTA

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ČVUT v PRAZE Fakulta dopravní ÚSTAV LETECKÉ DOPRAVY PROFIL STUDENTA"— Transkript prezentace:

1 ČVUT v PRAZE Fakulta dopravní ÚSTAV LETECKÉ DOPRAVY PROFIL STUDENTA
doc. Ing. Jakub Kraus, Ph.D.

2 Studijní obory

3 Obor Letecká doprava (LED)
BAKALÁŘSKÉ STUDIUM Obor Letecká doprava (LED) Absolventi studijního programu budou schopni zastávat provozně-technické a provozně-ekonomické pozice ve společnostech zaměřených na výrobu, provoz, ekonomiku a výcvik leteckého personálu. Nabyté vědomosti, znalosti a dovednosti vytvoří důležitý přesah schopností, které se v praxi projeví schopností řešit operativní záležitosti a plánovat strategie pro dosažení zlepšení v procesech, v rámci kterých budou práci provádět.

4 Obor Technologie údržby letadel (TUL)
BAKALÁŘSKÉ STUDIUM Obor Technologie údržby letadel (TUL) Studenti získají během studia znalosti z oblasti leteckých konstrukcí, systémů letadel, pohonných jednotek, postupů údržby, aerodynamiky, lidského činitele, legislativy, elektroniky, leteckých materiálů a technické letecké angličtiny. Absolventi jsou připraveni pro uplatnění na pracovních pozicích typu letecký mechanik, pracovník organizací k řízení zachovávání letové způsobilosti a technický inženýr leteckých společností. Také se mohou podílet na vytváření technické provozní dokumentace jak u provozovatelů, tak u výrobců letadlové techniky. Získáním základních teoretických zkoušek dle Části 66 se zvyšuje šance získání zaměstnání v oboru bezprostředně po ukončení studia.

5 Obor Profesionální pilot (PIL)
BAKALÁŘSKÉ STUDIUM Obor Profesionální pilot (PIL) Absolvent programu se okamžitě po ukončení studia může uplatnit jako pilot v civilní letecké dopravě. Díky teoretické průpravě, která jde v rámci studia nad rámec výukové osnovy dané předpisem komise EU č. 1178/2011 (Částí FCL), především v znalostech o konstrukci a systémech letadel, má absolvent předpoklady uplatnit se na pozicích, které vyžadují další znalosti. Jedná se například o pozice letecký instruktor, letecký examinátor, velitel letky atd. jak v rámci ČR tak i kdekoliv jinde na světě.

6 Provoz a řízení letecké dopravy (PL)
Magisterské studium Provoz a řízení letecké dopravy (PL) Absolventi budou schopni se úplně orientovat v oblasti civilního letectví se zaměřením na provozní procesy a řízení v letecké dopravě. Získají komplexní přehled a budou mít vědomosti o závislostech a souvislostech letecké dopravy. Během studia získají teoretické a praktické vědomosti, které jim umožní řešit problémy týkající se řízení leteckých firem. To jim umožní najít uplatnění v organizacích působících v letectví v České republice i Evropě na pozicích řídících pracovníků. Cílovými zaměstnavateli jsou firmy zaměřující se na řízení letového provozu (v ČR např. ŘLP, v zahraničí např. EUROCONTROL), letečtí dopravci (např.: Travel Service, Lufthansa), provozovatelé letišť (Letiště Praha, Letiště Ostrava a jiné), či dozorové orgány (ÚCL, MD ČR, ÚZPLN, EASA).

7 Adresa a kontakty ČVUT v Praze Fakulta dopravní Ústav letecké dopravy
Horská 3 Praha 2 Tel:


Stáhnout ppt "ČVUT v PRAZE Fakulta dopravní ÚSTAV LETECKÉ DOPRAVY PROFIL STUDENTA"

Podobné prezentace


Reklamy Google