Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Činnost oddělení Zásobování

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Činnost oddělení Zásobování"— Transkript prezentace:

1 Činnost oddělení Zásobování
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Činnost oddělení Zásobování

2 CZ.1.07/1.5.00/34.0266 Číslo materiálu VY_32_INOVACE_ZiJ_FF_3OA_08
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_ZiJ_FF_3OA_08 Autor Ing. Jiří Žídek Tematický celek Činnost oddělení Zásobování Ročník 3. Datum tvorby Anotace Prezentace slouží jako podpora při výuce v předmětu Fiktivní firma. Metodický pokyn Prezentace slouží jako podpora při výuce s použitím projektoru nebo programu typu Master Eye.

3 Zásobování Úkolem oddělení zásobování je zajistit veškeré vybavení a zásoby, potřebné pro řádný chod firmy. Jedná se zejména o vybavení fiktivní firmy a o zásoby zboží, které bude fiktivní firma prodávat. S tím souvisí pořizování veškerých písemností v této oblasti. Oddělení zásobování zajišťuje též skutečné formuláře, tiskopisy a kancelářské potřeby.

4 Činnost na začátku školního roku
Zajistí ve spolupráci s ostatními odděleními následující tiskopisy: Prohlášení poplatníka Mzdové listy Výplatní sáčky Skladní karty Příjmové a výdajové pokladní doklady

5 Reálné formuláře V průběhu roku oddělení zásobování zajištuje formuláře a kancelářské potřeby podle požadavků jednotlivých oddělení. Od vyučujícího obdrží papíry do tiskárny. Vždy na začátku vyučovací hodiny je vloží do zásobníku tiskárny a na konci hodiny je opět vezme do úschovy.

6 Zásobování fiktivní firmy
Hlavní činností oddělení zásobování je zajistit fiktivní firmu potřebným zbožím a vybavením. Oddělení zásobování objednává Zboží na základě Žádanky z oddělení Odbyt Různé vybavení podle nabídek ostatních fiktivních firem. Vybavení od jiných fiktivních firem objednává minimálně jednou za 14 dnů.

7 Průběh zakázky Zakázku na nákup zboží vyřizuje oddělení následovně:
Žádanku z oddělení Odbyt zapíše do Knihy žádanek Vystaví objednávku (2x) a zapíše ji do Knihy objednávek Jednu objednávku odnese na podatelnu, druhou si založí Po obdržení faktury provede likvidaci faktury a předá ji Odbytu Do tabulky pro platby zapíše požadavek na platbu

8 Likvidace faktury V rámci likvidace faktury oddělení provede:
Věcnou kontrolu faktury Formální kontrolu faktury Připojí k faktuře likvidační lístek a vyplní jej Zapíše fakturu do knihy faktur přijatých

9 Evidence dlouhodobého majetku
Oddělení zásobování ve fiktivní firmě Fistav, s.r.o. vede též evidenci dlouhodobého majetku. Dlouhodobý majetek eviduje na skladních kartách. Po skončení každého měsíce počítá účetní odpisy a vyhotovuje interní účetní doklad na odpisy. Po skončení účetního roku počítá daňové odpisy.

10 Použité zdroje NUV, Weilova 1271/6, Praha 10, materiály CEFIF dostupné na: NUV, Weilova 1271/6, Praha 10, materiály CEFIF dostupné na: CD CEFIF FISTAV, s.r.o. – fiktivní firma při Gymnáziu a Obchodní akademii Hodonín: materiály vytvořené vyučujícím a studenty fiktivní firmy FISTAV, s.r.o. Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín: Školní vzdělávací program Obchodní akademie Hodonín, platnost od , strany 172 – 176.


Stáhnout ppt "Činnost oddělení Zásobování"

Podobné prezentace


Reklamy Google