Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Masná 18, Praha 1 Prezentace oboru Provoz a ekonomika dopravy zaměření Silniční doprava z pohledu studentů.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Masná 18, Praha 1 Prezentace oboru Provoz a ekonomika dopravy zaměření Silniční doprava z pohledu studentů."— Transkript prezentace:

1 Masná 18, Praha 1 Prezentace oboru Provoz a ekonomika dopravy zaměření Silniční doprava z pohledu studentů

2 Na co se specializujeme? Toto zaměření je specializované na silniční dopravu a to především na provoz a ekonomiku veřejné i neveřejné dopravy. Důraz je kladen na organizaci silniční dopravy a provoz vozidel, na přepravu a manipulaci se zbožím a jeho skladování.

3 Uplatnění Student získá znalosti z legislativy silniční dopravy, včetně souvisejících administrativních činností, má tedy možnost uplatnění v oblasti: – provozu, – technického hospodářství, – administrativy, – obchodně-ekonomické. Absolventi pracují jak v soukromých dopravních společnostech (zejména autodopravách), tak ve státní sféře, případně pokračují ve studiu na VOŠ nebo VŠ.

4 Hlavní odborné předměty Silniční vozidla Silniční doprava a přeprava Řízení motorových vozidel Odborná praxe Dopravní firma Logistika

5 Předmět Silniční vozidla V tomto předmětu jsme obeznámeni s motorovými vozidly, ať už nákladními či osobními. Dozvídáme se, z čeho se jednotlivé díly skládají a jak fungují. V učebnách poznáváme teoretickou průpravu a díky dataprojektorům ji máme obohacenou i o obrazový materiál. Tento předmět patří mezi maturitní.

6 Předmět Silniční doprava a přeprava V tomto předmětu řešíme problematiku silniční dopravy. Dozvídáme se, jak se organizuje a řídí. Témata: zasílatelství, kamionová doprava, kombinovaná doprava, sběrná služba, dohoda AETR atd. Tento předmět patří mezi maturitní.

7 Předmět Řízení motorových vozidel Tento předmět se týká žáků 3.ročníku V učebnách, kde probíhá teoretická výuka jsme obeznámeni s pravidly silničního provozu a zdravovědou. V praktické části mohou žáci získat řidičské oprávnění skupiny B, kde po absolvování 3 hodin na trenažeru nastupují jízdy s odborně vyškolenými instruktory v centru Prahy a okolí.

8 Odborná praxe Každý žák se účastní odborné praxe, aby mohl vidět a vyzkoušet si, jak probíhá práce v jím zvoleném oboru. Koná se 2 týdny ve 3. ročníku a ve 4. ročníku. Na tuto praxi se píše odborná práce, která je součástí maturity.

9 Předmět Dopravní firma V tomto předmětu simulujeme chod dopravní firmy. Máme rozděleny funkce a zajišťujeme, aby vše ve firmě fungovalo.

10 Předmět Logistika Tento předmět je důležitou součástí výuky, protože nás seznamuje s logistickými činnostmi, které jsou pro dnešní dopravu nezbytné (skladování, balení zboží, ložné operace, výměna informací, …). Součástí předmětu je i geografie, abychom se orientovali v dopravní infrastruktuře.

11 Zajímavosti V odborných předmětech často chodíme na exkurze, někdy i do míst, která nejsou běžně dostupná veřejnosti. Každá učebna je vybavena dataprojektorem a počítačem. Učitelé nám tak mohou pouštět prezentace s výkladem, či nám ukazovat doplňkové materiály.

12 Děkujeme za pozornost a těšíme se na vás.


Stáhnout ppt "Masná 18, Praha 1 Prezentace oboru Provoz a ekonomika dopravy zaměření Silniční doprava z pohledu studentů."

Podobné prezentace


Reklamy Google