The Chequers Walk. Buckinghamshire ve Velké Británii skýtá množství kouzelných procházek přírodou, při nichž se dá obdivovat nejen krása místních lesů,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Start pochodu ze Zbraslavic do Zruče bude 26
Advertisements

Albánie - Bjishkët e Nemuna – Každá cesta začíná přesunem. Nádherné kaňony cestou z Bělehradu do Podgorice.
Využívání informačních a komunikačních technologií ve výuce
Jakubov rok poté   Jakubov a Peklo  pomoc členům pozemkového spolku  byl to podzim podzimní.
Okořín Nicola Čutková.
Den Země Dvaadvacátého dubna lidé na celém světě opět oslaví Den Země - svátek naší modré planety. Svátek to není příliš starý, daly mu vzniknout studentské.
Třída 3.B ZŠ Mánesova Pavla Mitáčková V úterý 15.4 jsme se neučili. Jeli jsme na výukový program do Koryčan. Ráno jsme se sešli u školy. Jeli s námi.
VY_32_INOVACE_ 03_ Lidé a čas Roční období (SADA ČÍSLO 2)
Výletek kolový 17. června LP Tak jsem se odpoledne rozhodl, že se projedu na kole, v terénu, o kterém jsem již delší dobu uvažoval. Auto jsem nechal.
 Pod záštitou: Ústeckého kraje.  ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, MÍROVÁ 2734/4, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE PROJEKT ÚSTECKÉHO KRAJE: EKO-ECHO - Kouty krajiny.
Projektový týden v primě Projektový týden v primě.

