First Lego League B.R.A.I.N. Team Liberec Kozí sýry.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PÉČE O DÝCHACÍ SOUSTAVU
Advertisements

Lněné semínko, jak ho možná neznáte
Krev, její složení a funkce
„EU peníze středním školám“
Výběr vhodného plemene: Plemena přizpůsobená prostředí, nejlépe místní. Plemena odolná proti nemocem, parazitům, stresu a se snadnými porody.
15 DŮVODŮ, PROČ SI DÁT DENNĚ PIVO!
Voda Veronika Drzková, 2.E.
Nebezpečné vlastnosti látek
Staphylococcus aureus
Významné halogenidy Mgr. Helena Roubalová
Projekt podpořený OP Rybářství Opatření 3.1. Společné činnosti Vývoj výrobku na bázi strojně děleného masa.
Jednobuněčné prokaryotní organismy
UGO.
Výživa 2.S Zakysané výrobky.
Alimentární onemocnění
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Odborný výcvik Ročník:
Protibakteriální imunita
15 DŮVODŮ PROČ SI DÁT DENNĚ PIVO Čerstvě naražený ležák není jen chutný,ale i zdravý. Pivo obsahuje fůru vitamínů (hlavně skupiny b) a kopu minerálů.
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ PaV_1.09 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity:
Integrovaná střední škola, Hlaváčkovo nám. 673, Slaný
VY_52_INOVACE_ZB03_1064TVR Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1,5 Peníze středním školám  Číslo projektuCZ.1.07/ /  Číslo projektu:Rozvoj.
I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n í
Integrovaná střední škola, Hlaváčkovo nám. 673, Slaný
01.13 METODIKA VÝROBY SÝRŮ Ing. Václav Švarc
Káva Čaj Čokoláda Léky proti bolesti Nealkoholické nápoje.
Mléko a mléčné výrobky ve výživě
Žijí s námi plísně Štěpán Borka.
Riskuj Lidské tělo Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Monika Dudová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
TECHNOLOGICKÉ VLASTNOSTI MIKROBIOLOG. VLASTNOSTI
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_564_ Výkup mléka Název školy: Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná škola,
Kofein. Káva Čaj Čokoláda Léky proti bolesti Nealkoholické nápoje.
KREV – OBĚHOVÁ SOUSTAVA - tělesná tekutina, která u zdravého dospělého člověka tvoří 7 % tělesné hmotnosti (asi 5 litrů) - krev se neustále obnovuje, každý.
Zákoucká Lucie Mlynářová Dominika ZŠ CHRASTAVA vODA Déšť nikdy nepadá jen na jedinou střechu.
Inovace předmětu Gastronomické technologie III (FT6A/2014) Praktické použití nových metod pro výrobu pokrmů Institucionální program UTB Zlín (2014)
ENZYMY Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_14_26.
STŘEDN Í ODBORN Á Š KOLA A STŘEDN Í ODBORN É UČILI Š TĚ MĚSTEC KR Á LOV É T.G. MASARYKA 4 Sada číslo 15.
Rostlinná plasmatická blána mitochondrie cytoplasma ribozomy jádro vakuola chloroplasty buněčná stěna buňka.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Lada Marholdová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
Tepelná výměna vedením Autor: Pavlína Čermáková Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“ OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek pro.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Bakterie VY_52_INOVACE_PR VYPRACOVALA: Mgr. Jana Víchová DATUM: září 2011 URČENO PRO: 6. ročník VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk a příroda - Přírodopis.
Materiály a technologie Mechanik elektronik 1. ročník OB21-OP-EL-MTE-VAŠ-M Rozdělení ocelí a litin.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
VODA vodárna a čistírna odpadních vod Jaké existují druhy vod dle obsahu nečistot? pitná - musí být zdravotně nezávadná - získává se z podzemí či úpravou.
Nemoci světa. AIDS  1. případ cca před 25 lety, ale už stihl zabít přes 25 milionů lidí  Aids napadá imunit. systém, tělo pak není schopno se bránit.
PEČUJEME O ZDRAVÍ VY_32_INOVACE_II-C-14. Výživa - rostlinná, živočišná (živiny, vitamíny, jídelníček) Obranyschopnost - nemoc, úraz, imunita Pohyb a aktivita.
EU peníze školám Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ AutorIng. Dana Sobotková Ročník5. Datum ŠablonaV/2 Č. materiáluVY_52_INOVACE_47.
Mléčné výrobky. Vejce Vypracoval: Lukáš Karlík
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dvořáček Josef. Dostupné ze Školského portálu Karlovarského kraje materiál.
CHEMIE - Disacharidy Název školy SŠHS Kroměříž Číslo projektu
Lymská borelióza.
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Zlepšování podmínek pro výuku technických oborů a řemesel Švehlovy střední školy polytechnické Prostějov registrační číslo CZ.1.07/1.1.26/
Potraviny a výživa – Sýry
POŽIVATINY ŽIVOČIŠNÉHO PŮVODU
VY_52_INOVACE_01_Organizmy lidských sídel – učební text
Imunochromatografické stanovení přítomnosti Helicobacter pylori ve stolici Cíl práce: Rychlý test pro kvalitativní detekci antigenu Helicobacter pylori.
ZAHUŠTĚNÉ, SUŠENÉ MLÉKO
Název projektu: Moderní škola
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_569 Výroba sýrů a jogurtů -Test Název školy: Masarykova střední škola zemědělská.
Onemocnění trávicí soustavy.
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
KVAŠENÍ VY_32_INOVACE_08_26
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
ZÁKLADY ZBOŽÍZNALSTVÍ
15 DŮVODŮ PROČ SI DÁT DENNĚ PIVO
CZ.1.07/1.1.05/ Rozvoj interaktivních způsobů výuky ve škole
Transkript prezentace:

