Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Provoz a ekonomika dopravy

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Provoz a ekonomika dopravy"— Transkript prezentace:

1 Provoz a ekonomika dopravy
VOŠ a SPŠ dopravní Masná 18, Praha 1 Prezentace oboru Provoz a ekonomika dopravy zaměření Městská doprava z pohledu studentů

2 Odborná výuka V prvním ročníku studenti získají základní znalosti z dopravy, týkající se dopravních cest, vozidel a technologie jejich provozu.

3 Odborná výuka V následujících třech letech získávají studenti hlubší informace v odborných předmětech, které souvisí s jejich zaměřením.

4 Předmět Městská doprava
Seznamuje studenty s uspořádáním města a plánováním dopravy. Do detailů jsou probírány jednotlivé druhy městské dopravy a jejich organizace.

5 Předmět Dopravní prostředky
Který dopravák by nechtěl vědět, jak funguje autobus, metro a další dopravní prostředky? Tento předmět seznámí studenty s vozidly, jak fungují a z čeho se skládají.

6 Předmět Dopravní firma
Studenti si ve třetím ročníku zakládají fiktivní dopravní firmu, kde uplatňují znalosti nabyté studiem na naší škole a „podnikají“.

7 Odborné praxe Ve 3. a 4. ročníku se studenti účastní čtrnáctidenních praxí, kde si rozšiřují své teoretické znalosti. Jedná se především o pracoviště garáží, vozoven, dep a dispečinku.

8 Exkurze Během studia jsme v rámci exkurzí navštívili např. dispečink DP Praha, depo metra, tramvajovou vozovnu, DP Pardubice s trolejbusovým a autobusovým provozem.

9 Další aktivity Účast při přepravních průzkumech,
možnost získání řidičského oprávnění, poznávací zájezdy do zahraničí.

10 Uplatnění Absolventi se mohou uplatnit v široké škále dopravních profesí, například: odborný pracovník dopravního úřadu, samostatný provozní technik v metru, dozorčí stanice metra, strojvedoucí metra, dispečer, výpravčí, řidič vozidel MHD.

11 Děkujeme za pozornost a těšíme se na vás.


Stáhnout ppt "Provoz a ekonomika dopravy"

Podobné prezentace


Reklamy Google