Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

PEČUJEME O ZDRAVÍ VY_32_INOVACE_II-C-14. Výživa - rostlinná, živočišná (živiny, vitamíny, jídelníček) Obranyschopnost - nemoc, úraz, imunita Pohyb a aktivita.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "PEČUJEME O ZDRAVÍ VY_32_INOVACE_II-C-14. Výživa - rostlinná, živočišná (živiny, vitamíny, jídelníček) Obranyschopnost - nemoc, úraz, imunita Pohyb a aktivita."— Transkript prezentace:

1 PEČUJEME O ZDRAVÍ VY_32_INOVACE_II-C-14

2 Výživa - rostlinná, živočišná (živiny, vitamíny, jídelníček) Obranyschopnost - nemoc, úraz, imunita Pohyb a aktivita Držení těla PEČUJEME O ZDRAVÍ

3 Výživa a strava zdroj energie a všech nutných látek, které člověk potřebuje k růstu a obnově tkání.  Pestrá, hodnotná a zdravá strava. (ovoce, zelenina, celozrnné pečivo, netučné mléčné výrobky)  Strava s dostatkem živin. (cukry, tuky a bílkoviny, vlákniny, vitamíny )

4 Obranyschopnost Obranyschopnost organismu je velice důležitá proti vnějším vlivům. Zdraví závisí na imunitě organismu. Imunitní systém chrání naše tělo proti virům, škodlivým látkám a bakteriím. Očkování je účinnou obranou proti nemocem. Preventivními prohlídkami u lékaře předcházíme nemocem. Úraz si můžeme způsobit neopatrným chováním.

5 Pohyb a aktivita Cvičíme a sportujeme. Nedostatek pohybu vede k nadváze a poté k obezitě. Sport Snižuje nemocnost Udržuje tělesnou hmotnost Pozitivně působí na psychiku

6 Nesprávné držení těla - příčiny vad  Nevhodné pohybové návyky.  Vadné zatížení těla.  Nesprávné sezení při vyučování.  Přetěžování těla nevhodnou zátěží.  Nedostatečný a nevhodný pohybový režim.  Nepřiměřeně dlouhé stání.  Nesprávná pracovní i odpočinková poloha těla.

7 Správné držení těla - prevence  Upevňování správných pohybových návyků.  Dostatečný pohybový režim.  Vhodné sezení při vyučování.  Využití tělovýchovných chvilek a hodin tělesné výchovy.  Dechová cvičení.  Vhodné a rovnoměrné zatížení těla.  Omezení nevhodných aktivit ve volném čase. – sledování TV a PC. Správné držení těla

8 Ovoce a zelenina: AUTOR NEUVEDEN. familyhealthavenue [online]. [cit. 8.8.2012]. Dostupný na WWW:. Pečivo: AUTOR NEUVEDEN. life-fashion [online]. [cit. 8.8.2012]. Dostupný na WWW:. Sýr: AUTOR NEUVEDEN. foodsubs [online]. [cit. 8.8.2012]. Dostupný na WWW:. Mléko: AUTOR NEUVEDEN. sportujeme [online]. [cit. 8.8.2012]. Dostupný na WWW:. Ryby: AUTOR NEUVEDEN. inetword [online]. [cit. 8.8.2012]. Dostupný na WWW:. Obranyschopnost: AUTOR NEUVEDEN. eyesaiditbefore [online]. [cit. 8.8.2012]. Dostupný na WWW:. Obranyschopnost - červený kříž: AUTOR NEUVEDEN. topnews [online]. [cit. 8.8.2012]. Dostupný na WWW:. Teploměr: AUTOR NEUVEDEN. thermocoupless [online]. [cit. 8.8.2012]. Dostupný na WWW:. Pohyb a aktivita: AUTOR NEUVEDEN. Microsoft [online]. [cit. 8.8.2012]. Dostupný na WWW:. Držení těla: AUTOR NEUVEDEN. Microsoft [online]. [cit. 8.8.2012]. Dostupný na WWW:.


Stáhnout ppt "PEČUJEME O ZDRAVÍ VY_32_INOVACE_II-C-14. Výživa - rostlinná, živočišná (živiny, vitamíny, jídelníček) Obranyschopnost - nemoc, úraz, imunita Pohyb a aktivita."

Podobné prezentace


Reklamy Google