Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Ukážu ti, jak být pořád v dobré kondici!

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Ukážu ti, jak být pořád v dobré kondici!"— Transkript prezentace:

1 Ukážu ti, jak být pořád v dobré kondici!
aAhoj, já jsem kočička Lucinka.

2 Udržuj si přiměřenou hmotnost: Nadváha, ale i podváha přináší zdravotní rizika. Jak zjistit, jestli máš přiměřenou váhu? Nejjednodušší je si orientačně vypočíst BMI, tj. index tělesné hmotnosti (zkratka z angl. Body Mass Index). Vypočítává se vydělením své hmotnosti (v kilogramech) výškou (v metrech). Normální tělesná hmotnost je v rozmezí 18,5 až 25. Tento ukazatel Ti však nepomůže rozeznat, jestli máš v těle správný poměr svalů, tuků a vody - přesné měření Ti nabídnou v posilovně či u lékaře, a to zpravidla včetně profesionálního poradenství. Spočítej své BMI

3 Která potravina má hodně bílkovin?
Měj pestrou stravu: Ve stravě je důležité rovnoměrné zastoupení všech základních živin - tuků, bílkovin a sacharidů, ale také minerálních látek a vitamínů. Která potravina má hodně bílkovin? Hlavními zdroji bílkovin v potravě jsou maso, ryby, mléko, sýry, vejce, ořechy a luštěniny.

4 Které potraviny mají hodně DOBRÝCH tuků?
Ne všechny tuky jsou špatné. Naše tělo tuky potřebuje. Musíme ale umět odlišit tuky DOBRÉ a ŠPATNÉ Které potraviny mají hodně DOBRÝCH tuků?

5 No tohle je úžasný dortík!
Jíst můžete všechno, ale jak se říká: Jezte s kočičkou. Pardon. Jezte s mírou.

6 Vyhni se ??? jídlům: Mají vysoký energetický obsah a také škodí lidskému zdraví. Při ??? totiž dochází k přepalování tuků, což ničí cévy a zvyšuje pravděpodobnost výskytu zhoubných nádorů. Nahraď ??? Tím správným slovem….


Stáhnout ppt "Ukážu ti, jak být pořád v dobré kondici!"

Podobné prezentace


Reklamy Google