First Lego League B.R.A.I.N. Team Liberec Kozí sýry

Jak nejlépe udržet sýr v nezávadném a kvalitním stavu? a) šokové mražení b) vakuum c) plátýnko OzzákHalinaGeňa B AC

Historie kozího sýra objeven neznámým kočovným Arabem sedlový vak naplněn mlékem – na zahnání žízně po několika hodinách jízdy – zjištěno – ve vaku – bílá tekutina a bílé chomáče = rozděleno na sýřeninu a syrovátku za pomoci - renninu, Slunce a cválajícímu pohybu koně obojí k jídlu a pití

Kozí mléko v medicíně proti všem nemocem rakovina nikdy neprokázána u kozy a žraloka prevence proti rakovině lék pro nervovou soustavu proti stresu, úzkosti a poruch koncentrace pro žaludek a střeva léčba kůže chrání před škodlivými vlivy životního prostředí

Vlastnosti sýrů výrobky ze sraženého mléka mléko musí mít dobrou sýřitelnost sýřitelnost - schopnost mléka srážet se syřidlem a tvořit sýřeninu vhodných vlastností čerstvé sýry a tvaroh zpracovány ihned po odkapávání pro výrobu se používá kozí, kravské a ovčí mléko

Uskladňování sýrů při teplotě od 4 °C do 8 °C zabránit přístupu kyslíku v neporušeném vakuovém obalu skladujeme je v jejich původním obalu nebo je zabalíme do hliníkové fólie nejlépe v hermeticky uzavřené nádobě

Škodí mikroorganismy viry: Salmonella, Staphylococcus Aureus, Yersinia, Listeria Monocytogenes škodlivé látky v mléku z kterého je sýr vyroben nedodržení testu mléka (kvůli zánětu) nevydesinfikování vemena

Spolupracovali s... Josef Pulíček Kozí farma Pěnčín Ing. Libuše Jakubíčková is.muni.cz/th/176312/fsps_b/Bakalarska_prace-text.doc dspace.knihovna.utb.cz/bitstream/handle/.../válková_2010_bp.pdf