Milé děti, díváte se dobře kolem sebe?
PODSTATNÁ JMÉNA ( ČESKÝ JAZYK - 8. ROČNÍK )
Zájezd do Velké Británie Konečně jsme na trajektu a loučíme se s francouzským přístavem Calais.
Něco, co mohou napsat jen děti 2. třída ZŠ. „Muslimská Bible se jmenuje Kodak.“
PLANETY ZKOUŠÍM, BÁDÁM … ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org.
Yeovil THE SMALLEST FOOTBALL TOWN IN UK JOSEF CHRPA student kvinty anglická škola 2005.
Udělej si čas na snění…. Udělej si čas na krásné večerní procházky….
PŘÍSLOVEČNÉ URČENÍ (Pu)
Zmatené povídání králíčka Ely. A neb vyprávění o tom, jak její panička překonala sama sebe….
Mgr. Hana Hoberlová, ZŠ Rajhrad
Příslovce Mgr. Michal Oblouk.
Pohyby Země Planeta Země se pohybuje obrovskou rychlostí, kterou lidé vůbec nevnímají.
DUCHOVÉ Jsou všude kolem nás... Nevěříš??? Tak proč se s námi nevydáš na cestu za nimi....?...čekají na tebe!!! PŘIPRAV SE NA UVĚŘITELNÉ!!!
GÁBINA UHLÍŘOVÁ studentka septimy Skotsko / prázdniny.
Srdečně Vás zveme na pochod Ze Zbraslavic (nejen) do Zruče
JAKUB ŠVEC STUDENT SEXTY
PRAHA Praha 2006  Taková malá fotečka z Václaváku.  Nejsme na ní sice všichni, je tam jen pár lidiček který seděli pod sochou Sv.Václava.
MALTA Rozhodl jsem se pro začátek Maltu, kde jsem strávil skoro měsíc, stručně popsat, protože předpokládám, že tato velmoc, kvůli svým drobným rozměrům,
PROJEKT: Vzdělávací internetové kluby PROJEKT: Vzdělávací internetové kluby Jméno: Adéla Švehlová Jméno: Adéla Švehlová Téma: Příroda a já Téma: Příroda.
Trasa 1Trasa 1 – modrá Trasa 2Trasa 2 – červená Trasa 3Trasa 3 – zelená Trasa 4Trasa 4 – fialová Trasa 5Trasa 5 – žlutá Trasa 6Trasa 6 - oranžová Mapa.
Příroda a já Otázky.
Počasí, jak se říká, „že by psa do něj nevyhnal“. Tak jsme vyrazili na výlet. Kam? No přeci do Jindřichova Hradce v tomto vánočním období se.
Život není procházka růžovou zahradou… A jen těžko si ho takový můžeme udělat… Ale proč by taková nemohla být prezentace?
Moje třída.
Ohlédnutí za třetí třídou. Kdopak to ťuká na dveře? No jo, měsíc září je tady. Máme novou třídu, v prvním patře. Tady půjde učení samo.
ULURU symbol Austrálie.
KrkonošeKrkonoše Přestěhovali jsme se do našeho nového domu v Krkonoších. Bože, jak je zde krásně! Už se nemohu dočkat až majestátné horské vrcholy pokryje.
Gmunden Horní Rakousko
Vysvětlení některých pojmů
Krkonoše.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor seznamuje žáky s pověstí o původu názvu města Tišnova.
STŘELNÁ zdroj: strelna.cz zdroj: strelna.cz
Simona Hrbáčková 8.A Tyto prázdniny jsem si hodně užila. Ještě když jsme je měli o 14 dní delší... Na konci jsem se už trochu.
Zase jsme si hráli……... VVP Libavá Zase jsme si hráli na vojáčky Počasí se vydařilo A zase jsme se bavili jako malý kluci.
Rešovské vodopády účastníků, 22 km.
Název školy: Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny Autor:
Výlet Akademie třetího věku, Totem RDC obor Historie místopis, pod vedením lektora pana Jiřího Oudese, začal na Dešenickém nádraží.
Sluneční soustava. Sluneční soustava (podle Pravidel českého pravopisu psáno s malým s, tedy sluneční soustava) je planetární systém hvězdy známé pod.
Povídání o přírodě Vysvětlení některých pojmů. Povídání o přírodě Jaro  Jaro je hezké roční období, kdy se příroda probouzí.  Stromy začínají rašit.
9 LET PROŽITÝCH NA ZÁKLADNÍ ŠKOLE. 1. TŘÍDA Všechno začalo jednou ráno, když nás rodiče poprvé dovedli do školy. Tím dnem začala naše devítiletá docházka.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Vlasta Fitzová Mgr Název DUM: VY_32_Inovace_2.2.5 Zvířata na podzim Název sady: Člověk a jeho svět Číslo projektu:
VY_32_INOVACE_16_32_MĚSÍCE PLANET
Les a voda Les i s vodou je důležitá pro nás, živočichy,
DUCHOVÉ PŘIPRAV SE NA UVĚŘITELNÉ!!! Jsou všude kolem nás... Nevěříš???
Josef Chrpa student kvarty Gibraltar 2004 výlet
Fáze Měsíce VY_32_INOVACE_46_Faze_Mesice Autor: Pavlína Čermáková
DUCHOVÉ PŘIPRAV SE NA UVĚŘITELNÉ!!! Jsou všude kolem nás... Nevěříš???
O třech prasátkách Autor: Jiří Jarolímek.
AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV ŠKOLY:
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
Tak jsem se zase vydal po dlouhé době k našemu rybníčku, Chtěl jsem vidět, jak tam začíná podzim. Tak se také podívejte.
Něco, co mohou napsat jen děti
Jak (ne)má vypadat prezentace
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
Srdečně Vás zveme na 11. ročník pochodu Okolo Bohdanče, který tentokrát bude na sv. Václava září.
Krkonoše.
Krkonoše.
Marek Barták ZŠ a MŠ Ludgeřovice
Transkript prezentace:

The Chequers Walk

Buckinghamshire ve Velké Británii skýtá množství kouzelných procházek přírodou, při nichž se dá obdivovat nejen krása místních lesů, ale také úchvatné výhledy po krajině. Jednou z možností je tzv. Chequers Walk, procházka kolem sídla zvaného Chequers, což je venkovské sídlo britského premiéra. Většina obrázků zachycuje, co lze během procházky vidět, některé jsou pak spíše pokusem, co vše dokáže můj nový digitální fotoaparát. Hello! A teď už jen stačí kliknout… a vydat se se mnou na procházku.

