Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Vnitropodnikové směrnice

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Vnitropodnikové směrnice"— Transkript prezentace:

1 Vnitropodnikové směrnice
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Vnitropodnikové směrnice

2 CZ.1.07/1.5.00/34.0266 Číslo materiálu VY_32_INOVACE_ZiJ_FF_3OA_16
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_ZiJ_FF_3OA_16 Autor Ing. Jiří Žídek Tematický celek Vnitropodnikové směrnice Ročník 3. Datum tvorby Anotace Prezentace slouží jako podpora při výuce v předmětu Fiktivní firma. Metodický pokyn Prezentace slouží jako podpora při výuce s použitím projektoru nebo programu typu Master Eye.

3 Vnitropodnikové směrnice
Vnitropodnikové směrnice vydává každá účetní jednotka. Jejich účelem je především zajištění jednotného postupu při řešení různých skutečností, které nastávají při vedení účetnictví v dané účetní jednotce.

4 Vnitropodnikové směrnice ve FF Fistav, s.r.o.
Zaměstnanci Fistav, s.r.o. se řídí těmito směrnicemi: Organizační řád Podpisové vzory Zakázka Účtový rozvrh Odpisový plán Spisový řád Oceňování zásob

5 Organizační řád Organizační řád vydává ředitel firmy
V grafické podobě zachycuje organizační schéma firmy Organizační řád je uložen ve složce FIF_2013_14

6 Podpisové vzory Směrnice Podpisové vzory vymezuje kompetence zaměstnanců při podepisování písemností. U každého zaměstnance ve směrnici je uveden jeho podpis. Směrnice ve formátu PDF je uložena ve složce FIF_2013_14.

7 Směrnice Zakázka Zakázka popisuje průběh vyřízení jedné zakázky. Směrnice graficky popisuje činnost jednotlivých oddělení při vyřizování objednávky zboží. Směrnice Zakázka je přístupná ve složce FIF_2013_14.

8 Účtový rozvrh Účtový rozvrh obsahuje seznam všech syntetických i analytických účtů, které bude v účetním období firma Fistav, s.r.o. používat. Účtový rozvrh se sestavuje na začátku účetního období. Vychází se ze směrné účtové osnovy Pokud je to potřeba, je možné v průběhu roku doplnit účtový rozvrh o další účty.

9 Odpisový plán Odpisový plán je vnitropodniková směrnice, která stanoví způsob odpisování dlouhodobého majetku. Ve fiktivní firmě Fistav, s.r.o. se účetní odpisy počítají rovnoměrně. Měsíční odpisy se zapisují na inventární karty. Výpočet odpisů provádí oddělení Zásobování.

10 Spisový řád Spisový řád stanoví způsob přijímání, zpracování, rozdělování, vypracování a evidenci korespondence. Spisový řád stanovuje způsob vytvoření spisové značky a způsob archivace korespondence.

11 Oceňování zásob Tato směrnice stanoví, jakým způsobem se oceňují zásoby, především však zboží. Ve fiktivní firmě se v souladu s účetními standardy oceňují zásoby v pořizovacích cenách. Pro výdej zboží se používá metoda FIFO.

12 Použité zdroje NUV, Weilova 1271/6, Praha 10, materiály CEFIF dostupné na: NUV, Weilova 1271/6, Praha 10, materiály CEFIF dostupné na: CD CEFIF FISTAV, s.r.o. – fiktivní firma při Gymnáziu a Obchodní akademii Hodonín: materiály vytvořené vyučujícím a studenty fiktivní firmy FISTAV, s.r.o. Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín: Školní vzdělávací program Obchodní akademie Hodonín, platnost od , strany 172 – 176.


Stáhnout ppt "Vnitropodnikové směrnice"

Podobné prezentace


Reklamy Google