Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Vlasta Fitzová Mgr Název DUM: VY_32_Inovace_2.2.16 Jaro Název sady: Člověk a jeho svět 2.ročník Číslo projektu:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Vlasta Fitzová Mgr Název DUM: VY_32_Inovace_2.2.16 Jaro Název sady: Člověk a jeho svět 2.ročník Číslo projektu:"— Transkript prezentace:

1 Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Vlasta Fitzová Mgr Název DUM: VY_32_Inovace_2.2.16 Jaro Název sady: Člověk a jeho svět 2.ročník Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3577 Anotace: Prezentace je určena pro žáky 2. třídy. Zopakují měsíce v roce, jarní měsíce, změny v přírodě. Pro společnou i samostatnou práci.

2 J E NRH O LOK M E Ž E K S Í C A VYLUŠTI K Ř Í Ž OVKU:

3 leden 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. únor březen duben květen červen červenec srpen září říjen listopad prosinec Zopakuj si měsíce v roce: Které měsíce patří do jara? Březen, za kamna vlezem. První květen deštivý – polím a loukám škodlivý! Duben, ještě tam budem.

4 20. března je první jarní den ! Je to den jarní rovnodennosti. V tento den trvá noc stejně dlouho jako den. Tedy 12 hodin.

5 Tomuto období se říká Jaké změny v přírodě pozoruješ? Poznamenej si to. Příroda se probouzí. PŘEDJAŘÍ

6 Poznej a pojmenuj kyti č ky:

7 Jarní práce – s čím doma pomáháš? A jarní zábavy. Na které si vzpomeneš?

8 Co jste si zapamatovali? Na jaře nosíme LEHKÉ oblečení. ANO. Jarní měsíce jsou BŘEZEN, DUBEN, KVĚTEN. VYMYSLI PODOBNÉ PŘÍKLADY! Na jaře JEZDÍME NA KOLE, SKÁČEME PANÁKA.... Jarní měsíce jsou ÚNOR, BŘEZEN, DUBEN. Na jaře je DEN DELŠÍ NEŽ NOC. Na jaře nosíme rolák, šálu a rukavice. Na jaře ptáci PŘILÉTAJÍ Z TEPLÝCH KRAJIN. Na jaře ptáci odlétají do teplých krajin. Na jaře SEJEME SEMÍNKA A SÁZÍME SAZENICE. Na jaře češeme ovoce. Na jaře jezdíme na lyžích, sáňkujeme....

9 Jarní svátky se jmenují Velikonoce Květná neděle Kristus vjíždí do Jeruzaléma - v kostele se světí kočičky Modré pondělí Šedivé úterý podle látky, která se dávala na oltář v kostele Škaredá středa - také sazometná Jidáš zradil Krista -(neškareď se!)

10 Velký pátek Bílá sobota Hod Boží velikonoční Ježíš byl ukřižován a zemřel - země se otevře a vydá poklady - nepracuje se na poli, v sadu,… - končí půst, pečou se mazance, a beránci, zdobí se vajíčka, pletou pomlázky - zapálí se svíce – nový život Kristus vstal z mrtvých Zelený čtvrtek Poslední večeře Páně -zvony odlétají do Říma - jí se hlavně zelené potraviny - pečou se „jidáše“

11 Velikonoční pondělí - koledování s pomlázkou (aby byla děvčata omlazena a zdravá) Veselé Velikonoce !

12 POUŽITÉ ZDROJE: Obrázky z galerie Klipart Google/obrázky Vlastní zdroje autora


Stáhnout ppt "Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Vlasta Fitzová Mgr Název DUM: VY_32_Inovace_2.2.16 Jaro Název sady: Člověk a jeho svět 2.ročník Číslo projektu:"

Podobné prezentace


Reklamy Google