První zastávka se koná vlastně hned kousek za naším domem. Jsme v lese a obrázek je z kategorie těch "pokusných". Zastavení prvé ‘The Chequers Walk’ V noci mrzlo a po celý den foukal poměrně studený vítr. Proto bylo na mnoha místech, zejména v lese, možno najít zamrzlé kaluže, a to i přesto, že se kolem poledne ukázalo sluníčko. Vyber zastávku 1 Vyber obrázek

Další zastávka se koná na rozcestí. Našinec zvyklý na rozcestníky, kde každá cesta má svou barvu a cíl, se může cítit poněkud ztracený, ale vše je jen otázkou zvyku. Zastavení druhé 1 ‘The Chequers Walk’ Tak tedy, rozcestník typický pro krajinu v Buckinghamshiru a zbytky sněhu, který je tu přece jen určitou vzácností. Vyber obrázek 2 Vyber zastávku

‘The Chequers Walk’ Bližší pohled na rozcestník. Jediné, co se z něj dozvíte, je, kudy vede pěší stezka a kudy stezka koňská. Ridgeway je národní stezka, ale to moc nepomůže Vyber obrázek 2 Vyber zastávku Další zastávka se koná na rozcestí. Našinec zvyklý na rozcestníky, kde každá cesta má svou barvu a cíl, se může cítit poněkud ztracený, ale vše je jen otázkou zvyku. Zastavení druhé

Stezky často vedou přes pastviny a jak se dočtete, pro jejich udržování je potřeba tam v určitém období vyhnat dobytek. Zastavení třetí 1 ‘The Chequers Walk’ Na pozemku u Chequers mají zrovna stádo ovcí. Tahle si mě celou dobu trochu zlověstně prohlížela, ale nakonec uznala, že nemá cenu se za mnou honit. Dobytek je krotký a na procházejíci turisty zvyklý, takže si vás většinou vůbec nevšímá. Vyber obrazek 1 Vyber obrázek Vyber zastávku

Právě jsme přešli hlavní příjezdovou cestu k Chequers a stoupáme do kopce. Nabízí se zde zajímavé výhledy. Zastavení čtvrté 1 ‘The Chequers Walk’ Napravo se díváme pořád do kopce. Ale když se na modré obloze objeví mraky, stojí to za to. Vyber obrazek 1 Vyber obrázek Vyber zastávku

Stejné místo, jen je potřeba podívat se na trochu jinou stranu. Zastavení páté 1 ‘The Chequers Walk’ Nalevo od stezky je vidět farma, kde žije starší manželský pár se třema krásnýma fenama nějakého retrívra. Potkala jsem je jednou, už na podzim Vyber obrazek 1 Vyber obrázek Vyber zastávku

Teď jsme poměrně vysoko, takže je ta správná chvíle rozhlédnout se po krajině. Co takhle ohlédnout se kousek za sebe? Zastavení sedmé 1 ‘The Chequers Walk’ Vzadu jsou opět vidět zbytky sněhu z předcházejícího týdne, sněhobílá končí jakoby náhle a bez jakéhokoli postupného přechodu se mění v zelenou barvu osení. Tmavší pruh zelené v popředí je stezka, po které jsme přišli. Vyber obrazek 1 Vyber obrázek Vyber zastávku

Procházka se jmenuje 'The Chequers Walk' podle sídla, kolem kterého vede. Je tedy na čase si Chequers představit. Zastavení sedmé 1 ‘The Chequers Walk’ Několik faktů: - oficiální venkovské sídlo britského ministerského předsedy, prvním byl Lloyd George věnováno národu Lordem Lee z Farehamu Vyber obrazek 1 Vyber obrázek 2 Vyber zastávku

