VÝŽIVA A REGENERACE kpt. Miroslav OVESNÝ ovesny.mypage.cz

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Orientace firmy FitVitalita s.r.o v aktuálním podnikatelském prostředí
Advertisements

Metabolismus Anotace: Materiál je určen k výuce přírodopisu v 8. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se základními pojmy a informacemi o funkci metabolismu člověka.
Didaktické testy pro ověřování znalostí
Tuky – složení, značení, hodnocení, výživová doporučení
Úvod do managementu 1. seminář
Stravitelnost luštěnin Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je ing. Zuzana.
Mléko nám pomáhá PhDr. Karolína Hlavatá, PhD.. Mléko a mléčné výrobky zlepšují nutriční stav Mléko a mléčné výrobky jsou dobrým zdrojem vitaminů a minerálních.
Metabolismus = přeměna látek a energií přijaté živiny – růst organismu
Školní výchova ke zdravým stravovacím návykům dětí
Jitka Rusková, DiS. nutriční terapeutka Poradenské centrum Výživa dětí
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_ P9 _ 1.9 TEMATICKÁ OBLAST: Biologie člověka s rozsahem pro ZŠ Metabolické procesy trávicí soustavy TYP: DUM výkladový.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Zdravé mlsání Dana Růžičková, DiS. nutriční terapeutka Poradenské centrum Výživa dětí, Praha 26. února 2008.
Metodický kurz k Bakalářskému projektu 1 Diplomovému projektu 1
16.1 Jaké živiny jsou obsaženy ve stravě?
Ing. Zuzana Khendriche Trhlínová, ph.d.
Integrovaná střední škola, Hlaváčkovo nám. 673, Slaný
New Marketing Media Michal Pilík.
Úvod do managementu 1. seminář
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_DVOLE_SUROVINY1_10
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Anglické standardy při psaní projektu Osnova kurzu
Úvodní informace Mgr. Miroslav Kučera; Úvod do databázových systémů MIROSLAV KUČERA.
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_3.11 Tematická oblast: Aplikační software pro práci s informacemi II. HTML - odkazy, obrázky Typ: DUM - kombinovaný.
Globální retailing v Evropě
Projektový seminář Projektový seminář.
1. SETKÁNÍ Bakalářský seminář. Cíle bakalářského semináře Hlavní cíl: seznámit se strukturou a hlavními požadavky na BP Formální náležitosti zadání a.
Základy výživy ve sportu
Národní program zdraví – projekty podpory zdraví Putování za zdravým jídlem Mít své tělo ráda Krok za krokem za zdravým životem Národní program řešení.
Zdravé stravování KC3.
N_MaEk Manažerská ekonomika 12. cvičení Cizoměnové operace (finanční deriváty – forwardy, futures, opce) léto 2014 Skupiny: N_MaEk/R3PH.
Didaktika přírodopisu 2 Mgr. Libuše VODOVÁ Katedra biologie PdF MU.
Význam výživy ve sportu
METODICKÝ SEMINÁŘ Psaní závěrečné práce STUDIJNÍ PROGRAM: U Č ITELSTVÍ VŠEOBECN Ě VZD Ě LÁVACÍCH P Ř EDM Ě T Ů.
Marketing v EU Ing. Alena Klapalová, Ph.D. č.d.634.
Název školy: D ě tský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, p ř ísp ě vková organizace T ř ebívlice Autor:
Metodická komise OSÚ-ZL Cvičitel lyžování © 2010.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ AUTOR: NÁZEV:VY_32_INOVACE_ TEMA: Potravinová pyramida, poruchy trávení ČÍSLO PROJEKTU:
Kvalitní potraviny - kvalitní život CZ.1.07/1.1.00/
Základní škola, Moravský Krumlov, náměstí Klášterní 134, okres Znojmo, příspěvková organizace VY_32_INOVACE_04_PR_ZÁKLADNÍ SLOŽKY POTRAVY.
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název a adresa školy: Integrovaná střední.
Diplomový projekt pro studijní obor Finance – III.část.
Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název a adresa školy: Integrovaná střední.
MTT – úvodní cvičení. Předmět má dvě části Zvuková technika (první část semestru) Obrazová technika (druhá část semestru) učitelé (cvičení): Libor Husník,
Anotace Výukový program pro žáky 8. ročníku na 2. stupni ZŠ. Téma: Přeměna látek a energií - výživa. Možnost využití: interaktivní tabule.
PEČUJEME O ZDRAVÍ VY_32_INOVACE_II-C-14. Výživa - rostlinná, živočišná (živiny, vitamíny, jídelníček) Obranyschopnost - nemoc, úraz, imunita Pohyb a aktivita.
Potraviny a výživa 1. ročník – kuchař, číšník, servírka
Všechna neocitovaná díla jsou dílem autora.
MPH_FMAN Finanční management jaro 2016
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Brandýs n. L. – Stará Boleslav, Školní 291
Víš co jíš? Web MZe.
Potrava člověka Úkol: Na obrázku jsou některé zdroje živin, rozděl je na zdroje cukrů, tuků a bílkovin.
Bakalářský studijní obor OPTIKA A OPTOMETRIE garantuje KPO
AUTOR: Mgr. Alena Bartoňková
KIV/ZD cvičení 1 Tomáš Potužák.
PESTROST STRAVY.
Maturity – jaro 2017.
Získávání energie pro život
Potraviny a výživa 1. ročník – kuchař, číšník, servírka
VNITŘNÍ NORMA FAME DOPLŇUJÍCÍ STUDIJNÍ A ZKUŠEBNÍ ŘÁD UTB
Biochemie Test. Biochemie Test Objekt na obrázku je:
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Ukážu ti, jak být pořád v dobré kondici!
Kreditní systém studia
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
METODICKÝ A SUPERVIZNÍ SEMINÁŘ K PRAXI IV.
Transkript prezentace:

VÝŽIVA A REGENERACE kpt. Miroslav OVESNÝ ovesny.mypage.cz miroslav.ovesny@unob.cz miraoves@seznam.cz Kancelář 185, 5. patro + 420 973 443 020 + 420 777 893 530

Podmínky udělení kreditů Vystoupení na semináři s prezentací, moderování debaty (Písemná práce s lepším výsledkem než nevyhovující) Prokázání znalostí probírané problematiky Účast na hodinách Při nesplnění stanovených podmínek zápočtu bude adekvátně řešeno jinak podle rozhodnutí učitele.

Plán studia ZS 10/11 0. Úvodní hodina 5.10. 1. Význam výživy, pyramida výživy, TVČ 12.10. 2. Pitný režim, bílkoviny, tuky 19.10. 3. Sacharidy, vláknina, glykemický index potravin 26.10. 4. Aditiva, potravinové etikety 9.11. 5. Vitaminy, minerální látky, preventivní a funkční výživa 16.11. 6. Nadváha, obezita, alternativní výživové směry, hubnutí 23.11. 7. Nemoci, rizika potravin 30.11. 8. Měření základních ukazatelů, nutriční hodnoty výživy (vojáka) 7.12. 9. Regenerace, relaxace - význam 14.12. 10. Masáže 21.12. 2.11. výuka neproběhne!

Vystoupení na semináři 2 lidé v každé skupině, 2 oponenti Délka trvání alespoň 50 minut Zpracovaná prezentace – Microsoft Powerpoint 1997/2003 Možno doplnit filmem, praktickou ukázkou atp. Uvádět literaturu, včetně www stránek Uvádět základní pojmy (v prezentaci) v anglickém jazyce Rozhodnutí většiny – vytvoření skupin Losování tématu Doporučený obsah následujícího tématu na hodině – brainstorming Při velmi dobrém zpracování a realizaci prezentací bude závěrečný test zrušen