Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Vlasta Fitzová Mgr Název DUM: VY_32_Inovace_2.2.5 Zvířata na podzim Název sady: Člověk a jeho svět Číslo projektu:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Vlasta Fitzová Mgr Název DUM: VY_32_Inovace_2.2.5 Zvířata na podzim Název sady: Člověk a jeho svět Číslo projektu:"— Transkript prezentace:

1 Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Vlasta Fitzová Mgr Název DUM: VY_32_Inovace_2.2.5 Zvířata na podzim Název sady: Člověk a jeho svět Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3577 Anotace: Materiál je určen pro žáky 2.ročníku jako upevňování učiva o životě zvířat v lese na podzim. Lze ho využít při práci s interaktivní tabulí. Žáci plní úkoly také samostatně.

2 Lez, veverko, lez, zná tě celý les, zná tě modřín, zná tě jedle i ta borovice vedle, zná tě smrk a zná tě dub i ti chlapci, co jdou z hub. Veverka František Hrubín (časopis Mateřídouška)

3 Podzim začíná 23. září je to den podzimní rovnodennosti (den i noc jsou stejně dlouhé) Podzimní měsíce: ZÁŘÍ ŘÍJENLISTOPAD

4 Začínají zrát jahody. Listí na stromech mění barvu a opadává. Zrají šípky. Zvířatům houstne srst. Stromy kvetou. Bývá mlha a mrholí. Rodí se mláďata. Rostou houby. Stromy jsou pod sněhem. Sbíráme houby. Přilétají čápi. Přečti a rozhodni, co je správně: CO SE DĚJE NA PODZIM V LESE?

5 JAKÁ ZVÍŘATA MŮŽEME VIDĚT V LESE? POJMENUJ JE: A také

6 LET YP J T E LE NEPUL SYSEL MOTÝL NĚKDY JE TAM TAKÉ :

7 JAK SE PŘIPRAVUJE LES NA ZIMU? ZVÍŘATA PTÁCI STROMY HOUSTNE JIM SRST. SHROMAŽĎUJÍ SI POTRAVU. NĚKTEŘÍ SE PŘIPRAVUJÍ K ZIMNÍMU SPÁNKU. (2) NĚKTEŘÍ ODLÉTAJÍ DO TEPLÝCH KRAJIN, (3) LISTY ŽLOUTNOU, OPADÁVAJÍ. STROMY ODPOČÍVAJÍ. (1) JINÍ TADY ZŮSTÁVAJÍ. (2)

8 Je pro nás les d ů le ž itý? Lesy nám dávají kyslík, který potřebujeme k dýchání. Lesy zadr ž ují vodu – jsou zásobárnou vody. Pozor na kácení les ů ! Les je domovem mnoha zví ř at a rostlin. Ze dřeva člověk vyrábí například nábytek, prolézačky, papír,…. Do lesa chodíme na procházky. Je tam klid, čistý vzduch,… V lese sbíráme houby, bor ů vky, maliny,…

9 POUŽITÉ ZDROJE: Obrázky z galerie Klipart Google/obrázky


Stáhnout ppt "Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Vlasta Fitzová Mgr Název DUM: VY_32_Inovace_2.2.5 Zvířata na podzim Název sady: Člověk a jeho svět Číslo projektu:"

Podobné prezentace


Reklamy Google