Procházka se jmenuje 'The Chequers Walk' podle sídla, kolem kterého vede. Je tedy na čase si Chequers představit. Zastavení sedmé 1 ‘The Chequers Walk’ - prvním písemně doloženým majitelem pozemku je 1326 Maigno the Breton, dnešní podoba vznikla přestavbou 1565 za Williama Hawtreye - severní hranici pozemku tvoří Lower Icknield Way, starověká cesta spojující východ Anglie s pláněmi v Salisbury Vyber obrazek 1 Vyber obrázek 2 Vyber zastávku

Chequers je stále vidět velmi dobře, ale architektura není to jediné zajímavé. Zastavení osmé 1 ‘The Chequers Walk’ Hezká skupinka stromů uprostřed pole. Stromy mě hodně zajímají, objeví se ještě několikrát. Vyber obrazek 1 Vyber obrázek Vyber zastávku

Další ze zajímavých pohledů týkajících se kopců. Tentokrát to není z kopce, ale na kopec. Zastavení deváté 1 ‘The Chequers Walk’ Kopec na obrázku se jmenuje Beacon Hill a z každé strany má trochu jiný tvar. Opět zbytky sněhu přidávají jednu další do hry barev. Vyber obrazek 1 Vyber obrázek Vyber zastávku

Opět přicházíme na pastvinu, ale momentálně se tu nic nepase. Zato se tu rozdělují stezky. Zastavení desáté 1 ‘The Chequers Walk’ Stromy a zbytky sněhu, na trošku jiný způsob. Vyber obrazek 1 Vyber obrázek 2 1 Vyber obrazek 1 Vyber obrázek 23 Vyber zastávku

1 ‘The Chequers Walk’ Vyber obrazek 1 Vyber obrázek 2 Opět přicházíme na pastvinu, ale momentálně se tu nic nepase. Zato se tu rozdělují stezky. Zastavení desáté 1 ‘The Chequers Walk’ Vyber obrazek 1 Vyber obrázek 2 1 Vyber obrazek 1 Vyber obrázek 23 Další obrázek z kategorie "pokusných". Křoví s pár šípky a moje snaha o zaostřování. Vyber zastávku

1 ‘The Chequers Walk’ Vyber obrazek 1 Vyber obrázek 2 Opět přicházíme na pastvinu, ale momentálně se tu nic nepase. Zato se tu rozdělují stezky. Zastavení desáté 1 ‘The Chequers Walk’ Vyber obrazek 1 Vyber obrázek 2 1 Vyber obrazek 1 Vyber obrázek 23 Další výhled na mraky. Bylo krásné počasí, a toho bylo třeba využít. Vyber zastávku

Další z mnoha rozcestí, i když ve směru, ve kterém jsme přišli, se stezky nerozcházejí, ale sbíhají. Zastavení jedenáté ‘The Chequers Walk’ Můj oblíbený strom. Obzvláště hezky vypadá při západu slunce. Z fotky to asi není tak moc vidět, ale je obrovský. Vyber obrazek Vyber obrázek 2213 Vyber zastávku

‘The Chequers Walk’ Nejen listnáče, ale i jehličnany se tu občas dají potkat. Vrcholek borovice a za ní se pomalu stahují mraky. Vyber obrazek Vyber obrázek Další z mnoha rozcestí, i když ve směru, ve kterém jsme přišli, se stezky nerozcházejí, ale sbíhají. Zastavení jedenáté Vyber zastávku

