Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Josef Chrpa student kvarty Gibraltar 2004 výlet

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Josef Chrpa student kvarty Gibraltar 2004 výlet"— Transkript prezentace:

1 Josef Chrpa student kvarty Gibraltar 2004 výlet
MÝMA OČIMA Josef Chrpa student kvarty Gibraltar 2004 výlet

2 Při nádherné rodinné dovolené ve Španělsku jsme uprostřed letního parna dorazili na výsostné území britské koruny - do Gibraltaru.

3 Gibraltar Relativně nepatrný kousek země na samém jihu Evropy je po staletí jedním z nejstrategičtějších míst světa, a proto asi také místem trvalých střetů o jeho získání. Teď tedy již 300 let patří Velké Británii.

4 Gibraltar Pro turisty je to velmi příjemné a atraktivní místo. Asi málokde přecházíte startovací dráhu letadel pěšky - na pokyn silničního semaforu. Projdete "anglickou street" a pak lanovkou (pokud ji najdete - její výchozí stanice je dost nenápadná) vyjedete na vrchol "gibraltarské skály", odkud, když je dobré počasí, je nádherný výhled do Maroka. Tento vrcholek patřil po dlouhá staletí vojákům, zbytky pevnosti jsou dnes útočištěm jediných volně žijících opic v Evropě - jsou velmi přátelské a daří se jim tady prý skvěle. Vojáky odtud zcela nevyhnali - ti mají i dnes obsazený hned vedlejší kopec.

5 Gibraltar Klasické anglické telefonní budky a angličtina jako úřední jazyk - i to je "stará dobrá Anglie", byť v trochu exotické podobě.

6 Gibraltar Po několikahodinové návštěvě "Anglie" jsme se zase pěšky přes runway vrátili do Evropy.


Stáhnout ppt "Josef Chrpa student kvarty Gibraltar 2004 výlet"

Podobné prezentace


Reklamy Google