Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

zaměření „Zasilatelství a logistika“

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "zaměření „Zasilatelství a logistika“"— Transkript prezentace:

1 zaměření „Zasilatelství a logistika“
Provoz a ekonomika dopravy zaměření „Zasilatelství a logistika“

2 Kdo je to zasilatel Zasilatel neboli speditér je osoba, která organizuje přepravu zboží. Aby byl schopen toto vykonávat, musí být teoreticky seznámen se všemi druhy dopravy a také příslušnou legislativou. Zároveň musí být patřičně jazykově vybaven.

3 Co je to logistika Jejím úkolem je zajistit, aby správné zboží bylo ve správném čase, ve správném množství, ve správné kvalitě na správném místě a za správnou cenu.

4 Charakteristika oboru
Během studia na škole získáte teoretické znalosti v technologii zasilatelství a logistiky, ale i v celnictví, ekonomice, marketingu nebo účetnictví ( jen v případě vašeho zájmu ). Součástí je i odborná praxe ve třetím a čtvrtém ročníku, během které budete zaměstnáni v některé ze zasilatelských nebo logistických firem a díky níž získáte i praktické zkušenosti.

5 Zasilatelské firmy Je mnoho firem, které se zabývají spedicí (zasilatelstvím) a logistikou, ale pro představení stačí ukázat jen pár nejvýznamnějších. AWT Čechofracht Omega trans Schenker Gebrüder Weiss …

6 Naše uplatnění v praxi Disponent, dispečer, obchodní zástupce, pracovník obchodního oddělení, referent státní správy, celní deklarant, dispečer v kombinované přepravě aj. Jazykové znalosti, získané během studia, umožňují absolventům ucházet se o vzdělání a zaměstnání i v zahraničí.

7 Soutěž Mladý speditér Škola se každoročně účastní celostátní soutěže Mladý speditér, do které se mohou přihlásit studenti třetího ročníku zaměření zasilatelství a logistiky. Soutěž organizuje nadační fond Mladý speditér. Spediční a dopravní společnosti zde plní funkci zadavatelů soutěžích úkolů a organizátorů odborných praxí a exkurzí. Cílem projektu je umožnit bližší poznání potencionálních pracovníků spedičních firem jejich budoucími zaměstnavateli a zároveň umožnit jejich nasměrování do oblastí nejvíce potřebných v praxi.

8

9 Těšíme se na Vás…!


Stáhnout ppt "zaměření „Zasilatelství a logistika“"

Podobné prezentace


Reklamy Google