‘The Chequers Walk’ Jak už bylo řečeno, často se chodí přes pastviny. Dobytek tam musí zůstat, ale turista se potřebuje dostat dál. Takže takové "přelézačky" nebo jindy kovová vrátka jsou tu k překonávání poměrně často. O obzvláště zajímavé cvičení se jedná při extra blátivém počasí. Vyber obrazek Vyber obrázek Další z mnoha rozcestí, i když ve směru, ve kterém jsme přišli, se stezky nerozcházejí, ale sbíhají. Zastavení jedenáté Vyber zastávku

Naše nejbližší okolí se nachází na západním úpatí Chiltern Hills, dál na západ jsou pak Cotswolds. Zastavení dvanácté 1 ‘The Chequers Walk’ Pohled do údolí Aylesbury Vale, v pozadí pak již zmíněné Cotswold Hills. Vyber obrazek 1 Vyber obrázek Vyber zastávku

a poněkud blátivé. Jak tu asi vypadají stezky, po kterých se procházíme? Zastavení třinácté 1 ‘The Chequers Walk’ Jelikož tu téměř neustále prší, nebo padá voda z nebe v nějaké jiné podobě, bláto je neodmyslitelnou součástí každé procházky. Velmi vhodnou obuví jsou tedy holínky, nebo se člověk musí smířit s tím, že bude pokaždé pucovat boty. Vyber obrazek 1 Vyber obrázek Vyber zastávku

Na chvíli se dostáváme do civilizace, do vesničky Ellesborough. Zastavení čtrnácté 1 ‘The Chequers Walk’ Kostelík v Ellesborough je typický kostel anglického venkova. Vyber obrazek 1 Vyber obrázek Vyber zastávku

Momentálně procházíme přes pole, takže mnohem zajímavější je podívat se kousek dál před sebe. Zastavení patnácté 1 ‘The Chequers Walk’ Kopec zvaný Coombe Hill a na něm památník zvaný prostě a jednoduše Monument. Je věnovaný obětem Búrské války ( ). K Monumentu je taky pěkná procházka, ale to až zase někdy příště. Vyber obrazek 1 Vyber obrázek Vyber zastávku

Pár obrázků jarní nebo zimní krajiny. Kdo to tady má vlastně při tom počasí poznat! Zastavení šestnácté 1 ‘The Chequers Walk’ Další z "pokusů". A opět je to o zaostřování. Vyber obrazek 1 Vyber obrázek 2 Vyber zastávku

1 ‘The Chequers Walk’ Další ze zbytků sněhu. Zdejší zima, ta pořádná, netrvá příliš dlouho a můj foťák přišel bohužel asi o týden později. Vyber obrazek 1 Vyber obrázek 2 Pár obrázků jarní nebo zimní krajiny. Kdo to tady má vlastně při tom počasí poznat! Zastavení šestnácté Vyber zastávku

... a poslední. Výchozí a zároveň i cílový bod každé vycházky. Zastavení sedmnácté 1 ‘The Chequers Walk’ Náš dům zepředu. Zelenobílá cedule úplně vpravo oznamuje, že dům je na prodej. Má někdo zájem? Vyber obrazek 1 Vyber obrázek 2 1 Vyber obrazek 1 Vyber obrázek 23 Vyber zastávku

1 ‘The Chequers Walk’ Sněženky tu začaly kvést docela brzo, pak na nich pár dní ležel sníh, ale zdá se, že jim to vůbec nevadilo, teď už zase kvetou vesele dál. Vyber obrazek 1 Vyber obrázek 2 1 Vyber obrazek 1 Vyber obrázek a poslední. Výchozí a zároveň i cílový bod každé vycházky. Zastavení sedmnácté Vyber zastávku

1 ‘The Chequers Walk’ Na závěr dne se podívejme na západ, směrem k Chequers, kde zapadá slunko. Vyber obrazek 1 Vyber obrázek 2 1 Vyber obrazek 1 Vyber obrázek a poslední. Výchozí a zároveň i cílový bod každé vycházky. Zastavení sedmnácté Vyber zastávku

Tak tedy na shledanou na další procházce.